Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Terugblik op 2018 – eindejaars abc met alle hoogte- en dieptepunten

Nu kan ik natuurlijk met een geijkte Mariekes Yearly komen, maar dat doe ik dus lekker niet. Dit jaar eens een terugblik op 2018 met een heuse eindejaars abc. Zo weet ik zeker dat alles wat belangrijk voor me was ook echt aan bod komt. 

Afvallen

Zo goed als ik dit jaar begon met sporten en afvallen en dit bij hield met mijn project Op weg naar minder Marieke. Zo slecht eindig ik dit jaar. Maar in 2019 ga ik er weer vol goede moed tegenaan, want ik moet toch een keer mijn streefgewicht halen? En heel eerlijk, ik kijk er enorm naar uit om weer te gaan detoxen en weer gewoon normaal te eten na al die feestdagen.

Blog

Nog steeds blog ik met veel plezier en is mijn blog dit jaar, met name de laatste twee maanden, behoorlijk gegroeid. En heb ik zelfs betaalde samenwerkingen gehad. Iets wat ik begin dit jaar echt niet had verwacht. Dit jaar schreef ik een aantal blogs die zeer herkenbaar waren voor mijn omgeving, de blog over driftbuien werd zelfs gedeeld door Loedermoeder.

Comfortzone

Ik kwam meerdere keren uit mijn comfortzone. Zo ging ik naar Blogger by Nature, waar ik een heleboel nieuwe bloggers leerde kennen. Ook ging ik helemaal alleen een weekend weg. Wat me echt uitstekend is bevallen.

December

Was echt de heerlijkste feestmaand tot nu toe. Zo vierden we Sinterklaas, waar de kinderen echt enorm van genoten. Ik had een supertof feest van mijn werk en heb in jaren niet meer zo lekker gedanst als op dit feest. Luca werd zes natuurlijk en werd goed verwend. En uiteraard kerst, wat echt heel erg fijn was samen met mijn familie.

Erik

Mijn steun- en toeverlaat, die nu eens op mij moest steunen. We hebben samen een heftig jaar achter de rug door alle veranderingen van banen en functies, waardoor het thuis ook niet altijd even leuk was. En hoewel we ook echt wel onze downs gehad hebben, zijn we nu weer op de goede weg terug en gaan we ervoor in 2019!

Fashion

Ik vertelde al dat ik uit mijn comfortzone kwam door er alleen op uit te gaan. Maar ik kocht aardig wat nieuwe kleding voor mezelf. En niet alleen maar zwart 😉

Giulia

Zagen we echt van een peuter naar een kleuter groeien. Met daarbij de nodige struggles van onder andere driftbuien. Gelukkig hebben we die hele nare periode achter ons kunnen laten en hebben we onze bijdehante tuttebel weer terug.

Help!! Mijn kind heeft driftbuien #driftbui #kids #kleuters #brief #blog mariekeblogt.nl

Hardlopen

Deed ik meer dan ooit, maar nog niet voldoende. Het lukte me om ruim drie kilometer achter elkaar te lopen. Volgend jaar ga ik het echt weer oppakken en hoop ik met een aantal collega’s toch echt de harbourrun te kunnen lopen.

Italië

We brachten de zomervakantie door in ons o zo geliefde Italië. Op Camping Lido hebben we echt een heerlijke tijd gehad. En ik kijk nu al enorm uit naar de zomer, want dan gaan we weer naar dezelfde camping toe.

Juffies

Van de zomer namen we na ruim vier jaar afscheid van de peuterjuffies op het kdv. Iets wat vooral bij Giulia en mij enorm zwaar viel. Helemaal toen Giulia ook ineens in huilen uitbarstte, omdat ze haar juffies zo mist. Gelukkig mocht ze daarna heerlijk een middagje terug naar de peuters om te kroelen met de juffies. Daarna leek het wel of ze haar rust had gevonden, want sindsdien zijn de driftbuien ook echt een stuk minder, gelukkig!

Kerkrade

Ik ben verliefd geworden op dit stukje Limburg. Op de gastvrijheid van de mensen die ik er heb ontmoet, maar ook op het heerlijke eten in het Italiaanse restaurant en de allerallerlekkerste sushi ever. In 2019 ga ik zeker weer terug!! Al is het maar omdat iemand me sushi heeft beloofd 😉

Luca

Wauw wat ben ik trots op mijn tweedejaars kleuter! Niet alleen op school doet hij het enorm goed, maar ook met zwemmen gaat hij als een speer. En sinds oktober zit hij ook op voetbal, wat hij echt superleuk vindt om te doen. Het is ook echt leuk om te zien hoe hij steeds meer balgevoel krijgt.

Mezelf herontdekken

2018 was voor mij het jaar waarin ik ben begonnen om mezelf te herontdekken. Wie ben ik en wat wil ik? Vooralsnog was dat alleen maar positief en ik wil dat graag vast houden in 2019. Daarom staat sowieso Blogger by Nature weer op het programma en de rest zien we verder wel, daar heb ik alle vertrouwen in.

Nieuwe mensen

Ik leerde heel veel nieuwe mensen kennen, zowel op mijn werk als privé. Sommigen hebben echt wel een plekje in mijn hart veroverd. En ik ben echt enorm dankbaar dat ik deze mensen heb mogen leren kennen en ook echt heb mogen ontmoeten <3

Zowel mijn zusje als mijn beste vriendin werden (opnieuw) mama van prachtige baby’s, waar niet alleen ik echt enorm gek op ben 😉

Ontmoetingen

Zoals ik al zei heb ik aardig wat nieuwe mensen leren kennen. En een aantal van die ontmoetingen waren echt wel heel fijn. Zo zag ik eindelijk Nicole, Kimberly, Cassandra en Merel, stiekem toch wel mijn vier grote blogheldinnen, waar ik in het afgelopen jaar veel van heb kunnen en mogen leren. Ik hoop dat ik ze in 2019 nog vaker mag zien.

Positief

Ondanks een aantal dieptepunten in 2018, kan ik eigenlijk niet anders dan positief zijn over afgelopen jaar. Het heeft me persoonlijk heel veel gebracht. Zoals nieuwe vriendschappen en collega’s, meer bezoekers op mijn blog en heel veel leuke samenwerkingen. Die positiviteit nemen we dus graag mee naar 2019.

Qualitytime

Met mijn gezin, vrienden en familie. Het was er allemaal. En wat heb ik daar van genoten. Dankbaar ook dat het allemaal nog kan. Ik hoop in 2019 wederom zo van jullie te kunnen genieten, hou van jullie!!

Rust

In de afgelopen jaren waren onze weekenden vaak overvol gepland. Dit jaar hebben we daar meer balans in kunnen krijgen en gebeurden dingen vaak spontaan. Meer rust dus voor iedereen. Ook in 2019 wil ik dat verder voortzetten, want niemand is gebaat bij al die drukke weekenden.

Samenwerkingen

Ik had er meer dan ooit en wat heb ik daar enorm van genoten. Het is leuk om samen te kunnen werken met bedrijven en om winacties te kunnen organiseren voor mijn bezoekers. Hopelijk kan ik in 2019 ook weer leuke reviews doen en veel mooie prijzen weggeven aan jullie.

Trots

Vooral op mezelf, omdat ik naar mezelf heb geluisterd in 2017 en dat in 2018 alleen maar extra goed heeft uitgepakt voor me. Zowel privé als op mijn werk. En kan het echt iedereen meegeven voor 2019! Doe de dingen waar jij achter staat en waar jij blij van wordt. Ga die uitdaging aan!

Uitjes

Die hadden we genoeg. Zo ging ik gezellig met mijn moeder naar Elisabeth in concert. Verraste ik manlief met een nachtje Rotterdam en bezocht ik Creative life met mijn vriendinnetje. Maar ook in de bioscoop kwam ik meer dan ooit, zowel met familie als vrienden. Monkeytown en Blijdorp werden ook meer dan eens bezocht. Ook gingen we met vrienden een weekendje naar Keulen, wat ook wel echt heel erg leuk was.

Vakantie

Begin van het jaar gingen we op vakantie met mijn schoonmoeder naar een park van Landal. Dat was echt genieten, zowel voor haar als voor ons. Italië had ik al genoemd, maar hoort hier natuurlijk wel bij 😉

Werk

Wat zal ik daar eens over zeggen? Waar het bij mij alleen maar positief was en ik bij mijn werkgever enorm op mijn plek zit, was het voor de man een drama jaar. Hij moest zijn vertrouwde werkplek verlaten in verband met een reorganisatie. De baan die volgde was het niet vanwege de afstand. Gelukkig kwam de man niet thuis te zitten, maar kwam hij helaas terecht bij een bedrijf waar hij meteen in het diepe werd gegooid. Doordat hij geen eerlijke kans kreeg kon hij wederom op zoek naar een andere baan, maar het lijkt erop dat hij nu zijn draai heeft gevonden. Dat is echt superfijn. Gaan we in ieder geval met een positief gevoel 2019 in!

XOXO

Speciaal voor jullie. Bij deze wil ik jullie namelijk ook nog even bedanken voor al jullie support in 2018. Voor het lezen van al mijn blogs, voor al jullie reacties onder mijn blogs, op Facebook en Instagram. En voor alle repins op Pinterest. Ik hoop dat ik jullie in 2019 weer kan verrassen met veel nieuwe content, maar ook met de rubriek Mariekes Weekly, Mariekes Monthly en Op weg naar minder Marieke. Daarnaast ga ik natuurlijk ook weer mijn best doen om leuke winacties te organiseren. De eerste zal al vrij snel volgen in januari.

Ys

Ok niet helemaal de juiste spelling, maar wat moet je anders met deze letter, als je niet gaat trouwen en geen Yes to the dress kan zeggen? We aten dus de allerlekkerste ijsjes deze zomer in Lazise. Maar ook hier in Nederland werden er aardig wat ijsjes gegeten met die hele lange warme zomer.

Ziek

Helaas werd er iemand in mijn directe omgeving ernstig ziek. En hoe hard we ook hebben geduimd, helaas. De persoon in kwestie is opgegeven en dus is het nu maar afwachten. Al is dat zonder mij en mijn gezin, maar daar was dan vast een goede reden voor van zijn kant. Ik hoop voor zijn dochter en kersverse bruid, dat ze nog lang van hem mogen genieten in 2019!!

Al met al was 2018 een zeer bewogen jaar, maar wel eentje waar ik met een goed gevoel op terug kijk. Iedere gebeurtenis, groot of klein, slecht of goed is een les, waar ik wat van heb kunnen leren. en wat ik zeker mee zal nemen in 2019! Zo kan ik van 2019 een nog mooier, succesvoller en liefdevoller jaar maken dan 2018!!

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne jaarwisseling met veel liefde, eten en heerlijke champagne! Op naar een goed, gezond en liefdevol 2019!

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.