Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 33-2021 – Vakantiedagboek deel 2

Eerder kon je al deel 1 lezen van ons vakantiedagboek. Vandaag neem ik je verder mee terug naar onze vakantie in het heerlijke Zuid-Limburgse heuvellandschap, in deel 2 van ons vakantiedagboek. Lees snel verder.

Maandag

Vandaag ontbijten we met vlaai van Bakkerij Voncken, gewoon omdat het kan! Daarna gaan we richting de allerlaatste steenkolenmijn van Nederland, waar we een rondleiding krijgen.

Terug op de camping gaan we lunchen en daarna zijn de kinderen de hort op! De man luistert een podcast en ik ga lekker op bed verder lezen in de Destino trilogie van Sanne van Ooijen! De man en ik gaan samen nog even bij de kinderen kijken die op de kinderboerderij van de camping zijn.

Als we weer terug zijn bij de tent, ga ik verder met mijn campingboek en spelen de kinderen samen met de man een paar potjes kwartet! Helaas zijn ze daarna niet te genieten en zijn er wat oren kapot! Jammer genoeg hoort dit er ook bij en het feit dat het regent, maakt het er niet beter op. Gelukkig doen eten en een ijsje halen wonderen en gaan ze daarna wel gewoon lief naar bed toe!

Dinsdag

Na een vrij frisse nacht gaan mijn olijke duo en ik meteen opwarmen onder de douche! Daarna leest mijn tuttebel mijn bink voor uit een biebboek over het dierenasiel! Na het ontbijt gaan we richting Valkenburg om daar even een rondje te lopen en te fotograferen!

In Valkenburg besluiten we om het rondje te doen met het busje van Citytours, wat de kinderen natuurlijk geweldig vinden. Ook bezoeken we nog de kasteelruïne, eten we lekker een Italiaans ijsje van Carée en brengen we nog een bezoek aan het mooie station van Valkenburg en het heksenhuis!

We hebben echt heel veel geluk met het weer, want we hebben de hele tijd geen druppel regen gehad. Zodra we de camping op rijden vallen meteen de eerste druppels. Balen, want de kinderen hadden zich verheugd op een middag kinderboerderij en buitenspelen. Dat werd uiteindelijk een boek lezen en kleuren. Tot ze echt niet meer te houden zijn en we ze rond een uur of vijf als het nog miezert toch lekker naar buiten sturen. Waar ze zeker nog 2 uur buiten spelen voor we gaan eten.

Na het eten mogen ze ook nog een klein uurtje buitenspelen, zodat ze lekker moe zijn als ze naar bed gaan. Helaas pakt dat minder goed uit en zijn ze allebei not amused en gaat er eerst nog even ruzie aan vooraf, voor ze daadwerkelijk op bed liggen. Het kan niet altijd gezellig zijn, helaas!

Woensdag

De ochtend begint hier op zich best aardig! Tot ik een behoorlijke dip krijg, omdat het voor de zoveelste keer met bakken uit de hemel komt en ik even niet meer kan overzien hoe ik onder andere een nat bed droog moet gaan krijgen! Daarnaast zie ik nog een dag met zijn vieren binnen in de vouwwagen echt niet zitten! Dus komt alles er even uit! Spuw ik mijn gal en kan ik daarna weer helder denken!

Aangezien ik geen jas heb meegenomen, vind ik het met die regen wel verstandig om er eentje te gaan kopen, dus gaan we shoppen. Ik kan je zeggen dat helpt zoveel beter dan therapie. Voor de kinderen kopen we ook meteen nog wat, want ja echt korte broeken weer is het niet en laat ik die nou best veel bij me hebben. We shoppen voor beide 2 setjes en voor mijn bink nog een paar extra joggingbroeken. Eenmaal terug op de camping zijn de kinderen meteen verdwenen en gaan we ervoor zorgen dat er vannacht weer geslapen kan worden. Gelukkig is de wasserette vlakbij het restaurant, dus kunnen we daar prima vertoeven tijdens het wachten en lunchen we daar ook maar meteen!

Het is vandaag ook weer bingotijd en uiteraard doen we weer lekker fanatiek mee, al kan dat altijd nog fanatieker kwam ik achter, aangezien ouders ook gewoon volop mee doen voor hun kinderen, dat gaan we volgende week dus ook maar even doen. Bij de tent vind ik weer de rust om te gaan lezen en dat lukt ook bijna twee uur, terwijl ik tussendoor wel echt moet lachen om de man en mijn tuttebel die een beetje aan het dollen zijn!

Donderdag

Vandaag staat er een dagje Gaia Zoo op de planning, waar we alle vier echt zin in hebben! Na het ontbijt vertrekken we en we zijn pas tegen drieën weer terug op de camping. De kinderen gaan meteen hun vriendjes op zoeken en wij chillen even lekker bij de tent. We gaan pannenkoeken eten met vrienden in Valkenburg en dat is echt heel erg gezellig. Over de pannenkoeken zullen we het verder maar niet hebben.

Vrijdag

Vanmorgen zouden we naar de Brunssumerheide gaan, maar aangezien er een zeer plaatselijke bui overtrekt, besluiten we dat te verplaatsen naar vanavond. De kinderen zijn na het ontbijt vertrokken naar de kinderboerderij, spelen midgetgolf met een vriendje en gaan vanmiddag ook nog handboogschieten met het animatieteam. Iets wat vooral mijn bink heel erg leuk vindt om te doen. Hij was ook heel fanatiek met het kijken van het handboogschieten tijdens de Olympische Spelen. Wij krijgen tussendoor ook nog visite van een vriend die hier in de buurt woont en kletsen gezellig bij.

Na het eten vertrekken we richting de heide, waar we foto’s maken van elkaar, de hei en we door een fotograaf ook nog op de foto gezet worden! We sluiten deze heerlijke dag vol zon af met een ijsje!

Zaterdag

Vandaag is er mooi weer voorspeld dus blijven we de hele dag op de camping! Mijn bink is na het ontbijt meteen weg, mijn tuttebel heeft wat langer nodig, maar we zien ze pas weer rond kwart voor één! Na het eten willen ze zwemmen met hun vriendjes, dus gaan we mee naar het zwembad toe in de hoop dat we het ijskoude water niet in hoeven. Mijn tuttebel wil blijkbaar niet onder doen voor haar vriendinnen en springt er zelfs als eerste in, de heldin!

Helaas moet er vandaag ook afscheid genomen gaan worden. Van mijn bink gaan er twee vriendjes weg en van mijn tuttebel een vriendinnetje. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Voor het eerst deze vakantie genieten we van een zwoele avond, terwijl de regen zachtjes op de luifel tikt!

Zondag

Als ik na een dramatische nacht al om zeven uur weer wakker ben, hoor ik dat het heel zachtjes regent. De rest van het gezin slaapt nog en ik blijf ook nog even lekker liggen! De rest van de ochtend is het gelukkig droog. Sterker nog de zon probeert zelfs door te breken en daar genieten we natuurlijk extra van.

Hoewel het niet heel warm is vermaakt mijn bink zich in het zwembad en mijn tuttebel is met haar vriendinnetje bij de trampolines. We doen met de ouders van haar vriendinnetje gezellig een bakkie op het terras en krijgen de tip om Italiaans te gaan eten bij I colori della pasta e pizza! Als ik een blik op de kaart heb geworpen weet ik zeker dat ik hier wil eten, aangezien ze mijn favoriete eten hier hebben. We krijgen nog een buitje, maar dat boeit de kinderen helemaal niks. Ze zijn lekker aan het spelen. En wij genieten daar extra van.

De man en ik spelen voor het eerst deze vakantie Skipbo en als de kinderen bij de tent komen willen ze ook mee doen! Terwijl zij met de man spelen, lees ik lekker een magazine!

Zoals gezegd gaan we eten bij I colori della pasta e pizza in Klimmen. Een heel klein restaurant, waar je ook kunt afhalen. Het is echt Italiaans, ik houd ervan! Mijn bink besteld bruschetta caprese als voorgerecht. De man en ik hebben beide vitello tonnato. Mijn tuttebel eet wat van haar broer mee en heeft nog wat brood. Als hoofdgerecht heeft de man spaghetti carbonara, de kinderen hebben beide spaghetti bolle jezus en ik heb fritto misto! Dit eet ik altijd bij het restaurant op Camping Lido in Bella Italia en heb ik de afgelopen 2 jaar dus echt gemist! We sluiten ook nog af met een dessert. Tiramisu voor de man, tartufo bianco voor mijn bink en mij en een bakje slagroom voor mijn tuttebel (kind is gek, maar een zeker iemand heeft haar ooit op dit idee gebracht, toen ze niet kon kiezen welke smaak ijs ze wilde bij de ijssalon van Schoorl). Het eten was verrukkelijk en als je ooit in de buurt bent, dan is dit dus echt een aanrader!

Time flies when you are having fun! De tweede week is voorbij gevlogen en we willen echt nog niet naar huis toe. Zo fijn dat we dus nog een week hebben.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.