Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Marieke lijnt niet – update

Enkele weken geleden deelde ik deze blog. Vandaag een update hoe het is gegaan de afgelopen weken. Of ik nog steeds op mijn eten let, al meer beweeg en of ik het nog wel volhoud. 


Minder eten

Het minder eten gaat me goed af. Sterker nog op Instagram krijg ik regelmatig commentaar op de inhoud van mijn bord, omdat het echt nog maar twee opscheplepels eten zijn. En het dus echt heel weinig lijkt. Maar als ik het niet op deze manier doe, dan lukt het helemaal niet meer. En meestal neem ik ook nog een eetlepel voor het lekkere, maar dat zien jullie natuurlijk niet.

Niet snoepen

Het niet snoepen ‘s avonds was echt appeltje eitje. Nooit verwacht dat ik dat zou zeggen. En zelfs de week voor mijn menstruatieweek ging het super, terwijl ik dan normaal gesproken alleen maar snaai.

Meer bewegen

Daar is nog niet veel van terecht gekomen helaas. Het is momenteel zo druk op mijn werk, maar ook thuis met afspraken, dat ik blij ben als ik even gewoon kan zitten. 

Dag kilo’s

Al kan ik beter zeggen onsjes, want het gaat nog steeds langzaam. Maar iedere ons die er af gaat, is er in ieder geval eentje. En ik zie mijn streefgewicht dan ook steeds een beetje meer naderen. Althans tot vorige week zondag.

Kapotte weegschaal

Was het maar zo, helaas werkt de weegschaal iets te goed. Hij geeft dan ook heel iets anders aan dan dat ik verwacht had. Het afvallen gaat met onsjes, maar het aankomen meteen met ponden. Waarom?

Dipje

Ik krijg een dipje en die reep Tony’s Chocolonely die in de la ligt, werkt hier ook niet echt aan mee. En dus snaai ik de hele week ‘s avonds. Enorm schuldgevoel naar mezelf toe, maar het lukt gewoon even niet.

Hoe nu verder?

Voor mezelf besloten dat ik het maandag weer op ga pakken. Aangezien ik op de bruiloft van mijn zusje, over vier weken, echt op mijn eerste streefgewicht wil zitten. Ik moet nu dus echt streng zijn voor mezelf.

Wat doen jullie als jullie even een dipje in jullie eetpatroon hebben? Tips zijn welkom.

Liefs Marieke

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. Judith
  17 mei 2017 / 5:41 am

  Ik ga vaak een rondje lopen ‘s avonds. Je bent welkom om mee te lopen.
  Dan hop ik even langs de 5e langs op je op te pikken. (Niet hardlopen hoor, rond de 6.000/8.000 stappen en dan weer thuis ‍♀️)

  • Marieke
   17 mei 2017 / 7:26 pm

   Lijkt me gezellig Judith! Ga sowieso snel nieuwe hardloopschoenen kopen, dan kan ik ze mooi inlopen als we een rondje gaan lopen.

 2. 24 april 2017 / 11:28 am

  Herkenbaar! Ik kreeg met BenFit echt geen honger, omdat ik zo regelmatig at. De laatste tijd schoot dat er weer bij in.
  Ook hielp duidelijkheid mij heel veel: van te voren bedenken wat ik die dag ga eten. Dan wijk ik minder snel van dat plan af.
  80% gezond en 20% snacken, dat is voor mij in de regel heel goed vol te houden. Succes!

  • Marieke
   24 april 2017 / 11:32 am

   Ik las het vanmorgen op je blog idd. En bij mij werkt dat inderdaad ook zo hoor. Anders is het ook niet vol te houden toch?

 3. 23 april 2017 / 6:32 pm

  Succes! Je kan het wel! Geloof in jezelf!

  Ik heb een blog klaarstaan om online te zetten. Maar steeds durf ik niet en schuif ik m door met als gevolg dat ik ook niet streng ben voor mezelf. Ik zag net een foto van mezelf en dacht echt (alweer) … morgen begin ik echt…

  • Marieke
   23 april 2017 / 6:53 pm

   Gewoon posten, dan heb je een stok achter de deur 😉 En zo kunnen we elkaar steunen toch? 😉

 4. 23 april 2017 / 2:12 pm

  Heb toevallig ook vanochtend er een blog over geplaatst.
  In mijn geval dus tikkie ander verhaal en ik ben heel streng.

  • Marieke
   23 april 2017 / 3:05 pm

   Oh echt? Ik ga meteen even lezen! 🙂

 5. 23 april 2017 / 1:09 pm

  Dan ga ik gewoon volop vreten Mariekje. Echt! En dan kun je op maandag áltijd weer beginnen! Afvallen, gelukkig kun je daar altijd nog aan werken!

  • Marieke
   23 april 2017 / 1:15 pm

   Hahaha dat is dus precies wat ik dit weekend deed! 😉

   • 23 april 2017 / 2:23 pm

    Morgen weer een dagje. Dan doe ik gezellig met je mee. 🙂

    • Marieke
     23 april 2017 / 3:07 pm

     Gezellig!! Gedeelde smart is halve smart toch? Fijne avond mop! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.