Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Opruimen, nieuwe tattoo en Effies slapen – Mariekes Weekly 35-2019 (2)

Pas zes dagen terug van vakantie, die echt superlekker was, maar nu al weer heel wat te vertellen in het tweede deel van Mariekes Weekly week 35. Het terug in het gareel en de dagelijkse “sleur” zorgen ervoor dat het vakantiegevoel altijd snel naar de achtergrond verdrongen wordt. Gelukkig stonden er dingen in de agenda die deze sleur in de laatste paar dagen van de vakantie nog even zouden doorbreken, zoals een nieuwe tattoo en Effies slapen.

Woensdag

Na een kort nachtje voor de man en mij, we sliepen slechts een uurtje of vier, gaan we de vakantiespullen maar eens opruimen. Gelukkig vind ik wassen nooit erg en binnen de kortste keren is de was dan ook een heel eind opgeruimd. We gaan met zijn vieren boodschappen doen, want de inwendige mens dient ook gevoed te worden.

De kinderen kopen van hun vakantiegeld, wat ze niet opmaakten, nog kleurtjes bij de Action en als we thuiskomen, gaan ze dan ook meteen kleuren.

Omdat ik de terugreis altijd best wel saai vind, zeker als je lang in de file staat, bestelde ik kleding voor mezelf. En die werden woensdagavond nog bezorgd. Ik ben helemaal in love met de panteranniestyle en dus kocht ik nog een shirtje, jurkje, sjaaltje voor mezelf. Ik hartje sale 😉

‘s Avonds komt mijn moeder lekker bij ons eten en het is echt heel erg gezellig. Als ik haar dan zo weer zie na de vakantie, besef ik altijd hoeveel ik haar dan gemist heb.

Donderdag

Gaan we weer over tot de orde van de dag. Wat betekent dat er een weekmenu gemaakt moet worden, zodat ik boodschappen kan bestellen.

De rest van de dag staat in het teken van mijn nieuwe tattoo, die ik mezelf cadeau doe. Alleen bij het zien van het ontwerp, word ik al emotioneel.

Het zetten van de tattoo is niet geheel gevoelloos, sterker nog, ik probeer de pijn soms gewoon een beetje weg te puffen. Kwam die pufcursus toch nog van pas.

Maar het eindresultaat mag er zijn. Het levensmotto van mijn broer “life’s good” is er in verwerkt, tezamen met een lotusbloem, die hij zelf ook op zijn pols had staan en een vlinder als symbool voor hem. Ik ben zo ontzettend blij, de tattoo is zoveel meer dan ik had gehoopt en in mijn gedachte had.

Vrijdag

Doen we lekker rustig aan. We wachten op de boodschappen en daarna gaan we nog even naar het winkelcentrum toe om wat vergeten dingetjes (story of my life) te halen. Tussen de middag eten we een stokbroodje met pesto, tomaat en kaas uit de oven. Foto is niet blogproof eigenlijk, maar het was zo ontzettend lekker, dat ik het toch met jullie deel.

‘s Middags halen we de vouwwagen helemaal leeg, zodat deze morgen weer terug naar de stalling gebracht kan worden.

Rond de klok van half zes brengen we onze bink naar de voetbalvereniging toe. Hier mag hij “Effies slapen”. Dit is het minikamp voor de F-pupillen, wat natuurlijk ontzettend leuk is en hij heeft er echt heel erg veel zin in.

Zaterdag

Gaat de wekker al op tijd, omdat we mee willen helpen met opruimen op de voetbal. Maar als we daar aankomen is dat al niet meer nodig. Mijn binkie volgt nog lekker een voetbalclinic van één van de trainers van de vereniging en mag daarna weer mee naar huis.

Samen met mijn binkie ga ik na het middageten gezellig even shoppen. En we slagen goed. We kopen gymschoenen bij Van Haren. Bij de Action neem ik garen mee, niet dat ik het nodig heb, maar mijn bink vind de kleuren zo mooi en hij heeft gelijk. Ook koop ik er nog twee mappen voor mijn invulboeken. Daarna lopen we nog even naar de Hema, waar ik twee shirtjes koop voor mijn tuttebel en insteekhoezen voor in de mappen.

Als we terug komen kijken de kinderen een fimpje op de Ipad en ik moet zo lachen om mijn tuttebel. Nu ze een koptelefoon op heeft, maakt ze nog meer herrie dan zonder.

Zondag

We starten rustig op en na het ontbijt gaan we naar de bioscoop. Met zijn viertjes gaan we The Lion King kijken en ze vinden de film echt heel erg mooi. Soms wel een beetje spannend en eng, maar niet te eng, gelukkig.

Tijdens de Formule 1, waar ik duidelijk niet zoveel aan mis, zit ik bij de nagelstyliste. Dit keer krijgen mijn nagels een roze kleur en ik ben er helemaal happy mee. Oh en ze matchen goed bij mijn nieuwe jurkje.

Voor de kinderen bak ik ‘s avonds pannenkoeken en voor onszelf bestel ik sushi, zodat we samen de vakantie goed af kunnen sluiten.

Voor ons gaan de scholen weer beginnen en mag er ook weer gewerkt gaan worden. Al mag ik vandaag nog lekker een dagje alleen thuis blijven. Hoe was jullie week? Gaan ze bij jullie vandaag ook voor het eerst weer naar school? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.