Giel en de geesten – boekenkast van de kinderen #7

In een tijd waarin we zelf onze kinderen moeten onderwijzen is het enorm belangrijk dat kinderen blijven lezen, om achterstanden te voorkomen. Maar niks, vind ik, is vervelender dan verplicht te moeten lezen, daarom is het fijn als je kinderen kunt stimuleren met een leuk boek wat ze aanspreekt. In deze blog kun je alles lezen over het boek Giel en de Geesten.

Verplicht lezen

Met een zoon die net zo graag leest als zijn moeder, zolang het geen verplichting is, vind ik het belangrijk dat hij vooral plezier aan het lezen beleeft. Van Kluitman kregen we een heel gaaf en spannend leesboek, Giel en de Geesten, wat goed aansluit bij de AVI leesmethode van school.

Genre

Ondanks dat mijn bink nu pas driekwart jaar leest heeft hij toch wel echt voorkeur voor het soort boekjes wat hij leest. In de bibliotheek zoekt hij vaak de boeken over jongens en bijvoorbeeld aliëns en ufo’s uit. Hij was dan ook superblij toen hij Giel en de Geesten kreeg van Kluitman, want dit boek is vast lekker spannend mama. En dan had hij alleen nog maar de ondertitel “De geest van de meesterdief” gelezen.

Leesniveau

Dit boek is voor kinderen met AVI leesniveau E4, wat ongeveer het niveau van eind groep 4, begin groep 5 is. Maar het ene kind is het andere niet en ondanks dat mijn bink op leesniveau M3 zou moeten zitten volgens de richtlijnen, lukt het hem wel om dit boek te lezen. Het gaat wat langzamer, maar ik vind snelheid met niveaus hoger niet zo heel erg belangrijk. Het is al fijn dat hij het boek zo graag wil lezen. Het feit dat de omslag en de pagina’s er gaaf uit zien, nodigt al uit om het boek te willen lezen.

Het verhaal van Giel en de Geesten

De opa van Giel is een paar weken geleden overleden. Giel mist opa enorm. Hij zou heel graag nog één keer met hem praten. Dan vindt Giel een oud boek waarmee je geesten op kunt roepen. Hij probeert het uit, maar roept per ongeluk de verkeerde geest op: de geest van een meesterdief. De geest wil een gouden masker uit het museum stelen en Giel moet hem daarbij helpen. Want anders laat de geest hem nooit meer met rust…

Tjerk Noordraven

Het boek Giel en de Geesten is geschreven door Tjerk Noordraven. Hij schreef ondere andere ook de boeken “De Engste Serie Ooit”en “Transylvanië Express”. Stuk voor stuk spannende boeken voor kinderen die geen bangeriken zijn, zoals je kunt lezen zodra je het boek openslaat.

Welk genre lezen jouw kinderen graag? Ik lees het graag hieronder in de comments.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van een affiliate link, in de disclaimer kun je hier meer over lezen.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Wendy
    10 april 2020 / 6:11 am

    Mijn zoon leest graag de piraten van hiernaast van reggie naus. Dolfje weerwolfje van Paul van loon en spekkie en sproet. Hij leest ook super graag de donald duck. Gelukkig mogen ze op school op vrijdag strips lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen