Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 34-2021 – Vakantiedagboek deel 3

Zoals aan alles komt ook aan onze vakantie een eind. Helaas voor ons is het gewone leven weer begonnen. Gelukkig voor jou heb ik na deel 1 en deel 2 ook nog een vakantiedagboek deel 3 met je te delen, zodat jij nog wel even in de vakantiestemming kunt blijven hangen.

Maandag

Nadat ik gisteren groen licht kreeg dat vandaag door kon gaan, staan we om half acht op en zitten we om negen uur al in de auto onderweg naar Posterholt. Vandaag mag ik een bucketlist dingetje af gaan strepen, we gaan namelijk op bezoek bij alpaca’s waar we een heuse meet & feed hebben met deze waanzinnige dieren! We zijn er ruim anderhalf uur zoet en worden dan zelf ook nog eens in de watten gelegd met koffie/thee en vlaai!

Aansluitend rijden we door naar Kasteel Hoensbroek, waar we de kasteelroute lopen en de kinderen stempels kunnen verdienen. Na afloop kunnen ze buiten op het plein nog allerlei spelletjes spelen uit de tijd dat die nog gespeeld werden op het kasteel.

Terug op de camping gaan de kinderen lekker spelen met hun vriendinnetje en lezen wij een boek! Om 18.00 uur rijden we richting vrienden, waar we gezellig mee gaan eten bij een pizzeria in Duitsland!

Dinsdag

De dag begint goed met mijn ultieme vakantiemoment, theetje, zon en mijn boek! Daarna met de kinderen spelletjes kwartet gespeeld tot aan het ontbijt. We zouden naar de andere kant van de Brunssumerheide gaan om te fotograferen, maar helaas loopt dit al snel uit op een fiasco. De kinderen hebben totaal geen zin om mee te werken en zijn er na tien min al helemaal klaar mee. En ik met hun, aangezien ik er een gezellige ochtend van had willen maken. Na het allemaal uitgesproken te hebben in de auto en ze nogmaals duidelijk gemaakt te hebben dat we in gaan pakken als ze nog een keer elkaar letterlijk in de haren vliegen, lijkt de boel gesust! Maar eenmaal op de camping is het helaas weer raak en ga ik alvast inpakken en stuur de kinderen weg!

Gelukkig keert de rust weder als we hebben geluncht en de kinderen met de man naar het zwembad gaan! Ik zou gaan afwassen, maar besluit om even lekker te gaan genieten van de rust nu. Ik zet mijn stoel in de zon en ga verder met mijn boek. Helaas voor mij heeft mijn tuttebel het na 10 min wel gezien in het zwembad en zijn de man en zij al snel weer terug. Om me nog wat rust te gunnen doet de man de afwas en gaat mijn tuttebel naar de kinderboerderij. De rest van de middag verloopt gelukkig een stuk gezelliger. ‘s Avonds gaan de kinderen discozwemmen. Mijn bink in het water en mijn tuttebel vanaf de kant. Ik mag ook weer gezellig mee dansen, maar dit keer naast het animatieteam. Daar zijn beelden van, maar die kan ik hier helaas niet delen.

Woensdag

Vandaag begint de dag met een heerlijk zonnetje! Het hele gezin slaapt nog en ik geniet even van mijn boek zolang het nog kan. De mannen doen samen boodschappen en ik speel met mijn tuttebel een spelletje Uno Flip. Terwijl mijn bink op de camping blijft bij zijn vriendjes, gaan wij even snel een rondje DM doen en tanken in Duitsland.

Eenmaal terug op de camping, gaan we alvast beginnen met het opruimen van de luifel en het inpakken van de bakken in de vouwwagen. Mijn bink ligt al in het water en ook mijn tuttebel wil nog even zwemmen en gaat dit gezellig doen met de man. Van haar vriendinnetje mag ze een zeemeerminpak aan. Het staat haar echt superleuk.

Vanavond gaan we spontaan uiteten met de ouders van het vriendinnetje van mijn tuttebel! Het eten is weer superlekker en we hebben een heerlijke avond gehad die we afsluiten met een borrel en ja ik nam er ook eentje of misschien zelfs wel twee!

Donderdag

Na een slechte nacht zijn de man en ik allebei al vroeg wakker. We hebben een hoop te doen vandaag, want deze dag staat vooral in het teken van opruimen, schoonmaken en inpakken. Mijn tuttebel neemt het ervan vandaag en als ik haar om 09.00 uur wakker maak, is ze daar eigenlijk nog helemaal niet aan toe.

De kinderen kunnen vandaag lekker nog de hele dag over de camping struinen met hun vriendjes. Er wordt gekroeld met de cavia’s, nog gezwommen en we maken natuurlijk ook weer tijd voor bingo. Mijn bink is helemaal happy, want hij heeft op de valreep ook nog bingo.

Gelukkig kunnen we alles droog inpakken en aangezien ze morgen ook weer heerlijk regenweer opgeven, pakken we meteen door en klappen de boel helemaal in! Als de auto helemaal klaar staat, is het tijd om afscheid te nemen van vriendjes, het heerlijke eten, de camping en natuurlijk Zuid-Limburg! Onderweg is het best slecht weer en als we thuis zijn hebben we beide het gevoel dat we een eeuwigheid in de auto hebben gezeten. De kinderen werken goed mee en vallen vrij vlot in slaap. Als we een uurtje op bed liggen, spuugt mijn tuttebel helaas alles onder. De spanning van de dag en het afscheid nemen van haar vriendinnetje breken haar even op.

Vrijdag

De rest van de nacht blijft het gelukkig rustig. Wat is het toch lekker om in je eigen bed weer wakker te worden. Ik geniet in stilte van deze laatste vakantieochtend tot de rest ook wakker wordt. De hele ochtend zijn we bezig met het uitruimen van de tassen, het doen van de was en het halen van wat boodschappen met mijn tuttebel.

Hoewel je op deze manier meteen weer in het thuisritme zit, vind ik dit ook wel heel erg lekker, alleen die Kilimanjaro aan was is wat minder! Het hoort erbij zullen we maar zeggen, al is het nu wel een stuk extremer dan andere jaren. Geen idee hoe dat komt.

Mijn tuttebel mag vandaag naar de voetbal toe voor “ffies slapen”! Superleuk, want dit gaat ze samen met een vriendinnetje en vriendje doen! Ik ben benieuwd hoe ze het zullen hebben met zijn drietjes!

Mijn bink geniet vanavond van een heerlijk avondje met ons samen! Hij mag kiezen wat we gaan eten en waar ik hoop op sushi, wordt het het restaurant met de gouden bogen!

Daarna kijken we naar de film Luca! Wat een heerlijke Disneyfilm is dat, lang geleden dat ik zo kon genieten van een Disneyfilm! Absolute aanrader dus!

Zaterdag

Mijn uitslaapmodus staat echt uit deze vakantie, want ik ben alweer voor zevenen wakker. Aangezien we maar met zijn drietjes zijn, blijf ik lekker nog een poosje liggen. Als we allemaal op zijn, ga ik weer verder met mount washmore en het opruimen van de rest, voordat we mijn tuttebel weer mogen ophalen van de voetbal.

Mijn bink verveelt zich een beetje op de voetbal. Als ik hem vraag of ik hem op de foto mag zetten gaat hij meteen een mooi plekje zoeken.

We ruimen de vouwwagen verder uit, waardoor de berg was nog groter wordt, hoe dan? Daarna brengt de man meteen de vouwwagen naar de stalling toe. Ik ga met mijn tuttebel een spelletje Pim Pam Pet doen. Voor iemand die weinig heeft geslapen is ze nog behoorlijk alert met haar antwoorden.

‘s Avonds slinger ik na drie weken eindelijk weer eens de laptop aan om aan mijn blog te werken. Heel eerlijk moet ik zeggen dat ik het wel echt heel erg lekker vond om niet te bloggen, maar nu ik weer bezig ben, merk ik ook hoe erg ik het heb gemist.

Zondag

Vandaag slaap ik maar liefst uit tot iets voor negenen, helaas wel na een nacht vol onderbrekingen en met een gigantische hoofdpijn. Vandaag gaan de mannen samen naar de nieuwe film van Paw Patrol.

Mijn tuttebel en ik gaan ook naar de film, maar dan naar die van Fien en Teun. Ze heeft het heerlijk naar haar zin en geniet zichtbaar.

Na de film ga ik meteen mijn bed in, want ik heb echt een enorme migraine, die niet weg wil gaan. Op de achtergrond hoor ik dat de man en kinderen weggaan. Hij brengt de kinderen naar een vriendje in de buurt. Heerlijk, want nu ik wakker ben is het wel fijn om dat in alle rust te kunnen doen. Gelukkig is de hoofdpijn wel een eind gezakt. Zo kan ik in ieder geval onze einde vakantie traditie voort zetten, we eten namelijk pannenkoeken.

Op de valreep lukt het mijn tuttebel om haar eerste tand, die nog net aan haar tandvlees bungelde, er uit te krijgen. Ze is helemaal trots, want nu mag ze ook eindelijk haar tandenbewaardoosje gebruiken.

Onze vakantie is nu echt voorbij, de school is weer begonnen en ook de werkweek zal snel weer hervat worden. Het had van mij nog veel langer mogen duren, maar ik heb ook wel weer zin om aan het werk te gaan. Gelukkig mag ik deze maandag nog even genieten van een dagje me-time. Hoe was jullie vakantie? Zijn jullie weggeweest of gewoon lekker thuis gebleven? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.