O jee, mama is een fee! – Sophie Kinsella

Als je favoriete schrijfster Sophie Kinsella ineens ook kinderboeken blijkt te schrijven, dan wil je die natuurlijk ook graag hebben. Gelukkig mocht ik van Uitgeverij Deltas de eerste twee boeken van O jee, mama is een fee! recenseren. Niet alleen mijn olijke duo boft dat ze deze boeken kreeg, voor jullie heb ik ook nog iets leuks, dus lees maar snel verder.

O jee, mama is een fee!, Uitgeverij Deltas, 9789044756654 / 9789044756661

Sophie Kinsella

Als je een groot fan van chicklits bent, zoals ik, dan heb je ongetwijfeld van de Shopaholic reeks gehoord, dit is de bekendste reeks van de bestsellerauteur Sophie Kinsella. Wereldwijd zijn er al meer dan 45 miljoen boeken van haar verkocht en werden haar boeken ook nog eens in meer dan 40 talen vertaald. Daarnaast werd de Shopaholic reeks verfilmd. Met O jee, mama is een fee! schreef Sophie Kinsella haar eerste kinderboeken.

O jee, mama is een fee! – Een heel bijzondere toverstaf

De moeder van Ella ziet er uit als een hele normale mama, maar dat is ze niet. Ella’s moeder kan namelijk veranderen in een fee. Ze moet dan gewoon haar ogen sluiten, met haar billen schudden, suikerspin zeggen en poef: mama kan vliegen en toveren! Dat zou je dan denken, maar eigenlijk gaat het regelmatig fout. Dan staat er ineens een koe in de keuken, begint het chocolademelk te regenen of kan de zwabber ineens praten. Het is maar goed dat Ella wel oplet tijdens toverles en de codes van de teletoverstaf wel goed kan onthouden, want daardoor helpt ze haar moeder regelmatig uit de brand.

O jee, mama is een fee! – Een magische verjaardag

De mama van Ella heeft een hele bijzondere toverstaf, waardoor ze kan vliegen, toveren en onzichtbaar kan worden. Op een dag zal Ella zelf ook een fee worden en ze kan bijna niet wachten tot het zover is. Tot die tijd helpt ze haar moeder, want die is niet zo heel erg goed in toveren. Voor je het weer verandert ze Ella in een aap of tovert ze een taart die veel groter is dan het huis.

Wat vinden wij van de boeken?

Mijn kinderen vinden de boeken helemaal geweldig. Ze vinden het heerlijk als ik er uit voorlees, maar omdat de boeken voor 7-9 jarigen zijn kunnen ze dit niveau ook al prima zelf lezen en ze doen dat dan beide ook echt met heel veel plezier. De boeken zijn geschreven in een voor mij heel erg herkenbare stijl. Als groot fan, vind ik zelf dat deze boeken echt een aanwinst zijn voor de boekenkast van de kinderen. Stiekem hoop ik dat er nog veel meer boeken van O jee, mama is een fee! uitkomen, zodat ze hier net zo’n grote fan van Sophie Kinsella worden.

Winactie

Word jij ook altijd blij van de boeken van Sophie Kinsella of heb je nog nooit van haar gehoord? In beide gevallen heb ik iets superleuks voor je en ik word er zelf helemaal blij van. Ik mag namelijk, van Uitgeverij Deltas, het eerste deel (blauwe boek) van Ojee, mama is een fee! weggeven. Lees goed de voorwaarden om teleurstellingen te voorkomen.

Wat moet je doen?

 • Laat hieronder in een reactie weten dat je mee doet.
 • Volg me op FacebookPinterest en Instagram. Dit is niet verplicht, maar zou ik wel superleuk vinden.
 • Het bericht delen op Facebook of Instagram zou ik ook enorm waarderen, vergeet me dan vooral niet te taggen.
 • Laat een geldig emailadres achter als je reageert in de comments, anders kan ik je geen mail sturen. Voor de privacygegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring.
 • Beantwoord de mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Voor meer informatie, lees de disclaimer.
 • De winactie loopt tot en met vrijdag 7 mei.
 • Zaterdag 8 mei zal ik de winnaar een mailtje sturen, i.v.m. de privacywet zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

31 Reacties

 1. M. Hendrickx
  7 mei 2021 / 8:27 pm

  Hilarisch In die fantasie zal mijn zoontje wel in mee gaan. Denk dat ik van hem wel moet gaan oefenen met billen schudden, ogen sluiten en dan suikerspin roepen.

 2. corry
  7 mei 2021 / 5:00 pm

  Dit lijkt me een hilarisch boek, dat zal wel lachen worden samen met mijn Dochter. Dus waag een gokje, kijk er al naar uit.

 3. Linda Smeets
  7 mei 2021 / 2:48 pm

  Ik zou graag onze leesgierige dochter graag willen verrassen met dit prachtige boek! Ik doe daarom dan ook graag mee.

 4. ellie
  7 mei 2021 / 1:43 pm

  Alles wat te maken heeft met de FEEËN MAGIE vind mijn dochter geweldig, en ik vind het natuurlijk geweldig dat ze dan doet lezen. Dochter blij, mama blij. Dus maak graag kans op dit boekje voor mijn dochter van 7 jaar.

 5. Thijs
  6 mei 2021 / 3:00 pm

  Lijkt mij geweldig voor mijn kleindochter van 6 jaar.

 6. Hermien
  6 mei 2021 / 2:43 pm

  Zou graag een kans wagen voor mijn dochterlief

 7. Bart
  6 mei 2021 / 12:07 pm

  Ik zou graag mee willen doen met deze super FEEtastische winactie.

 8. Carien
  6 mei 2021 / 11:29 am

  Eerlijk gezegd nog nooit van van Sophie Kinsella gehoord. Dus ben erg benieuwd en zou graag een kans wagen voor mijn dochter van 7 jaar. Denk wel dat het boekje haar zal aanspreken.

 9. R. Odekerken
  6 mei 2021 / 11:13 am

  O Jee, mijn kind is een fee!!
  Mijn zoontje meent dat hij met zijn toverstaf kan toveren. Dus als hij zijn toverstaf aan zet met lichtjes en de woordjes zegt “simsalabim ik wou dat jij een kikker was”, wij als kikkers door de woonkamer gaan springen. Is hem wel al een paar keer gelukt overigens. Dus dit boek zou wel tot zijn verbeelding spreken.

 10. Priscilla
  6 mei 2021 / 11:02 am

  Geweldig boek voor mijn zoon, die denk namelijk dat ik een fee ben!! Hij meent dat ik alles kan regelen op stel en sprong dat ik alles kan maken.

 11. Iris Bakker
  6 mei 2021 / 10:12 am

  Ik heb alle Shopaholics met veel plezier gelezen vroeger, nu is Jill Mansell echt mijn ultieme favoriete schrijfster. Ik zou het superleuk vinden om dit boek voor mijn kids te mogen winnen

 12. Peggy
  6 mei 2021 / 9:12 am

  Klinkt als een hilarisch boek! Helemaal leuk voor mijn oudste, die nu al zo goed zelf kan lezen!

 13. Majonne
  5 mei 2021 / 9:20 pm

  Die lijken me super voor mijn jongste dochter!

 14. Jolijn
  4 mei 2021 / 8:42 pm

  Ik maak graag kans! (:

 15. Anita te Gussinklo
  4 mei 2021 / 5:36 pm

  Heerlijk boek, ik doe graag mee.

 16. Sylvia van der Meulen
  4 mei 2021 / 2:32 pm

  Zelf veel boeken gelezen van Sophie Kinsella dus nu mijn dochter kunnen voorlezen uit een boek van haar zou ik leuk vinden. Doe dus ook graag mee aan deze winactie.

 17. Marian B
  4 mei 2021 / 10:14 am

  Wat leuk dat ze nu ook kinderboeken schrijft. Ik ben een fan, en ik denk dat mijn dochter zo ook een fan gaat worden! Ik doe graag mee, ze zien er al leuk uit!

 18. Fleur
  4 mei 2021 / 8:05 am

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Na een jaar dyslexie training is ze dol op lezen en zijn we wel weer toe aan wat leuke nieuwe boeken

 19. Jen
  3 mei 2021 / 7:12 pm

  Dat zou leuk zelf. Ik ben zelf fan van Sophie Kinsella en heb bijna alle boeken geleden, leuk om nu mn kids uit voor te lezen.

 20. Mark
  3 mei 2021 / 9:56 am

  Dat gaan de meiden geweldig vinden!

 21. Kristel Gubbels
  3 mei 2021 / 7:15 am

  Lijkt me een heel leuk boek voor onze dochter Noor. Ze kan deze dan ook zelf lezen. Ik ken de schrijfster zeker. Al veel boeken van gelezen dus ben heel benieuwd naar dit boek.

 22. G.T.
  2 mei 2021 / 7:17 am

  Leuk! Ik maak graag kans.
  Eerst voor hier thuis en daarna voor de bieb op mijn school, dan kunnen er veel kinderen van genieten.

 23. Marieke
  1 mei 2021 / 2:56 pm

  Jaaa super leuk ik doe graag mee

 24. 1 mei 2021 / 7:02 am

  Jaaa ik doe graag mee. Zelf bijna alle boeken in huis van Sophie Kinsella/Madeleine Wickham. Ons meiske moet leesmeters maken, maar dat gaat met dit soort boeken wel lukken!

 25. Els Wanders
  30 april 2021 / 10:01 pm

  Zelf heb ik de shopaholic serie ook gelezen. Wat leuk dat ze nu ook kinderboeken heeft geschreven. Ik doe graag mee voor Lisa.

 26. Lotte
  30 april 2021 / 9:58 pm

  Dit lijken me ontzettend leuke boeken! Dat gaan mijn leesmonsters ontzettend leuk vinden!

 27. Heidie
  30 april 2021 / 8:49 pm

  Vroeger de hele shopaholic reeks gelezen en later nog dat toen de baby erbij kwam.
  Mijn 8 jarige dochter vindt dat boek over de moeder die een fee is vast erg leuk

 28. Elisa
  30 april 2021 / 6:58 pm

  Dat zou super zijn, mijn dochter is pas 5 maanden maar ik lees haar nu al voor

 29. Imina
  30 april 2021 / 3:08 pm

  Ow, super leuke actie! Ik weet zeker dat mijn leesgrage kinderen hier onwijs blij mee zullen zijn!

 30. Irma Schot
  30 april 2021 / 1:30 pm

  Ja duh ik heb alle boeken van Sophie Kinsella in mijn eigen boekenkast staan. En hoe leuk is het dan dat er van deze favo schrijfster dan ook een boek in de kast van mijn leesgrage meisjes komt te staan.

 31. elisabeth timmermans
  30 april 2021 / 1:26 pm

  helemaal leuk voor mijn kleindochter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen