Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Qibbel Air, het lichtgewicht fietsstoeltje op mijn nieuwe fiets – review

Jaaaa eindelijk was het heerlijk weer om te gaan fietsen. Tijd om het nieuwe fietsstoeltje van Qibbel én mijn nieuwe fiets uit te gaan testen. Mijn bevindingen deel ik graag met je in deze blog.

Nieuwe fiets

Al langer liep ik rond met het idee om een nieuwe fiets te kopen. Ik had nog een mamafiets, die megazwaar trapte en wat met steeds zwaarder wordende kinderen totaal niet handig is. Sneller dan verwacht verkocht ik mijn mamafiets en moest ik me gaan oriënteren op een nieuwe fiets. Gelukkig hebben we op het winkelcentrum een hele fijne fietsenwinkel zitten en al snel had ik een nieuwe fiets, die stukken lichter trapt dan de mamafiets.

Nieuw fietsstoeltje

Bij een nieuwe fiets hoort natuurlijk ook een nieuw fietsstoeltje, want hoewel mijn binkie naast of voor me fietst, zit mijn tuttebel gewoon nog achterop. Qibbel kwam precies op tijd met hun nieuwe fietsstoeltje, de Qibbel Air. Het stoeltje kwam binnen op de dag dat ik ook mijn fiets kocht. Toeval? Nee hoor niet helemaal, ik wist wanneer het stoeltje binnenkwam.

Qibbel Air

Is een fietsstoeltje van Nederlandse makelij. En met zijn 2,5 kilo echt het lichtste stoeltje in zijn klasse. Wat wel zo prettig is, want al het extra’s wat je op je fiets meeneemt, is ook extra gewicht wat het trappen weer zwaarder zou kunnen maken. Belangrijk om te weten is dat het stoeltje voldoet aan de EN 14344-norm en het een vijfpuntsgordel heeft, waardoor je kindje goed vast zit. Ook kunnen de voetjes worden vastgezet met speciale bandjes en zijn de voetensteunen in een handomdraai in hoogte te verstellen.

Daarnaast is de leuning hoog en voorzien van mesh, wat op warme dagen zorgt voor een luchtdoorlatende werking, waardoor je kindje niet helemaal bezweet in het stoeltje zit. Het stoeltje is te gebruiken van negen maanden tot zes jaar. En verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, white smoke, black, denim blue en turqoise. Het stoeltje is onder andere te koop bij Bol.

Daarnaast heeft het stoeltje, in de categorie Mobility, de baby innovation award 2019 gewonnen.

Bevestigen

Het bevestigen van de Qibbel Air is kinderlijk eenvoudig. De stoel past vrijwel op iedere bagagedrager, zowel breed als smal is mogelijk. Mijn fiets heeft een vrij smalle bagagedrager, maar door middel van meegeleverde vulblokjes past het stoeltje prima op mijn bagagedrager en slechts met een draai aan de knop, zit het stoeltje goed bevestigd aan de bagagedrager, zonder dat het stoeltje nog enigszins beweegt.

Wat vinden wij ervan?

Mijn tuttebel geniet sowieso altijd van het fietsen. Maar met het nieuwe stoeltje lijkt het wel alsof ze er nog meer van geniet. Het is fijn om haar niet bezweet uit het stoeltje te halen en dat vind ik wel echt een pré. Het feit dat ze er nog zeker een jaar in kan zitten is ook echt top, want ik zie haar nog niet in een groter stoeltje zitten of naast me fietsen.

Wat ik wel jammer vind, maar dat ligt niet aan het stoeltje, maar aan mijn fiets, dat ik uit moet kijken dat ik niet bijna op schoot zit bij mijn tuttebel. Het stoeltje zou voor het mooie nog een klein stukje naar achteren moeten, maar dat heeft echt te maken met de manier waarop mijn bagagedrager is bevestigd. Daarnaast zie je al wel snel gebruikerssporen op het fietsstoeltje zitten, maar ja dat houd je ook niet helemaal tegen. Tenslotte is het ook wel de bedoeling dat het stoeltje intensief gebruikt gaat worden. Al met al zijn wij er dus erg tevreden over.

Wat voor stoeltje gebruiken jullie op de fiets? Ik lees het graag hieronder in de comments.

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking. Echter heeft dit geen invloed op mijn mening.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.