Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke 20-2020 – naar school, my new ride en de Elzen

De vlag ging uit deze week, want de kinderen mochten eindelijk weer naar school toe. Ik kon heerlijk in stilte thuiswerken, wat best een verademing was. Ik kreeg ook nog eens een geweldig cadeau van mezelf of eigenlijk van mijn werk. En we gingen lekker met zijn vieren naar de Elzen. Je leest het allemaal weer in de nieuwe Week van Marieke.

Maandag

Ondanks dat de kinderen weer naar voorschoolse opvang mogen, breng ik ze zelf naar school toe. Zo creëeren we voor onszelf ‘s ochtends nog wat rust, want niemand zit te wachten op stress als we ons rot moeten rennen.

Als ik terug kom, maak ik voor mezelf een heerlijk ontbijtje. En slinger ik de computer aan, want vandaag mag ik weer gewoon werken. Maar wel in alle rust en kan ik zelfs de radio aanzetten zonder overprikkeld te raken.

‘s Middags wordt my new ride bezorgd. Eindelijk heb ik een goede besteding gevonden voor de cadeaubon die ik van mijn werk kreeg voor mijn verjaardag. Ik kocht er namelijk supergave rollerskates van Rio Roller van! Deze skates zijn lekker retro, maar toch helemaal mij! Uiteraard moet ik ze ‘s avonds natuurlijk meteen uitproberen en ga ik samen met mijn vriendin een stuk skaten. In totaal ruim vier kilometer, wat prima is om mee te beginnen.

Dinsdag

Waar ik stiekem hoopte dat het thuisonderwijs verleden tijd zou zijn, is dit toch niet het geval. Gelukkig is het wel vele malen minder dan voor de vakantie en hoeft mijn bink alleen maar te rekenen. Wat hem, als zijn pet goed staat, makkelijk afgaat.

Mijn tuttebel komt tijdens het werken even heerlijk op schoot zitten en meekijken. Dat kroelen blijft wel echt een voordeel van thuiswerken.

Uiteraard moet er ook nog even gek gedaan worden door de kinderen. Als ik mijn bink zo zie dan wordt hij wel echt ineens heel groot.

Woensdag

Vandaag mogen de kinderen wel weer naar school toe en ze hebben er echt heel veel zin in. Het is zo heerlijk om te zien dat ze er van genieten. Waar mijn tuttebel normaal zwaan kleef aan is in de klas als ik haar weg breng, valt dat nu echt alles mee. Zodra ze de juf ziet, krijg ik een kus, rent ze naar de juf en zwaait ze nog even.

Van de man kreeg ik afgelopen zaterdag pioenrozen. En die komen nu allemaal één voor één uit. Blijven zulke mooie bloemen en ze ruiken echt heerlijk.

Donderdag

De kinderen hebben vandaag hun laatste dagje school alweer. Nadat ik ze heb weggebracht, is het weer tijd voor een heerlijk ontbijt.

Vrijdag

Mijn tuttebel kocht van haar eigen geld een bundel van Playmobil Fairies. Deze aanvulling sluit perfect aan op wat ze al had. En ze is zo trots dat ze het helemaal zelf betaald heeft.

Na het zien van de CG routine die Charlotte van Aukjeswereld gebruikt, heb ik mijn routine wat aangepast. En dat komt mijn krullen blijkbaar ten goede, want de krullen vallen dit keer echt heel erg mooi.

Na de lunch hebben we een zoektocht naar oren. Blijkbaar zijn ze van allebei even verstopt, maar als ze ze weer gevonden hebben, gaan we op de fiets naar mijn vriendin toe.

Mijn tuttebel mag de skates van haar vriendinnetje uitproberen, want ze wil zelf ook zo graag rollerskates voor haar verjaardag. Maar ze vindt het wel erg vermoeiend.

De oudste van mijn vriendin wil graag bij ons eten en dus nemen we haar gezellig mee naar huis. De man en kinderen eten vandaag lekker hapjes, terwijl ik voor mezelf een tosti met tonijn maak.

Hoewel we vandaag niet zouden gaan skaten, na een dramatische woensdag, besluiten we om toch te gaan. En wat zijn we daar blij mee. We rijden echt een heerlijk rondje en tikken de zeven kilometer aan.

Zaterdag

Ga ik samen met mijn tuttebel naar de bibliotheek toe. Oude boeken inleveren en nieuwe boeken halen. Ze geniet enorm van dit uitje. Ook al zijn we maar twintig minuten binnen bij de bieb. Thuis gaan ze meteen lezen in de nieuwe boeken.

‘s Middags heb ik eindelijk weer even tijd om verder te gaan in mijn corona dagboek.

Zondag

Gaan we rond de middag gezellig een poosje wandelen in de Elzen, waar we genieten van de natuur en rust. We maken foto’s en we kijken naar de hommels die druk aan het werk zijn. En de man legt vast dat ik ook echt mee ben.

Voor het avondeten maak ik een heerlijke lasagne. Aangezien ik aanmerkelijk minder eet, houden we aardig wat over. Dit brengen we ook nog even naar Opa en Oma Vrachtwagen, hebben we die ook meteen nog even gezien.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.