Blogger by Nature – het event voor bloggers

Na weken wachten en in spanning te hebben gezeten, was het afgelopen weekend dan eindelijk zo ver. Blogger by Nature, het bloggersevent, georganiseerd door drie bloggers, voor heel veel bloggers. Omdat bloggen zoveel meer is, dan alleen maar een stukje schrijven en publiceren.

Wat is Blogger by Nature?

Blogger by Nature is het bloggersevent voor bloggers en werd voor de tweede keer georganiseerd door bloggers Esmée, Marguerita en Joyce. Zij hebben voor dit event diverse workshops en trainingen geregeld, die gegeven worden door bedrijven. Op deze manier krijg je informatie uit eerste hand en kun je er ook nog gebruik van maken op je eigen blog.

Workshops en trainingen

Ik vond het erg interessant, zeker omdat er ook echt de tijd werd genomen voor uitleg en vragen. Ik volgde zelf de volgende workshops en trainingen:

 • SEO voor gevorderden (die overigens door iedereen werd gevolgd)
 • Branding
 • Google Analytics
 • Netwerken

SEO

Uiteraard ga ik niet in details treden over wat ik allemaal geleerd heb tijdens de training, maar het was wel echt heel erg boeiend. Ik heb er echt dingen van opgestoken. En zelfs ook al in blogs verwerkt, die je uiteraard binnenkort kunt lezen. Al zal je daar als niet-blogger nog niet veel wijzer van worden 😉

Wat ik wel over SEO kwijt wil, is dat het zoveel meer is dan waar ik me tot nu toe in had verdiept en ik me soms een beetje schaamde dat ik het ook echt niet wist. Uiteraard is Google your best friend met dit soort dingen, maar als ik iets moeilijk vind, dan parkeer ik dat graag even ergens anders, om me er daarna beter in te kunnen verdiepen. Nu met deze workshop vallen de puzzelstukjes echt beter op hun plek. Waarvoor dank Caroline van Yoast, voor het vertellen van SEO in Jip & Janneke taal.

Branding

Ging vooral over hoe jij je als merk neer moet zetten in de markt. En dat is nog best een lastige opgave, want ja in welk opzicht ben ik anders dan andere mamalifestyleblogs. Stof tot nadenken dus. Uiteraard ben ik wel benieuwd waarom jullie mijn blog zo graag lezen, wellicht kom ik er op die manier achter, hoe ik me onderscheid van de andere mamalifestylebloggers.

Google Analytics

Was op zich best interessant, vooral als je iets met cijfers hebt. In mijn geval niet echt dus. Maar toch heb ik ook nog wel het een en ander opgestoken. En ben ik benieuwd of ik er ook daadwerkelijk iets meer mee ga doen dan nu.

Netwerken

Dat was zoveel leuker en veel minder eng dan ik had verwacht. Ook mede dankzij Cassandra van Momambition, die met haar ervaring, zo lief was om mij mee op sleeptouw te nemen. Tot ik de smaak te pakken had en ik haar ook ineens kwijt was. Maar ik heb leuke gesprekken gevoerd en ook mensen ontmoet waar ik alleen maar mailcontact mee heb gehad. En dat was wel echt superleuk. Helemaal omdat ze mij ook herkende van mijn blog, waar ik echt oprecht verbaasd over was. Daarnaast nog nieuwe contacten gelegd en ook nog leuke goodies ontvangen van bedrijven.

Goodiebag

Geen bloggersevent zonder goodies! En wat hebben de dames dit goed geregeld zeg met de sponsors van het event. We zijn dan ook echt wel goed verwend door de sponsors.

Blogger by Nature event for bloggers evenement voor bloggers

Stay Okay

Het hele event is georganiseerd in Stay Okay in Soest. Een hele mooie locatie voor dit event. Niet te groot, waardoor het een knus event blijft. Daarnaast was de lunch echt zo ontzettend lekker, dat ik alleen daarvoor weer zou gaan, grapje natuurlijk, maar toch niet onbelangrijk om te vermelden, tenslotte is het fijn als de inwendige mens ook verwend wordt, toch?

Bloggers

Bovengenoemde punten zijn natuurlijk hele goede redenen om sowieso naar Blogger by Nature te gaan. Maar het allerallerallerleukste vond ik toch wel om alle bloggers, waarmee ik op social media contact heb, gewoon eens in het echt te zien. Gezellig met ze te kletsen en eindelijk eens een dikke knuffel te kunnen geven, zoals Nicole van Meisje Eigenwijsje. Gespreksstof is er altijd, want tenslotte deel je samen één passie, bloggen.

Bedankje

Op social media had ik de dames van Blogger by Nature al bedankt voor het mooie event. Maar dit doe ik gewoon nog een keertje.

Esmee, Marguerita en Joyce enorm bedankt voor het organiseren van Blogger by Nature. Count on me for the next edition.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Elisabeth
  8 juni 2018 / 12:36 pm

  Ik denk dat ik volgende keer ook ga. Nu twijfelde ik. Had het druk maar zie verschillende positieve verhalen langskomen, waardoor ik het idee krijg dat het heel informatief is en goed voor de blogskills 😉

  • Marieke
   Auteur
   9 juni 2018 / 9:14 pm

   Ja je zal er echt geen spijt van krijgen. Je hebt niks te verliezen en zal er echt veel leren.

 2. 8 juni 2018 / 10:17 am

  Het was zo fijn om je gezien te hebben!

  Nu gaat je blog vast ook nog als een speer met al die dingen de je hebt geleerd!

  • Marieke
   Auteur
   9 juni 2018 / 9:14 pm

   Dat was geheel wederzijds. Op naar de volgende editie.
   Laten we het hopen. Voor deze week ziet het er in ieder geval gunstig uit.

 3. 6 juni 2018 / 8:32 am

  Wat leuk dat je werd herkend joh. Je bent veel bekender dan je je realiseert!

  • Marieke
   Auteur
   7 juni 2018 / 9:54 pm

   Ja dat had ik dus echt niet verwacht, zo ontzettend leuk!

 4. Melanie
  6 juni 2018 / 7:38 am

  Klinkt super leuk en interessant. Wie weet ga ik volgend jaar ook wel. Fijn dat je het zo naar je zin had en dat Cassandra zo lief voor je was.

  • Marieke
   Auteur
   7 juni 2018 / 9:56 pm

   Ja het was wel echt heel interessant en leerzaam. En uiteraard ook heel erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen