Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Qibbel 6+ junior – het fietsstoeltje voor achterop – review

Ruim anderhalf jaar hebben we mogen genieten van het Qibbel Air achterzitje. Helaas is mijn tuttebel hier inmiddels echt te groot voor geworden en werd het tijd voor een nieuw fietsstoeltje. Van Qibbel kregen we de kans om het Qibbel 6+ junior achterzitje uitgebreid te testen en in deze blog kun je er alles over lezen.

Zelf fietsen

Geloof het of niet, maar er zitten ook positieve kanten aan corona. Zo fietsen we in ons gezin veel meer dan voorheen. Zeker met het sluiten van de scholen pakten de kinderen voor de middagpauze met regelmaat de fiets, zodat ze lekker hun energie kwijt konden. Ideaal want zo kon mijn tuttebel, die nog vaak achterop zat in het fietsstoeltje, op haar gemak oefenen met de verkeersregels terwijl ze zelf fietste.

Qibbel Air

Nu is dat zelf fietsen natuurlijk hartstikke leuk, maar als ik minder tijd heb of ze heeft geen zin om zelf te fietsen, dan is het alleen maar onpraktisch. Vorig jaar deelde ik al de uitgebreide review over de Qibbel Air, waar we na ruim anderhalf jaar nog steeds heel erg tevreden over zijn. Kleine meisjes worden, helaas veel te snel, groot. Dus werd het tijd om te gaan kijken naar een ander fietsstoeltje.

Qibbel 6+ junior

Omdat we heel erg tevreden zijn over het stoeltje wat we nu hebben, wilde ik eigenlijk ook het vervolgstoeltje wel van Qibbel hebben. Naast het feit dat het makkelijk is om een stoeltje te hebben voor even snel een boodschap doen, moet het stoeltje ook nog eens veilig zijn. Ooit zelf met mijn voeten tussen de spaken gezeten en dat is iets wat je echt niet wilt dat het je kind over komt. Gelukkig heeft Qibbel het 6+ junior stoeltje met verstelbare voetsteuntjes om dit te voorkomen. Daarnaast is er ook nog een heupgordel met driepuntssluiting, waardoor kinderen er niet ineens via de zijkant af kunnen glijden. Voordeel van dit stoeltje is dat het extra stevig is door het metalen frame en daardoor ook geschikt is voor kinderen die maximaal 35 kilo wegen. Voor mij betekent dat, dat ik mijn bink ook nog achterop kan zetten als dat nodig is. Of als we op de fiets naar school gaan en ze onverwachts een speeldate hebben, die geen fiets bij zich heeft, die eventueel achterop kan.

Kleine side note nog, vraag wel even aan de fietsenmaker of je bagagedrager het maximaal gewicht ook kan dragen. Kan natuurlijk niet zo zijn dat je het 6+ junior stoeltje koopt, vanwege de veiligheid en je bagagedrager het dan ineens begeeft.

Bevestigen

Voor het bevestigen heb je geen gereedschap nodig, slecht enkel wat kracht in je handen. In tegenstelling tot het bevestigen van de Qibbel Air vond ik het bevestigen van de Qibbel 6+ junior wel lastiger. Waar je de Qibbel Air met de knop zo op de bagagedrager bevestigd, ging het draaien van de knop van het 6+ junior een stuk zwaarder. Ik kreeg het niet voor elkaar, maar moet daar wel bij zeggen, dat ik door fibromyalgie een stuk minder kracht in mijn handen heb. Gelukkig heeft de man hem er opgezet voor me, maar ook hij zei dat het wel wat stroever ging dan bij de Qibbel Air.

Designs

Net als bij de Qibbel Air kun je uit verschillende designs kiezen. Wij kregen de legergroene, die qua kleur het meest in de buurt komt van de nieuwe Qibbel Air kleur magic green. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor zwart, khaki, grijs en blauw.

Onze bevindingen

Uiteraard hebben we het stoeltje uitgebreid getest. Mijn tuttebel vindt het helemaal geweldig dat ze nu groot genoeg is voor dit stoeltje. Ze kan nu zelf achterop klimmen en de voetensteunen zijn natuurlijk ook helemaal geweldig. De veiligheidsgordel kan ze wel makkelijk zelf om doen, maar weer openmaken moet één van ons doen. Ik ben vooral blij dat ik geen last meer heb van haar knieën tegen mijn billen. Al lag dat, zoals eerder gezegd in de review van de Qibbel Air, meer aan mijn bagagedrager dan aan het stoeltje. Al met al zijn wij dus echt heel erg tevreden over de Qibbel 6+ junior en we gaan hier nog heel lang plezier aan beleven, want voorlopig weegt ze pas 20 kilo dus kunnen we nog even vooruit.

In deze blog is gebruik gemaakt van een affiliate link, meer informatie hierover lees je in de disclaimer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Linda
  18 december 2020 / 7:43 am

  Fijn deze review te lezen. Hier zijn we ook toe aan de opvolger.

  Zal zodra het kan eerst eens informeren over hrt het gewicht wat bagagedrager mag hebben. Bedankt voor de tip

  • Marieke
   Auteur
   18 december 2020 / 7:53 am

   Wat fijn dat ik je met deze review heb kunnen helpen.
   Fietsenwinkels zijn wel open, maar mogen volgens mij alleen repareren en niks verkopen. Advies inwinnen zou dan misschien toch een optie zijn.
   Ik ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.