Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Rooted blonde is het nieuwe peper en zout

Afgelopen week was het zo ver. Eindelijk mocht ik naar de kapper toe om mijn haar te laten verven. Maar wat zou het worden, blorange of rooted blonde? Het maakte me ansich niet zoveel uit, als die vreselijke peper en zout kleur maar verdween. 

Klein meisje

Als klein meisje was ik blond, zo blond zelfs, dat het bijna wit leek (kreeg niet voor niks de bijnaam witte van mijn broer). Naast dat blonde haar had ik ook al flink wat krullen. En waren vooral de Italiaanse dames weg van me, dat ze me eigenlijk niet meer terug wilde geven aan mijn vader.

Dag blond

Maar kleine meisjes worden groot en naarmate ik ouder werd verdwenen ook steeds meer mijn blonde lokken. En hoewel het nog aardig oplichtte in de zomer. Lijkt het nu echt over te zijn en is peper en zoutkleur het nieuwe blond! Nou echt niet dus hè, want als ik iets verschrikkelijk vind, dan is het die peper en zoutkleur. Tijd om weer eens uit mijn comfortzone te komen.

Highlights

Waar ik normaal iedere winter wel een keertje highlights laat zetten door mijn kapster, besloot ik dat het nu maar eens anders moest zijn. Geen highlights, maar gewoon helemaal lekker blond. Dus ging ik op zoek naar foto’s met verschillende kleuren blond, om te kijken welke echt bij mij zouden passen. Van die foto’s zocht ik twee totaal verschillende haarkleuren uit.

Blorange

Allereerst kwam ik blorange tegen. Deze haarkleur is zo gaaf. Blond met oranje tinten, waardoor het net lijkt of je haar rosegouden lokken heeft. Een kleur die absoluut bij mij past. Zeker omdat rosegoud en ik een perfecte match vormen 😉

Rooted blonde

Als alternatief zou ik voor rooted blonde kunnen gaan. Bovenop houd je het donker en de rest van je haar krijgen, toch, hightlights, waardoor het lijkt of je een natuurlijke verloop hebt van donker naar licht. Ook echt wel heel gaaf en handig voor als je niet steeds je uitgroei bij wilt werken.

Afspraak

De afspraak bij de kapster stond al even en toen ik kwam, liet ik de twee foto’s van de haarkleuren aan haar zien. Helaas voor mij, was blorange geen optie, omdat ze hier alleen maar een spoeling voor in mijn haar kon doen, die er met een paar keer wassen al uit zou zijn. Hoewel ik het kapsel echt heel gaaf vind en ik dit echt heel graag had gewild. Besloot ik toch om het niet te doen, want als het er zo uit is, is het toch wel zonde van mijn geld. Dus kozen we samen voor rooted blonde en kon de verfsessie gaan beginnen.

Voor

Uiteraard maakte ik nog even een voor foto, want dan kan ik nog één keer die vreselijke peper en zoutkleur met jullie delen.

Tijdens

Na de highlights werd er ook nog een asblonde spoeling aangebracht, om de gele gloed tegen te gaan. Overigens mag ik dat ook bijhouden door één keer per week met zilvershampoo te wassen.

Na

En natuurlijk de na foto. Ik ben echt superblij met het eindresultaat. Je kunt duidelijk het verschil zien tussen boven- en onderkant. Precies zoals ik het bedoelde. Ondanks dat er geen roze tint in zit, komt deze er nog wel, want ik kreeg nog een leuke tip mee van mijn kapster. Maar die deel ik pas met je, als ik zeker weet dat het is gelukt.

Verf jij je haar? Zo ja, wat is je favoriete haarkleur? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Karlijn
  8 februari 2019 / 6:13 am

  Ik heb zelf een tijdje terug ook voor rooted blond gekozen maar vind het helaas toch niet zo mooi. Omdat het boven donkerder blijft vind ik het net lijken alsof je al meteen uitgroei hebt. Bivendien wilde ik net van die donkerdere kleur af en lekker frisse blonde lokken hebben, dit effect is er voor mij daardoor nooit geweest helaas.. toch terug naar high lights

  • Marieke
   Auteur
   8 februari 2019 / 12:06 pm

   Oh dat is dan wel jammer. Ik weet ook nog niet of ik dit houd hoor. Maar voor nu ben ik al heel blij dat mijn blonde haarkleur een eind terug is.

 2. 6 februari 2019 / 12:51 pm

  Ik was als kleintje ook heel licht maar werd door de jaren heen wat donkerder. Ik heb nooit echt veel geexperimenteerd met haarkleuren al heb ik het wel één keer bijna helemaal zwart laten verven (op een lichtblonde lok aan de voorkant na). Ik vind lichtblond heel mooi en heb mijn haar nu al jaren zo. Al ben ik zelf juist iemand die een ontzettende hekel heeft aan een wat donkerdere aanzet omdat ik vind dat dat het geheel juist eer donkerder doet lijken. Ik vind het juist mooi als alles ongeveer dezelfde kleur heeft. Ik heb nu dus al jaren lichtblond haar, bijna tegen witblond aan, maar toch net weer iets natuurlijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.