Recept voor hartige taart met bolognesesaus

Als de plannen voor je dag ineens wijzigen en je hier qua eten eigenlijk niet op had gerekend, wat doe je dan? Precies, dan maak je een hartige taart met hetgeen wat je wel in huis hebt. In ons geval werd dat afgelopen zondag, zoals je al kon lezen in Mariekes Weekly, een hartige taart met bolognesesaus en groenten.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 5 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pakje pomodoro (of spaghettibolognesemix van honig)
  • bladerdeeg, hoeveelheid afhankelijk van de grote van de vorm. Ik gebruikte er 6,5.
  • geraspte kaas
  • oregano/peper/zout

Beginnen met koken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien, terwijl je alvast begint met het snijden van de uien. Fruit de uien daarna alvast in de wok. Ook de paprika snijd je klein en deze doe je bij de uien. Drie van de vijf tomaten snijd je ook alvast in blokjes, maar doe je nog niet bij de paprika en uien. Doe de groenten even op een bordje en rul daarna het gehakt in de wok, voeg er oregano, peper en zout aan toe. Als het gehakt gaar is, doe de tomatenpuree er bij dan. Voeg daarna ook de tomaten toe en de rest van de groenten. Dan voeg je daarna ook de pomodoro (of de mix) toe. Laat het een minuut of tien pruttelen.

Quichevorm

Vet de quichevorm in met wat olie en leg het bladerdeeg in de vorm. Ik gebruikte er 6,5 voor een goede verdeling, maar dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de grootte van de vorm. Doe de bolognesesaus op het bladerdeeg en verdeel het zo, dat er overal saus zit.

Tomaat en geraspte kaas

Snijd de overgebleven tomaten in plakjes en verdeel over de bolognesesaus. Strooi daarna de geraspte kaas er over en schuif de vorm in de oven.

Wachten

En dan kan het wachten beginnen, want de hartige taart moet 30 minuten in de oven. Uiteraard kun je natuurlijk ondertussen de tafel dekken of een spelletje spelen of gewoon naar de oven gaan zitten turen totdat de taart klaar is. Buon appetit!!

En als het net zo’n succesnummer is als bij ons, dan wordt er niet van gegeten, maar van gevreten. Met als resultaat een lege quichevorm.

Ga jij deze hartige taart ook maken? Tag me op Instagram, dan deel ik jouw hartige taart in mijn stories.

Volg me ook op Pinterest, Facebook en Instagram.

Volg:

2 Reacties

    • Marieke
      Auteur
      12 november 2018 / 9:35 pm

      Ja is het ook echt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.