Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Liefs uit serie – Iris Visser

Van Kobo mocht ik weer een leuke serie recenseren. Dit keer de Liefs uit serie van Iris Visser, die uitgegeven is als een Kobo Original. Voor mij was Iris Visser geheel onbekend, dus superleuk dat ik wederom een Nederlandse auteur heb leren kennen en ik wil haar natuurlijk heel graag met jullie delen. In deze blog lees je de recensie van alle drie de boeken van de Liefs uit serie.

Over Iris Visser

Iris is geboren en getogen op Vlieland. Tegenwoordig woont ze in Utrecht. Iris wist al op jonge leeftijd dat ze schrijfster wilde worden. Naast de Liefs uit serie schreef Iris ook nog het boek Bij kennis waarmee ze in de finale van de Kobotalent schrijfwedstrijd stond. Daarnaast deed ze ook nog mee aan de schrijfwedstrijd van Bouquet, waar ze één van de winnaars was.

Liefs uit Londen

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Liefs uit Ibiza

Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten.

Tijdens één van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren.

Liefs uit New York

Emma krijgt op haar werk de kans van haar leven: het evenementenbureau waarvoor ze werkt heeft een filiaal in New York dat zó goed draait dat ze meer mensen nodig hebben en zij is de gelukkige. De specifieke klus: het organiseren van een enorm kerstfeest voor een groot advocatenkantoor.

Ondanks Emma’s jarenlange ervaring met de moeilijkste evenementen, loopt het in New York op zijn minst gezegd wat stroef. Wanneer als klap op de vuurpijl ook nog de live band afzegt, dreigt het hele feest in het water te vallen. Het toeval wil echter dat haar knappe, kerst-hatende buurman niet alleen in een bandje speelt, maar ook nog eens de sterren van de hemel kan zingen. Emma zet alles op alles om hem over te halen om op te treden op het kerstfeest. Zal het haar lukken om de Grinch-next-door in te laten zien dat haar favoriete feestdag toch niet zo verschrikkelijk is als hij denkt om zo haar baan te redden?

Wat vond ik van de Liefs uit serie?

De Liefs uit serie is een heerlijke feelgood serie, waar ik echt van heb genoten. Hoewel ik eerst wel moest wennen aan het feit dat het drie op zichzelf staande boeken waren, kon ik de boeken maar moeilijk wegleggen. De boeken bevatten heel veel liefde, maar ook verdriet en verder ga ik niet teveel spoilers weggeven, ga de boeken vooral zelf lezen. Heb je een Kobo plus abonnement, dan kun je de boeken zo downloaden. Ik ben wel nieuwsgierig of er nog een vierde deel komt met Liefs uit Milaan of Rome of zo (hint voor Iris en Kobo ;)). Wat ik trouwens wel een ontzettend grappig detail vond is dat in ieder boek de eigenaar van het grote warenhuis uit Liefs uit Londen steeds weer even voorbijkomt.

Hebben jullie al weleens een boek van Iris Visser gelezen? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Deze blog bevat affiliate links, meer hierover kun je lezen in de disclaimer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.