Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? – tag

Merel vulde de Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?-tag in en tagde mij. De tag is oorspronkelijk bedacht door Miriam. In deze tag over kerst lees je alles over hoe ik kerst nou precies zie. Of we aan cadeautjes doen en of ik guilty pleasures heb rondom kerst?

De Kerstboom

Geen kerst zonder kerstboom. Dit jaar kocht ik een nieuwe kunstkerstboom samen met mijn moeder. Naast dat het een middagje gezellig winkelen opleverde, houd ik enorm van de sfeer van een kerstboom. Dus toen Sinterklaas weer weg was, heb ik de boom meteen neergezet. Laat de kerstdagen maar komen.

Wel of niet buitenverlichting?

Ik zou wel graag buitenverlichting willen, lijkt me toch wel erg gezellig staan, maar helaas hebben we geen stroom bij het balkon. Wie weet komt er nog wel extra verlichting voor het raam te hangen, al weet ik wel dat er dan in ieder geval één persoon in ons huishouden is, die daar niet heel blij van wordt, haha.

Kerstcadeau’s

Ondanks dat we Sinterklaas vieren, komen hier altijd wel cadeautjes onder de boom. De man en ik geven elkaar altijd een cadeautje. Voor de kinderen komt er meestal nog een kleinigheidje onder de boom te liggen en ze krijgen samen een spelletje. Traditie die ik van huis uit heb meegekregen en nu doorgeef aan de kinderen. Daarnaast heb ik eigenlijk altijd wel iets voor mijn ouders en schoonmoeder in huis. En ook voor mijn vriendin en haar gezin ligt er vaak wel iets onder de boom. Een goed gevulde kerstboom is tenslotte net even wat gezelliger.

Kerstlekkernij

Zonder twijfel, kerstkransjes. En of dat nou de koekkransjes zijn of chocoladekransjes, dat maakt me echt niet uit. Ze zijn gewoon allemaal net zo lekker. En ik eet er in de regel meer dan de bedoeling is, maar gelukkig kunnen we in januari weer gaan detoxen. Dus neem ik het nu maar voor lief.

Kerstnummer

Mijn ultieme kerstnummer is toch wel Thank God it’s Christmas van Queen. Het doet me altijd denken aan thuis. Nummer stond op de gelijknamige kerstcd die echt bijna grijs gedraaid is. Daarnaast luister ik sowieso veel kerstliedjes, ik vind het gewoon gezellig en ik kan er zo lekker op meeblèren, gewoon omdat het kan. 

Kerstfilm

Oh dat vind ik best lastig. Maar vroeger keek ik samen met mijn moeder op 24 december altijd naar White Christmas met Bing Crosby. Voor mijn moeder was dat al jeugdsentiment en ze heeft het doorgegeven aan mij. Geloof niet dat de film nog te krijgen is, maar wie weet kan ik het ook ooit met mijn tuttebel gaan kijken. 

Op Netflix staan ook echt enorm veel kerstfilms, dus mocht je zin hebben in kerstmis en romantiek, kijk dan zeker even op Netflix. 

Kerstboek

De kinderen worden graag voorgelezen uit Kerstmis van Dick Bruna. Een mooi boek waarin het kerstverhaal duidelijk wordt beschreven. Maar ook de boeken van Woezel en Pip en Bobbi beer worden verslonden. 

Ik ben wel erg benieuwd hoe jouw ultieme kerstmis er uit ziet, welke guilty pleasures heb jij? Ik lees het graag hieronder in de comments. 

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.