Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2016 vs 2017 – terugblik op mijn voornemens

Eind 2015 postte ik een blog over voornemens. Ondanks dat ik er toen niet over nagedacht had, bleek ik er achteraf meer te hebben dan ik dacht. Maar is er ook wat terecht gekomen die voornemens? Je leest het hier onder.

Afvallen

Op één stond afvallen, het enige waar in ik ben afgevallen is mijn portemonnee. Missie mislukt dus. Heb weliswaar één poging ondernomen en die duurde slecht een week, zonder resultaat. Dit voornemen wil ik dus zeker meenemen naar 2017! Ik ben benieuwd of ik dan wel de motivatie heb om echt te gaan beginnen.

Hardlopen

Op twee stond hardlopen, vol goede moed begon ik hier in maart aan, maar hield dit vol tot ik erachter kwam dat ik zwanger was. Helaas kreeg ik ook last van mijn knieën, waardoor ik eigenlijk ook toe was aan nieuwe schoenen. Dat laatste is nog steeds een goede smoes om niet te hoeven gaan. Hoog tijd dus dat ik mezelf in 2017 een trap onder mijn kont geef en schoenen ga kopen en weer ga beginnen. Want als ik eenmaal bezig ben, vind ik het heerlijk.

Echte post

Voornemen drie was om meer post te gaan versturen. Dat is zeker gelukt. Ik deed mee met een aantal swaps, waaronder de peuterswap. En ook swapte ik met mijn swapvriendinnetje in Groningen. Verder verstuurde ik regelmatig kaartjes. Missie geslaagd dus.

Fotoalbum

Nummer vier, een begin maken aan Giulia’s babyalbum. Toevallig kwam ik van de week in de la de foto’s tegen. Ook niet gelukt dus. Daar gaan we in 2017 maar eens tijd voor maken.

Bloggen

Op vijf staat meer bloggen. Ik geloof dat dat gelukt is. Ik post drie à vier artikelen per week. En ben tevreden over de manier waarop ik dat doe. Voel minder druk dan bij iedere dag een artikel posten. Wat prettig is, want zo blijft het bloggen ook leuk. Daarnaast heeft mijn website ook een aantal metamorfoses ondergaan en ben ik nu echt tevreden met de layout en mijn eigen logo.

Meer doen met de kinderen

Vaker iets alleen met Luca of Giulia ondernemen, was voornemen zes. Ook dat is aardig gelukt. Al heb ik met Giulia meer qualitytime samen gehad dan met Luca. Luca mocht regelmatig mee met papadag van Erik en dan bleven Giulia en ik samen thuis. Met Luca wilde ik graag naar de bioscoop. Wat we ook echt gedaan hebben. Al was dat pas in november. Hij vond het geweldig, dus het was zeker niet de laatste keer. In 2017 gaan we dit dus ook vaker doen.

Aardig zijn voor mezelf

Op zeven, aardiger zijn voor mezelf. Nadat ik in augustus enigszins instortte door drukte en onzekerheid op mijn werk en ik slecht in mijn vel zat door het verlies van de bib, vond ik dat ik toe was aan tijd voor mezelf. En waar kan je die momenten beter creëren voor jezelf dan onder de douche. Dus werd ik liever voor mezelf, vooral voor mijn gezicht en mijn lichaam. En ik doe dit dus nog steeds iedere week. Gewoon om dat het nodig is en omdat het heel erg fijn is om goed voor mezelf te zorgen.

Meer tijd met mijn gezin

En de laatste, nummer acht, meer tijd met mijn gezin doorbrengen, door weekenden vrij te houden. De eerste maanden ging dat redelijk goed, maar al snel werden de weekenden weer volgepland. Totdat het me echt teveel werd en ik aan de bel trok. Nu proberen we meer tijd voor het gezin te creëren door spontaan dingen te ondernemen. Zoals naar het bos gaan of even lekker naar het strand om uit te waaien. In 2017 wil ik dit wel voortzetten, want minder drukte in het weekend is gewoon erg lekker. En ik kan het iedereen aanraden. Al moet ik wel zeggen dat het eerste weekend van januari wel alweer volgepland is, waar ging het mis 😉

Hopelijk lukt het in 2017 wel om mezelf aan mijn voornemens te houden.

Hadden jullie voornemens of doen jullie daar niet aan? Ik lees jullie reacties graag hieronder of op Facebook of Instagram.


Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 29 december 2016 / 7:35 am

  Hey, Fiene’s prachtige pakket! Als ik alles zo lees ben je toch echt niet verkeerd bezig hoor! Een nieuw jaar nieuwe kansen haha. Sicces met je voornemens – komt vast goed!

  • Marieke
   30 december 2016 / 6:48 am

   Ja Fienes mooie pakket mocht niet ontbreken Mirjam! 😉
   Dank je wel voor je lieve woorden!

 2. 28 december 2016 / 6:35 am

  Zo dat zijn er een hoop, maar je bent al goed bezig, dat van het baby album is helaas herkenbaar…

 3. 27 december 2016 / 7:54 pm

  Wat leuk om te lezen hoe anderen met goede voornemens omgaan!
  Ik vond hardlopen ook zo lekker toen ik goed op dreef was. Dat wil ik ook zeker weer gaan oppakken!
  De weekenden zijn inderdaad altijd zo gemakkelijk volgepland. Sinds ik een papieren agenda heb kan ik wel beter het overzicht houden. Succes met je voornemens en fijne jaarwisseling!

  • Marieke
   28 december 2016 / 9:30 pm

   Ja bizar toch en dat wordt alleen maar drukker als Luca ook nog gaat zwemmen. Moet er nog even niet aan denken. Vraag me altijd af hoe anderen dat doen.
   Een papieren agenda blijft bij mij vaak leeg en dat vind ik dan weer zonde. Heb een gedeelde agenda op mijn telefoon. Maar vind mensen om me heen ook gezellig. Maar merk dat mijn werk gewoon veel energie vreet, waardoor ik het nog lekkerder vind om thuis te zijn.

   Dank je wel meis! Jullie ook een fijne jaarwisseling! X

 4. Patricia
  27 december 2016 / 1:43 pm

  Het swap maatje!

  Ik vind dat je nog aardig aan je voornemens hebt gehouden.
  Ik heb er ook bah weinig aan gedaan.
  1)fotoboek Vera. Was er druk mee maar op een of ander manier ging het inplakken mis door dat ik foto’s miste dus heb ik het door mijn balen aan de kant geschoven.

  2) afvallen! Dit lukte tot -15 kilo door mijn koolhydraatarm dieet maar er zitten alweer 10 bij. Dit komt omdat ik niet lekker in mijn vel zit. Maar ik merk nu ook door je niet mooi te voelen dat je dan nog minder in je vel zit. Dus dit ga ik zeker weer oppakken.

  3) hardlopen! Met dit heb ik het zelfde probleem als jou. Schoenen!!! Ook hier ga ik weer wat mee doen.

  4) genieten van de kleine dingen! Mindful genieten. Nu ik die cursus heb gedaan wil ik dat vaker gaan toepassen.

  5) wat liever zijn tegen de kids. Als ik meer rust kan vinden en adempauze dan gaat me dat vast lukken. Ik blijf oefenen.

  6) elke vrije dag met Younah een grote wandeling maken.

  7) met Lars vaker wat leuke dingen doen.

  8) mij minder druk maken!

  Nou zo komen er al aardig wat dingen bij mij op.

  9) we gaan verbouwen of verhuizen en dan wil ik een netter en mooiere inrichten. Meer rust in huis dus meer rust in mij.

  Suc-6 laiverd!
  Dikke kus.

  • Marieke
   28 december 2016 / 9:27 pm

   Hey swapmaatje,

   Wat een mooie en goede voornemens heb je! Volgens mij ben je al best wel goed bezig hoor. Zeker door lekker te wandelen ook met Vera! Ik geniet altijd van de foto’s die je maakt.
   En we gaan samen het hardlopen weer oppakken, goed? Wij kunnen dat! 😉
   Wat niet lekker in je vel zitten, dat herken ik wel heel erg. Maar jij was al zo goed bezig. En ipv 15 hoef je dan nu maar tien af te vallen 😉
   Benieuwd naar jullie verbouw/verhuisplannen! X

 5. 26 december 2016 / 1:42 pm

  Ik had beslist geen goede voornemens vorig jaar. Nu heb ik er 1:beter mijn agenda bijhouden Haha!

  • Marieke
   26 december 2016 / 6:47 pm

   Haha goed bezig! En dat moet lukken toch 😉

 6. 26 december 2016 / 12:57 pm

  Hi Marieke,

  Leuk om te lezen wat wel en niet gelukt is! En waar je dan weer je best voor gaat doen in 2017!
  Heftig van de miskraam, helaas ook erg herkenbaar, hetzelfde jaar alleen februari… dat doet ook wel wat met je!

  Heel veel succes met de “nieuwe” goede voornemens!

  • Marieke
   26 december 2016 / 1:07 pm

   Dank je wel Kelly!
   Ja dat hakte er zeker in. Meer ook omdat het nu sowieso niet meer kan. Maar langzaam aan krijgt het steeds meer een plekje, ook al vind ik het met due date in zicht wel wat lastiger. Maar ook dat komt goed. Wat heftig dat je ook je kindje bent verloren. Knuffel voor jou! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.