Marieke lijnt niet!

Zondag meldde ik me aan voor de Facebookpagina van Linda Lijnt. Vol overgave zou ik namelijk ook mee gaan doen. Maar toen ik afgelopen maandag hoorde dat haar BMI 26 was, schrok ik toch wel. Aangezien het nu slechts om enkele kilo’s gaat. Uiteraard begrijp ik dat iemand daardoor niet lekker in zijn vel kan zitten, maar ik kan me zo voorstellen dat het demotiverend werkt voor mensen die echt een te hoge BMI hebben. 

Te zwaar

In mijn geval kan ik spreken over een te hoge BMI, met ruim 35, ben ik echt véél te zwaar. En weet ik als geen ander dat ik daar ook echt iets aan moet doen, want het is gewoon ongezond. Maar lijnen is zo niet mijn ding. Ik kan niet ineens die knop omzetten dat ik sommige dingen niet mag eten van mezelf. Voor mij voelt lijnen op die manier als een straf. En dat zou het niet moeten zijn.
Ondanks dat ik niet lijn, let ik toch al bijna zes weken op wat ik eet en voor mij werkt dat beter dan een crashdieet of detoxen of zo. Ook al verlies ik daardoor minder snel kilo’s.

Wat eet ik wel of niet?

Sowieso eet ik minder brood. Waar ik voorheen vier sneetjes brood op een dag at. Eet ik er op werkdagen nog maar twee. Ook alleen maar, omdat crackers eten in de auto geen optie is. Tussen de middag eet ik wel crackers, om precies te zijn twee en een sneetje krentenbrood. Ook niet supergezond, maar anders blijf ik trek in zoetigheid houden. Voorheen schepte ik met het avondeten mijn bord goed vol en dan daarna gewoon nog een keertje. Nu schep ik bijvoorbeeld nog maar twee opscheplepels macaroni op. En mag van mezelf daarna nog een eetlepel voor het lekkere. Een stuk minder dan voorheen dus. Op doordeweekse avonden probeer ik zo min mogelijk tot niet te snoepen na het eten. En ik moet zeggen dat gaat me beter af dan ik dacht. In het weekend daarentegen vind ik het lastiger. En mag ik van mezelf op de drie weekendavonden een bakje chips. Gewoon omdat het lekker is en ik het ook gezellig vind om wat lekkers te eten. Gezonde alternatieven zijn overigens heel erg welkom.

Ik zou meer moeten gaan bewegen

Daarnaast beweeg ik wel, maar bij lange na niet genoeg om daarmee ook het afvallen te stimuleren. Nu het ‘s avonds langer licht is, wil ik het meer bewegen weer op gaan pakken. Of ik dit ga doen door middel van hardlopen of door gewoon een lekker rondje door het park te lopen met het gezin, daar ben ik nog niet over uit. Alles op zijn tijd, dan komt het uiteindelijk best goed.

Stand tot nu toe

In die zes weken ben ik bijna vier kilo afgevallen. Misschien nog niet heel veel, maar iedere kilo is er eentje. En ik ben langzaam op weg naar het eerste streefgewicht. Waar ik nu nog vier kilo vanaf zit.
Uiteraard ben ik heel erg benieuwd of jullie lijnen en zo ja, hoe houden jullie dit het beste vol?

Volg:
Share:

21 Comments

 1. 27 maart 2017 / 11:42 am

  Wow, je doet het gewoon erg goed hoor! Twijfel daar niet aan. Volgens mij is de only way letten op je eten zo dat je er van kunt blijven genieten. Is anders toch nooit vol te houden? Nog een tip, vind ik een hele goede maar is natuurlijk persoonlijk, gebruik een boterhambord voor je avondeten. Klinkt raar, maar werkt psychologisch. Je bord is namelijk eerder vol. Bij merkt het.

  • Marieke
   27 maart 2017 / 12:27 pm

   Oh dat is wel een hele goede tip zeg 🙂 Dank je wel 🙂

 2. Saskia
  25 maart 2017 / 10:39 am

  Goed bezig zo te lezen! Ik ben ook bewust bezig met mijn voeding, gewoon om lekkerder in mijn vel te zitten. Afvallen hoeft niet 🙂 Maar het voelt erg fijn!

  • Marieke
   25 maart 2017 / 12:25 pm

   Kan me voorstellen dat je je er wel lekkerder van gaat voelen als je bewust bezig bent met eten.

 3. 25 maart 2017 / 7:42 am

  Wat ben je goed bezig! 4 kilo is toch al heel fijn. Ik probeer ook op te letten, maar het is zo lastig.

  • Marieke
   25 maart 2017 / 12:24 pm

   Vier kilo is absoluut fijn! En gelukkig is de wilskracht ook groot nu. Dat maakt het wel iets makkelijker.

 4. 25 maart 2017 / 6:32 am

  Goed bezig! Iedere kilo is er 1! Je kan het beter op deze manier doen!
  Ik doe ook iedere keer hartstikke mijn best maar val steeds terug. Die paaseitjes en Tony Chocolonely zijn ook zo lekker! Ik ga me er nu zelf steeds meer aan storen dus ben langzaamaan mijn voedingspatroon ook aan het wijzigen. Sochtends lekker kwark met fruit uit de blender, gezonde tussendoortjes mee naar het werk scheelt al. Ik drink eigenlijk alleen koffie, thee en water en af en toe een frisje.

  • Marieke
   25 maart 2017 / 12:24 pm

   Hahaha heel herkenbaar hoor van de Tony’s zo vlak voor mijn menstruatie heb ik daar wel last van. En paaseitjes haal ik express niet in huis.
   Ben niet zo van kwark en probeer idd ook gezonde tussendoortjes mee te nemen naar mijn werk.

 5. 24 maart 2017 / 8:02 pm

  Sjoh! Dat is hartstikke veel meid! Teveel afvallen in een korte tijd is slecht!! Ik vind je blog titel leuk en ik sta ook so Not achter lijnen. Goed bezig kanjer!

 6. 24 maart 2017 / 6:04 pm

  Heel verstandig hoe je het aanpakt! Ik heb BenFit gevolgd en dat is ook een langzame manier van afvallen. Ik mocht bijvoorbeeld heel normaal blijven eten maar met gezonde alternatieven zoals rijstwafels en nootjes als tussendoortje. Met nog 8 kg te gaan, gaat het niet mega hard maar dat hoeft ook niet. Succes!

  • Marieke
   25 maart 2017 / 5:53 am

   Je bent erg goed bezig. En bedankt voor de tip van de tussendoortjes 🙂
   Die laatste 8 kg gaan jou ook nog lukken.

 7. 24 maart 2017 / 5:50 pm

  Goed bezig!! Hou vol!!!
  Ik ben in bijna 1,5 jaar nu 25 kilo afgevallen en ga nu voor de finale. De laatste 5 kilo.
  Mijn BMI was ook rond de 35 en nu op enkele punten bijna na gezond….
  Volhouden! Als je tips zoekt… vraag gerust!!

  • Marieke
   25 maart 2017 / 5:52 am

   Wauw wat goed zeg!! Ik wil dit idd volhouden en ik denk dat het ook kan omdat het op de manier zoals ik het nu doe het niet heel erg moeilijk is.

 8. Rianne
  24 maart 2017 / 5:10 pm

  Ik ga nog wel eens wandelen s Avonds met Carolien, een uurtje ongeveer van 19.30 .. als je t leuk vind kan ik je laten weten wanneer we gaan?

  • Marieke
   25 maart 2017 / 5:51 am

   Oh dat lijkt me erg leuk Rianne 🙂

 9. Liesbeth
  24 maart 2017 / 3:56 pm

  Jou verhaal zou echt zo het mijne kunnen zijn.

  Ik heb een BMI van 26.5 en ben ook te zwaar voor m’n lengte. Er moet 5 (liever 10kg) af om weer een gezond BMI te hebben. Voor mij is die 5kg al killing om te behalen, ben een zoetekauw, doe zittend werk en ga met de auto naar m’n werk. Lijnen is ook echt zo niet mijn ding omdat ik het als straffen zie en sporten ben ik ook niet zo’n ster in. (Naast wat lichamelijke ongemakken tijdens het sporten wat me tegenhoudt) Ik moet de voor mij juiste manier om af te vallen ook nog gaan vinden…

  Als we nou dichterbij elkaar woonden konden we elkaar motiveren en er samen voor gaan!

  • Marieke
   25 maart 2017 / 5:50 am

   Hopelijk lukt het jou ook om gemotiveerd te raken en de juiste manier te vinden.
   In sommige gevallen is afstand een hel 😉

 10. 24 maart 2017 / 3:29 pm

  Ik ben 15 kilo afgevallen maar niet omdat het moest, bmi was al gezond.
  Ik wou alleen 5 kilo eraf van de prednison. Maar omdat ik de slechte suikers nu amper meer eet voor mijn darmziekte, voel ik me stukken beter.
  Daarnaast heb ik wel een hele sterke wil als het om lijnen gaat, ben erg op mijn figuur.

  • Marieke
   25 maart 2017 / 5:49 am

   Dan is het ook anders denk ik. En wat superknap dat je die wil hebt.

 11. 24 maart 2017 / 3:03 pm

  Langzaam is eigenlijk beter hoor.
  Ik had een BMI van 33 toen ik in oktober begon met een ander voedinspatroon (ik wil het geen dieet noemen, want ik zal zo altijd moeten blijven eten!)
  Nu zit ik aan 27 of zo denk ik. (ben niet zeker!)

  Ik vind het van Linda dus ook een beetje overdreven met een BMI van 26 … maar het brengt vooral volgers en kijkers mee, want er zijn veel mensen met overgewicht!

  • Marieke
   25 maart 2017 / 5:48 am

   Daar heb je ook gelijk in. En vind het ook geen ramp dat het wat minder snel gaat.
   Het is idd ook mijn streven om te blijven eten zoals ik het nu probeer.
   Dat blijkt inderdaad. Ze was gisteravond bij Rtl Late Night en herft rond de 125.000 volgers nu. Dus ze heeft wel mensen gemotiveerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.