Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week 06-2021 – sneeuwpret, onderzoeken en ijspret

Afgelopen week mochten we nog even heerlijk genieten van het winterse weer. Zo konden we de kinderen met de slee van school ophalen en maakten de kinderen voor het eerst kennis met natuurijs. Daarnaast mochten we ons ook melden in het ziekenhuis voor het eerste onderzoek van de man.

Maandag

De man en ik halen de kinderen vandaag van school met de slee. De kinderen zijn helemaal enthousiast, want dat hadden ze niet verwacht, omdat we ruim 20 minuten lopen van school wonen. Maar deze herinnering konden we ze echt niet ontnemen en zo hadden we ook meteen onze beweging.

Dinsdag

Vandaag mogen we naar het Erasmus toe voor het allereerste onderzoek van de man. De arts vermoedt dat hij de primaire tumor heeft gevonden, maar daarvoor moet er wel eerst een scan gemaakt gaan worden. Helaas is er een wachtlijst, dus moeten we nog geduld hebben tot we zeker weten wat het nu precies is.

Als we terug zijn uit het ziekenhuis, ga ik de eerste twee uurtjes van deze week werken, wat wel even een hele fijne afleiding is.

Woensdag

Door het weer zit mijn haar op deze woensdag wasdag niet zo heel best. Het is ontzettend pluizig, maar goed het is helaas niet anders.

Mijn tuttebel mag vandaag lekker bij een vriendinnetje spelen. Ook daar geniet ze lekker van de sneeuw.

Ook nu gaan we weer lekker wandelend de kinderen ophalen. Ik geniet hier oprecht van en als we terug wandelen maak ik deze foto van de man en mijn bink.

Uiteraard wil mijn tuttebel ook op de foto, maar dan wel samen met mij.

Donderdag

De afgelopen dagen kreeg ik regelmatig de vraag hoe het nu met mij gaat en of het lukt om me staande te houden met mijn burn-out, nadat we vorige week donderdag te horen kregen dat de man kanker heeft. Ik heb me de eerste dagen slecht gevoeld, was even heel egoïstisch alleen met mezelf bezig, al deelde ik die gedachten dan wel weer met de man. Ergens verwachtte ik wel een terugval, maar we zijn inmiddels een week verder en eigenlijk voel ik me best goed. Deze week voor het eerst drie keer twee uur gewerkt. Dat was vermoeiend, maar ook best wel fijn. Wel merk ik dat het lekker is om even te kunnen “vluchten” in werken. Gelukkig is het besef er dat ik dat doe en dat is al een hele verbetering ten opzichte van de afgelopen jaren, waarin ik na heftige gebeurtenissen altijd maar doorging. Al doende leert men zullen we maar zeggen.

De man en ik gaan ‘s middags samen een rondje lopen in het zonnetje.

Vrijdag

Vandaag ga ik samen met een vriend de Biesbosch in om foto’s te maken. Ik maak er onder andere deze foto, voor de eerste opdracht van de Sunfield Backpacker.

Het is ontzettend koud, maar het is er zo ontzettend mooi. Ondanks dat de Biesbosch om de hoek ligt, komen we er echt te weinig.

De kinderen hebben ‘s avonds bingo van de bso. Het is echt zo leuk gedaan via Zoom, ze hebben samen de grootste lol.

Zaterdag

Vandaag gaan we genieten van het ijs. Ik zou samen met de kinderen gaan, maar de man besluit ook om mee te gaan. Wat wel heel erg fijn is.

De kinderen staan voor het eerst op natuurijs en ze vermaken zich echt prima. Ook gaan ze voor het eerst schaatsen op de glij ijzers van hun vriendinnetje. We genieten echt van een ochtendje ijspret.

‘s Middags bak ik een kwarkcake, want we krijgen vrienden op visite, die we al heel lang niet hebben gezien.

Zondag

Het is Valentijnsdag en zoals ieder jaar stuur ik kaartjes naar de man en kinderen. De kinderen maakten op hun beurt bij een vriendinnetje mooie Valentijnscadeautjes voor ons.

Na lang wachten komt mijn broertje ‘s middags de Playstation voor mijn bink brengen, die hij cadeau krijgt van zijn oom. Je begrijpt dat mijn broertje nu zijn favoriete oom is ;). Uiteraard moet er meteen gegamed worden.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Wendy
  20 februari 2021 / 7:16 am

  Oh. Wat fijn dat de arts denk te weten waar de tumor vandaan komt. Hopelijk bevestigen de onderzoeken dat ook. En zijn de wachtlijsten niet te lang. Als ze weten waar hij vandaan komt is het misschien ook beter te behandelen. Sterke……

  • Marieke
   Auteur
   20 februari 2021 / 8:13 am

   Ja dat hopen we ook. De scan heeft inmiddels ook plaatsgevonden. Dank je wel voor je lieve berichtje <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.