Opruimen, nieuw schooljaar en nieuwe werkplek – Mariekes Weekly #35

De afgelopen week stond in het teken van het opruimen van vakantiespullen, het nieuwe schooljaar en mijn nieuwe werkplek. Je leest het allemaal in een extra lange Mariekes Weekly, die begint met de vrijdag van week 34.

Vrijdag

Ruimen we de zooi van de vakantie op. Ik was mount washmore compleet weg en we trekken de vouwwagen leeg, die Erik meteen wegbrengt met de kinderen. Ik doe boodschappen en zie bij Albert Heijn schattige kaktusjes staan, die ik niet kan laten staan.

De rest van de dag doen we lekker rustig aan. ’s Avonds ga ik aan de slag met mijn bullet journal van Studio Ins & Outs hierover kun je trouwens binnenkort meer lezen.

Zaterdag

Gaan we met zijn vieren even naar de opticien om brillen af te laten stellen en om te kijken wat ze aan de beschadiging op mijn bril kunnen doen. Helaas moet er een nieuw glas in, dus eerst maar eens de verzekering bellen.

’s Middags ga ik aan de slag voor world writing letter day.

Zondag

Komen mijn ouders op visite. Is het enorm gezellig en verrassen we ze met een grote canvasdoek van de kinderen met mijn favoriete vakantiefoto erop. En de verrassing is geslaagd, want ze zijn er enorm blij mee.

’s Middags kijken we Formule 1 en wordt er lekker even gestoeid en gek gedaan.

Maandag

Eindelijk mogen de kinderen weer naar school.

Luca gaat beginnen in groep 2 en heeft er enorm veel zin in, vooral omdat hij dan al zijn vrienden weer ziet.

Giulia mag nu ook voor het eerst en ook zij heeft er enorm veel zin in. Ik verwacht wel enigszins wat drama, maar net als bij Luca toen hij voor het eerst ging, viel dit reuze mee. Sterker nog, ze keek ons gewoon weg.

Omdat ik de kinderen vandaag zelf wil brengen en halen ben ik nog lekker een dagje vrij. Voor het eerst in drie weken ben ik echt helemaal alleen en dat is altijd even afkicken. Gelukkig duurt dat slechts een uur, want ik vind de rust heerlijk. Ga even lekker shoppen bij Action, de shoplog komt van de week online. En ik heb heerlijk alle tijd om met mijn blog bezig te zijn.

Om kwart over drie haal ik de kinderen op van school en het was erg leuk. Giulia’s juf zei meteen dat Giulia echt al wel toe was aan school en dat ze een gezellig grietje is.

Dinsdag

Mijn eerste werkdag en dan mag ik ook nog met de trein. Na veertien jaar met de auto naar mijn werk, is dit wel even een omschakeling. Maar de locatie waar we nu gevestigd zijn is wel heel gaaf. In de pauze lopen we een rondje over de markt. Al is dat voor mij wel de eerste en de laatste keer, want ik vind het er veel te druk. Het uitzicht daarentegen is wel heel gaaf.

Woensdag

Het treinen begint al te wennen en stiekem vind ik het wel fijn om zelf niet op verkeer te hoeven letten. Omdat ik van het uitzicht geen genoeg krijg, maak ik ook nog een foto als ik het station uit loop.

Donderdag

Mijn laatste werkdagje alweer van deze week. In de pauze loop ik met collega’s door de oude haven en ik ga dit stuk van Rotterdam steeds mooier vinden.

’s Avonds ga ik gezellig met wat meiden van mijn werk uit eten bij Sugo. En het is supergezellig en het eten is er heerlijk.

Vrijdag

Gisteravond toen ik thuiskwam lag er ook een pakketje met nieuwe kleding, die ik voor mezelf heb besteld. En ik ben blij, want alles past. Uiteraard deed ik al meteen wat aan.

Ik breng de kinderen naar school en daarna begint mijn eerste officiële ochtend alleen.

Als ik de boodschappen heb gedaan, plof ik op de bank met een bakkie en het nieuwe Ikea-magazine.

’s Middags neemt Luca een vriendje mee en er wordt heerlijk gespeeld. En ook Giulia mag mee doen.

Luca mag ook weer naar zwemles toe en doet het hartstikke goed.

Zaterdag

’s Ochtends doen we rustig aan. We hoeven niks meer en dat is fijn. Wel moeten we nog enorm hard lachen om Giulia, die weer een briljante opmerking maakt.

’s Middags hebben we een bedrijfsfeest van Eriks werk. En ik heb er zin in, want op die manier leer ik weer nieuwe mensen kennen. Aan mijn outfit zal het niet liggen in ieder geval.

Het is echt een heerlijk bedrijfsfeest en als er dan ook nog ter plekke ijs gemaakt wordt, waar je zelf de smaken van mag samen stellen, kan het feest helemaal niet meer stuk natuurlijk.

Zondag

Ben ik degene met een kater na het gezellige bedrijfsfeest en dat terwijl ik niet drink. Gelukkig zakt de hoofdpijn wel waardoor ik toch nog het een en ander in het huishouden kan doen. Jammer genoeg komt het daarna ook weer keihard terug. We doen uiteindelijk niet zoveel vandaag. Maar de kinderen vinden alles prima en spelen heerlijk samen.

Toen was de eerste week na de vakantie weer voorbij. Op naar een nieuwe week waarin we nog niet zoveel gepland hebben staan, behalve een bezoek aan de Wereldhavendagen.

Wat zijn jullie plannen voor komende week? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 4 september 2018 / 9:16 am

  Wij hebben ook even flink opgeruimd voor het schooljaar startte. Dat geeft toch een boel rust en je begint het jaar prettiger vind ik.

  • Marieke
   Auteur
   4 september 2018 / 8:50 pm

   Heerlijk, echt uitgebreid opruimen moeten we nog doen, maar de vouwwagen en alle spullen van de vakantie waren zo weg.

 2. 3 september 2018 / 9:59 am

  Lekker uitzicht in rotjeknor, laatst nog een fijne wandeling vanaf de erasmus langs die haven (als ik het goed zie althans) naar de stad gedaan

  • Marieke
   Auteur
   4 september 2018 / 8:51 pm

   Ja he, ik heb niet zoveel met Rotterdam, maar ga het op deze manier wel echt steeds meer waarderen.
   Zou zomaar kunnen dat je dan hier langs bent gelopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen