De Haven – Boekenkast van de kinderen #6 – recensie

Als je zelf al tig jaar in de scheepvaart werkt en je de gekte van alles wat met de haven te maken heeft, hebt overgebracht aan je kinderen, dan kan en mag het boek De Haven natuurlijk niet ontbreken in de boekenkast van de kinderen. Alles over dit nieuwe boek lees je in deze recensie.

De Haven

De haven is voor kinderen vaak een vaag begrip, ze weten dat er schepen komen, maar hoe die daar komen (behalve varend) en wat ze daar nu eigenlijk allemaal doen, weten ze vaak niet. In het boek De haven wordt het hele proces van binnenloodsen van het schip tot het weer geladen de haven uit varen beschreven.

Geschiedenis

Ook vind je er een stukje geschiedenis in. Er wordt verteld hoe het er vroeger aan toe ging. Met wat voor schepen er toen gevaren werden en wat voor lading er toen op een schip geladen werd.

Werkzaamheden

Het proces wordt gedaan door diverse personen, die de werkzaamheden uit moeten voeren. De werkzaamheden en de personen worden goed beschreven in het boek. Zo weten de kinderen precies wie welke functie heeft in de haven.

Wist je dat?

Door het hele boek heen worden er diverse feitjes verteld in aparte stukjes waar Wist je dat? bijstaat. Zo krijgen de kinderen nog meer kennis van bepaalde woorden zoals bijvoorbeeld navigeren of dat de baan van sjorder de zwaarste baan in de haven is en dat hij daarom supersterk moet zijn.

Vaartaal

Aan het einde van het boek vind je nog spreekwoorden en gezegden, die vroeger zijn ontstaan in de scheepvaart, maar die we nu nog steeds gebruiken. Ook vind je achterin het boek nog een echt zeemanslied, een quiz waarbij de kinderen wat vragen kunnen beantwoorden en plaatjes waarmee ze zelf een verhaal kunnen bedenken over de haven.

Wat vinden wij van dit boek?

De kinderen vinden het boek helemaal geweldig. Zeker omdat ze heel veel informatie over de haven leren. En zo nog een beetje meer te weten komen over mijn werk. Ook ik ben erg enthousiast over dit boek. Wat er in staat klopt precies en ik kreeg even het idee dat ik terug in de tijd ging toen ik bezig was met de opleiding Cargadoor I.

Willewete

De Willeweten reeks is speciaal ontwikkelt voor jongere kinderen en is er in vier verschillende categorieën, te weten

  • geschiedenis
  • veel te doen
  • de wereld
  • natuur

In deze categorieën vind je dan weer boekjes die daarop aansluiten, zoals

  • Sterren en planeten – de wereld
  • Ridders – geschiedenis
  • Dinosaurussen – natuur
  • Een huis bouwen – veel te doen

Hebben jullie Willewete boeken in de boekenkast staan? Ik lees het graag in de reacties.

Deze blog bevat een affiliate link, meer informatie hierover vind je in de disclaimer.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen