Nina reeks – Tamara Postma

Soms lees je boeken waarbij je niet kunt wachten tot het volgende deel van het boek uit komt. De Nina reeks van Tamara Postma is zo’n serie waarbij ik na ieder deel eigenlijk niet kon wachten op het volgende deel. Helaas voor mij is de reeks nu helemaal compleet en kan ik niks anders doen dan de wereld van Nina nu ook met jullie delen in deze blog.

Tamara Postma

Voor veel mensen is Tamara Postma vooral bekend als de eigenaresse van bad ass mamablogger platform The Mommy Diaries, op dit platform kun je veel artikelen lezen over onder andere het moederschap. Naast blogger is Tamara ook auteur en heeft ze al meer dan dertig boeken geschreven. De boeken worden allemaal uitgegeven in eigen beheer als e-book, maar as we speak is er nu ook 1 boek uitgegeven door een uitgever, De stad van de liefde. Wat ik echt supergaaf voor haar vindt en wat ze absoluut verdiend. Tamara’s boeken zijn echt de moeite waard om te lezen en als je er eenmaal in begint kun je ze maar moeilijk weg leggen.

Reeksen

Al eerder verschenen er diverse reeksen uit de pen van Tamara Postma die allemaal met elkaar te maken hebben, namelijk

  • Zomer
  • Herfst-
  • Winter-
  • Lentereeks

De Nina-reeks

De Nina-reeks is een spin-off op de eerder verschenen reeksen, die ik hierboven noemde en bestaat uit maar liefst zes delen;

  • Liefs uit Schotland
  • Liefs uit Londen
  • Niets dan liefs
  • Liefst met jou
  • Liefste van alles
  • Liefs van Nina

Liefs uit Schotland

Nina is een meisje dat op het oog alles heeft. Haar ouders zijn schatrijk, ze woont in een geweldig huis en de wereld ligt aan haar voeten. Maar dat geld niet gelukkig maakt, wordt al snel duidelijk als er iets verschrikkelijks gebeurd, wat haar leven in één klap onherstelbaar veranderd. Net als Nina klaar is om haar leven weer op te pakken, wordt ze naar een peperdure ‘kostschool voor rijkeluiskindjes’ in Schotland gestuurd, waar ze niemand kent en niemand haar kent. Zal ze daar eindelijk die ene gebeurtenis een plekje kunnen geven? Of haalt haar verleden haar ook daar in?

Liefs uit Londen

Op het feest ter ere van haar diploma, krijgt Nina de kans van haar leven. Ze mag stage lopen bij Portwood, het miljoenenbedrijf van haar moeder en kan niet wachten om daar te beginnen. Maar hoewel Nina dacht toe te zijn aan verandering, gaan sommige dingen misschien wel iets te snel. Zo is ze ineens verloofd met Scott, een steenrijke Schotse lord, maakt ze veel sneller promotie dan ze had durven hopen en wordt ze met situaties geconfronteerd die haar dwingen na te denken over de gevolgen van die verschrikkelijke ontvoering, die ze nou juist zo graag wilde vergeten.
En dan is er nog die mysterieuze, ontzettend knappe vreemdeling die ze maar niet uit haar hoofd kan zetten.

Niets dan liefs

Na een verschrikkelijk ongeluk, waarvan de schuld in haar schoenen wordt geschoven, doet Nina een poging om weer op te krabbelen. Maar als blijkt dat de dader niet bepaald een onbekende is, maar iemand die bewust de schuld in haar schoenen wil schuiven, wie kan ze dan nog vertrouwen? Ohja en dan is er nog die bruiloft waar ze niet onderuit lijkt te kunnen komen, terwijl er toch echt die andere man is die haar hart gestolen heeft.

Liefst met jou

Als Nina wakker wordt in het ziekenhuis, na twee weken in coma te hebben gelegen, blijkt zo ongeveer alles in haar leven veranderd te zijn. Zo blijkt Beau al maanden iets te verzwijgen, is haar moeder heel ver gegaan om een vreselijk geheim te verbergen en heeft Scott achter haar rug om iets geregeld, dat ervoor zorgt dat ze nooit meer van hem af komt.

Owen heeft daarentegen juist een geweldig leven, op het doen van Nina’s werk na dan. Hij vliegt de wereld over voor modellenklussen, maar kan niet wennen aan de roem en de gillende vrouwen die hem overal achtervolgen. Maar dan ontmoet hij een meisje dat totaal niet onder de indruk van hem blijkt te zijn en is hij vastbesloten om haar hart te winnen. Tot blijkt dat ze toch meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit hadden kunnen denken.

Liefste van Alles

Beroofd, vernederd en helemaal alleen. Als Nina na het meest verschrikkelijke weekend van haar leven in een niemandsland achtergelaten wordt, heeft ze spijt van haar beslissing om Londen achter zich te laten. Al helemaal als het ook nog eens zo hard begint te regenen dat ze geen hand voor ogen ziet.

Maar net als ze de moed op wil geven, wordt ze gered door iemand die ze meteen in haar hart sluit en ervoor zorgt dat ze allerlei nieuwe lichtpuntjes vindt, die haar de kracht geven om door te gaan. Een nieuwe liefde, een groot verlies, een groot schandaal, een tripje naar de Ardennen en een kans om eindelijk écht gelukkig te worden?

Liefs van Nina

Van CEO van een miljoenenbedrijf naar frituurkok in de plaatselijke snackbar. Het leven gaat Nina niet echt voor de wind en stiekem baalt ze daarvan. Zeker omdat ze nou juist alles op heeft gegeven in de hoop dat haar leven beter zou worden. Maar nee, Beau heeft haar uit zijn leven verbannen, ze overleeft op cornflakes en kliekjes van Morgan en ploetert ondertussen van baan naar baan, in de hoop dat ze het geluk weer zal vinden.

In het laatste deel van de Nina reeks, lees je hoe het met Nina en Beau gaat, zes maanden nadat ze door een stom misverstand van elkaar gescheiden werden. Nina’s leven lijkt alleen maar bergafwaarts te gaan, terwijl het Beau voor de wind gaat en hij zelfs een nieuwe liefde gevonden heeft. Desondanks blijven hun wegen elkaar maar kruisen en denken ze vaak terug aan die ene nacht dat het zo verschrikkelijk mis ging. Zullen ze dan eindelijk de weg naar elkaar terugvinden en voor altijd gelukkig met elkaar zijn? Of nemen Nina’s angsten uit het verleden toch de overhand en kan ze zich niet volledig overgeven?

Een kerstmisbruiloft, een baby, een nieuwe liefde (en een oude) en heel veel oude bekenden die om de hoek komen kijken.

Wat vond ik van de Nina reeks?

Ik denk dat je dat al heel goed tussen de regels door kon lezen. Ik vind de reeks dus echt helemaal geweldig. Het bevat spanning, liefde, seks en avontuur. Tamara is het type auteur die je graag op het verkeerde been zet, dus zodra je ook maar even denkt te weten hoe het verhaal af zal lopen, komt daar weer een plottwist die je echt totaal niet verwacht. Toch knap dat dit haar in alle delen steeds weer lukt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Nina reeks of de eerder verschenen boeken van Tamara Postma? Met de code MARIEKEBLOGT krijg je nu 25% korting op alle boeken. En heb je Kobo plus? Dan kun je zelfs alle delen lezen via Kobo.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen