Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke 01-2020 – oud en nieuw, planten en bieb

De eerste week van 2020 is alweer voorbij. En wat was het een heerlijke week. We vierden oud en nieuw, kochten nieuwe planten en we gingen naar de bieb. Wat we nog meer deden kun je lezen in de eerste editie van de week van Marieke, die ook nog eens bomvol foto’s staat. 

Maandag

Brengen de man en ik de kinderen even naar de bso toe. Zo kunnen zij lekker even uitrazen na drie dagen thuis te zijn geweest.

En kunnen wij even op ons gemak naar Ikea toe. Waar we een nieuw kleed voor in de woonkamer, een stolp voor de roos van mijn broer en bakken voor op de kamer van mijn binkie kopen. Verder nemen we ook nog kartonnen opbergdozen mee voor de tekeningen, knutsels en andere schoolwerkjes van de kinderen en mijn invulboeken.

Thuis ruim ik de kamer van mijn bink op en vervang ik zijn oude bakken, die er echt niet meer uit zien, voor de toffe denim bakken die we kochten bij Ikea. En ruim ook maar meteen de rest van het slagveld op zijn kamer op.

‘s Avonds wordt er nog gelezen voor de leesbingo, dit keer is dat in het donker met een zaklamp.

Dinsdag

Heeft mijn tuttebel zin in oud en nieuw. Ze gaat er zelfs voor zitten, zodat ik van mijn eigen rapunzel een mooie foto kan maken.

Rond half één stap ik in de trein naar Rotterdam, waar ik gezellig met mijn collegaatjes een hapje ga eten om het jaar af te sluiten. Ik eet een heerlijke tortellini prosciutto e panna.

Dan is het eindelijk tijd voor ons oudjaarsfeestje bij onze vrienden. Waar we gezellig eten, kletsen, lezen, spelletjes spelen en alvast kinder oud en nieuw vieren. Het is een supergezellige oudjaarsavond.

Woensdag

Doen we niet zo heel erg veel. Kan wel alvast de eerste mooie plaat van mijn tuttebel maken.

En ‘s middags gaan we nog even op visite bij Opa en Oma Vrachtwagen.

Donderdag

De man is werken en de kinderen heb ik naar de bso gebracht. Vandaag heb ik een heerlijke me-time dag waarbij ik vooral bezig ben met dingen voor mezelf. Zo schrijf ik een blog over challenges die ik aan ga dit jaar. En kijk ik wat afleveringen van seizoen 2 van YOU. Waar ik seizoen 1 erg boeiend vond, is seizoen 2 dat nog niet echt, maar wie weet in de volgende afleveringen dat het beter wordt.

Ook ga ik nog even zitten voor mijn vakantiedagboek. Ik maak een envelop voor in mijn boek, waar ik de overige foto’s in kan doen. Maar het zijn er uiteindelijk wat veel geworden. Op één pagina na is mijn boek helemaal klaar.

Na al die rare dagen zijn we zo ontzettend toe aan normaal eten met groenten, dat ik een heerlijke risotto maak met kip, broccoli, ui en champignons.

Vrijdag

Gaan we met zijn drietjes naar logopedie, waar mijn bink mee mag doen met een spelletje en mijn tuttebel weer goed haar best doet.

We ruimen samen de kerstspullen op en zetten daarna de boel weer op zijn plek. Na kerst valt het altijd op hoe leeg de woonkamer eigenlijk is. Gelukkig maakt de monstera al heel veel goed, maar het is wel tijd voor meer planten geloof ik.

Ik lunch met crackers en gekookte eitjes en het is echt superlekker. Deze houden we er in voor tijdens het beter op mijn eten letten de komende weken.

Na het eten hebben we wel even een chillmoment verdiend en dus duik ik in mijn eerste boek van dit jaar.

Vanavond mogen de kinderen voor het eerst allebei zwemmen. En omdat het de eerste les van mijn tuttebel is, mag ik mee het water in. Hoe trots kun je als moeder zijn als ze de boel op stelten zet, omdat ze nog niet naar huis wil. Benieuwd of dit ook nog zo is als ik niet meer mee mag over een paar weken.

Zaterdag

Met de kinderen ga ik naar de bieb toe. Mijn bink is door al zijn eigen leesboekjes heen en aangezien ik geen boom op mijn balkon heb staan, is de bieb dus de beste optie. We gaan lekker op de fiets.

Zodra we binnen zijn bij de bieb, gaan ze beiden hun eigen weg. Mijn bink komt al gauw met een boek over de wondere wereld van het bos en gaat op zijn gemak zitten lezen.

Mijn tuttebel ben ik ook al snel kwijt en kom ik op de bank tegen, waarin ze in een engelstalig dierenboek ligt te lezen.

Na de bieb gaan we nog met zijn vieren naar het tuincentrum toe en kopen we planten voor in de woonkamer. Het wordt nog weleens wat in ons huis, het staat in ieder geval erg gezellig. Werd ik al blij van mijn monstera, de yucca maakt het gevoel helemaal compleet. Oh my god hoe burgerlijk kun je worden als je blij wordt van een plant, haha!

Zondag

Ga ik met de kinderen naar Blijdorp toe, waar we al veel te lang niet geweest zijn. Het is er weer heerlijk en de dieren laten zich volop zien, waardoor ik ze goed vast kan leggen. De foto waar ik het meest trots op ben, de Amoerpanter, want die laat zich nooit zo zien als vandaag.

‘s Avonds oefent mijn tuttebel haar boekenbeurt nog even op ons en doen wij net alsof we haar klasgenootjes zijn. Ze geeft ons zelfs namen van haar klasgenootjes. Maar ze doet het hartstikke goed, dus dat komt vast helemaal goed morgen.

En dan is deze heerlijke vakantieweek ook weer ten einde. De kinderen mogen weer naar school en ik mag ook weer gaan werken.

Hoe was jullie eerste week van het jaar? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.