Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Disney Doorables – de nieuwe verzamelfiguurtjes van Disney

Disney Doorables, de nieuwe verzamelfiguurtjes van Disney. Achter ieder deurtje zit een verrassing. Laat je meenemen in de wereld van bekende en nog onbekende Disneyfiguren en verzamel ze allemaal.

Boti Europe

Is de Europese distributeur van, het in Hong Kong gevestigde speelgoedbedrijf Big on Toy Innovation, onder andere Fortnite, K’nex en Bananas en komt nu met een nieuwe collectie verzamelfiguren. De Disney Doorables.

Wat zijn de Disney Doorables?

Disney Doorables zijn kleine figuurtjes bestaande uit bekende Disneyfiguren zoals Anna en Elsa, Lilo en Stitch, maar ook minder bekende figuurtjes van bijvoorbeeld Tangled. In totaal zijn er 78 figuurtjes die je kunt verzamelen. De Disney Doorables hebben hun eigen deurtje met daarachter hun eigen wereldje. De werelden worden display mini sets genoemd en kunnen aan elkaar geklikt worden, zodat de eigen werelden toch een geheel vormen.

Welke Doorables zijn er?

Er zijn in totaal dertien verschillende categorieën, te weten;

 • Mickey & Friends
 • Tangled
 • Lilo & Stitch
 • Moana
 • Beauty and the Beast
 • Zootopia
 • Peter Pan
 • Frozen
 • Pinocchio
 • Alice in Wonderland
 • Monsters, Inc.
 • Winnie the Pooh
 • Limited Editions (met onder andere Olaf, Lumière en Finnick)

De verschillende categorieën bevatten de diverse karakters die er ook in de gelijknamige films en Disneyverhalen voorkomen. Zo is het voor kinderen extra herkenbaar en maakt het het nog leuker om de collectie compleet te krijgen.

Speelsets en multiverpakkingen

Er zijn in totaal tien verschillende speelsets, die zoals al eerder genoemd, allemaal op elkaar passen, waardoor de werelden van de figuurtjes met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast zijn er ook nog multiverpakkingen, hierin zitten meerdere figuurtjes, waardoor je nog sneller kunt sparen. En nog meer verhalen kan bedenken.

Boo’s Bedroom

Wij kregen de display mini set van Boo’s Bedroom. Boo is een figuurtje uit de film Monsters, Inc. Daarnaast kregen we ook nog Stitch, Oaken en Marshmallow (beide uit de nieuwe Frozen film denk ik, want ik ken deze karakters nog niet).

Wat vonden de kinderen ervan?

Mijn tuttebel kon niet wachten om het uit te mogen pakken, aangezien ze gek is op alles wat je maar kunt verzamelen aan speelgoed. Ze zat er dan ook bovenop tijdens het uitpakken en werd helemaal blij toen ze Stitch zag. Lilo & Stitch kijken ze nog wel eens op de bso en Stitch is één van haar favoriete Disneyfiguren. De display mini set werd meteen ingepikt nadat ik foto’s had gemaakt en ze heeft er de hele middag mee zitten spelen en de leukste verhalen er bij bedacht. Ook mijn bink werd bij het spelen betrokken, doordat er meerdere figuurtjes beschikbaar waren om mee te spelen.

Wat vind ik er van?

Allereerst vind ik het erg leuk dat er nu ook iets te verzamelen valt met Disneyfiguren. Het feit dat de fantasie van mijn kinderen hierdoor ook nog eens extra geprikkeld wordt, vind ik echt wel een pré. Het zorgt voor uitdaging en dat krijgen ze door de herkenbare figuurtjes ook echt. Daarnaast zijn het ook nog eens leuke cadeautjes voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Waar zijn de Disney Doorables te koop?

De Disney Doorables zijn inmiddels ook al te koop. Zowel de speelsets als de multiverpakkingen koop je bij Bol.com

Ken jij de Disney Doorables al? Laat het me hieronder weten in de reacties.

Deze blog kwam tot stand middels een samenwerking, echter heeft dit geen invloed gehad op mijn mening. Daarnaast zijn er affiliate links in de blog verwerkt, meer informatie hierover kun je vinden in de disclaimer.

 

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 15 mei 2019 / 7:47 am

  Wat doe je me aan! Haha ik ben gek op disney…misschien nog wel erger dan mijn zoon haha. Dit zou ik dus zo voor mezelf kunnen halen *maar doen we niet*

  • Marieke
   Auteur
   15 mei 2019 / 8:05 am

   Hahaha geweldig!! Dan toch maar kopen onder het mom dat het voor je zoon is 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.