Maak je eigen urban jungle met de Stekkie box van Plant Rebelz

Wie me een jaar geleden had verteld dat ik, inmiddels over de twintig, planten in huis zou hebben, had ik volledig voor gek verklaard. Het begon allemaal met een lege ruimte tussen de biedermeierkast en het dressoir. Oh en misschien had mijn voorliefde voor de Monstera Deliciosa er ook nog iets mee te maken. Inmiddels is het verzorgen van de planten wel echt een hobby geworden en vind ik het verzorgen van een stekkie misschien nog wel het allerleukste om te doen.

05-09 stekjes gekregen en foto gemaakt

Dode planten

Toen ik op mezelf ging wonen, vond ik mijn huis zonder planten erg kaal. Ik kocht een redelijk grote Draecena en daar bleef het bij. Meer verantwoording wilde ik toen niet dragen en de kans dat de plant in no time dood zou gaan was zeer aannemelijk. Wist ik veel dat die plant, een verhuizing en drie katten jaren later, zou overleven. Ik vergat hem met enige regelmaat water te geven en dan hing hij er weer ontzettend zielig bij. Maar met een plens water bloeide hij dan weer helemaal op. Tot ik weer ging verhuizen en de plant meer een sta in de weg geworden was dan leuk, dus gooiden we de plant weg. Iets wat ik natuurlijk nooit had moeten doen, want hij was niet dood te krijgen.

Achttien jaar later

Nu achttien jaar later heb ik meer dan twintig planten in huis staan, waarvan er al eenentwintig in de woonkamer staan en vier bij de kinderen op hun slaapkamers. En dat alles begon dus met mijn voorliefde voor de Monstera Deliciosa. Deze plant heeft in mijn ogen iets magisch en door er alleen al naar te kijken, raak ik gefascineerd door de mooie bladeren met gaten. Daarnaast is het zo gaaf om te zien hoe nieuwe bladeren zich ontwikkelen van een klein rolletje naar een compleet uitgerold blad al dan niet met gaten.

Stekkies

De meeste planten in mijn huis kan ik zelf stekken, maar ik ben bang dat ik daarmee iets kapot maak, waardoor ik de hele plant aantast en uiteindelijk kan weggooien. Gelukkig heeft Plant Rebelz daar iets op bedacht. Zij kweken planten en stekken deze planten keurig wanneer de tijd daar rijp voor is, zodat je de stekjes kunt kopen. Je kunt de stekjes op twee manieren kopen. Je besteld de stekjes die jij graag wilt gewoon op de site óf je laat je iedere maand verrassen met de stekkie box.

Stekkie box

Met de stekkie box kun je groene vingers kweken, omdat je je eigen baby’s gaat verzorgen. Hoe leuk is dat, ineens heb je de verantwoording voor vier stekkies. Uiteraard wil je niet dat ze dood gaan, dus kun je op de site van Plant Rebelz ook nog eens hele handige verzorgingstips vinden. De stekkies worden trouwens geleverd in een omhulsel wat je gewoon zo in de grond kunt poten. Superhandig, want zo kun je eigenlijk nooit de wortels beschadigen. Op de stekkie box kun je je abonneren, zodat je iedere maand verse stekkies krijgt van vier verschillende soorten kamerplanten. Op deze manier kun je je eigen urban jungle maken. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden trouwens, de stekkie box is ieder moment opzegbaar.

Stekkie box september

Zelf kreeg ik van Plant Rebelz de stekkie box van september. Ik had echt geen idee wat voor stekjes ik zou krijgen, maar toen ik de box opende dacht ik alleen maar “wauw”. In mijn box zaten de volgende plantjes.

 • Alocasia Lautherbachiana
 • Ficus Elastica Abidjan
 • Caladium (even googelen leerde mij dat het de Bubble is)
 • Alocasia Yucatan Princess

Nu ben ik zelf helemaal weg van Alocasia’s dus dat ik twee verschillende soorten kreeg verraste me echt enorm en ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze stekjes uit gaan groeien tot grote volwassen kamerplanten. Zowel de Ficus als de Caladium had ik zelf niet gekocht, althans ik had ze vooralsnog niet op mijn wishlist staan. Dat maakt de stekkie box dus juist zo leuk, vind ik. Nu heb ik namelijk planten in huis, die ik dus bij nader inzien wel ontzettend leuk vind en ook nog eens goed vind passen bij de rest van mijn urban jungle en die ik anders nooit zou hebben gekocht. Inmiddels worden de stekkies al bijna drie weken door mij verzorgd en eigenlijk gaat dat best goed. Al vind ik best dat ze wat groter mogen gaan worden, maar geduld is een schone zaak.

22-09 bijna drie weken later, al best wel wat gegroeid

Winactie

Van Plant Rebelz mag ik één stekkie box weggeven, zodat ook jij je eigen urban jungle kunt gaan beginnen of uitbreiden.

Wat moet je doen?

Wil jij kans maken op de stekkie box? Lees dan snel de voorwaarden.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet.
 • Volg je me al op Facebook en Instagram? Super! Doe je dit nog niet, dan zou ik het heel erg leuk vinden als je dat wel zou doen.
 • Net als het delen van mijn blog op Facebook of de post op Instagram in stories of je eigen feed.
 • Laat een geldig emailadres achter als je reageert in de comments, anders kan ik je geen mail sturen. Voor de privacygegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring.
 • Beantwoord de mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Voor meer informatie, lees de disclaimer.
 • Je kunt alleen deelnemen als je woonachtig bent in Nederland.
 • De winactie loopt tot en met dinsdag 29 september.
 • 30 september zal ik de winnaar informeren via de mail. In verband met privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

32 Reacties

 1. Susan Endeman
  27 september 2020 / 6:21 pm

  Ohhhh, ik waag graag een kansje. Stekken vindt ik ook doodeng terwijl ik toch een aantal planten heb die goed te stekken zijn. Wie weet ga ik het aandurven na te proberen met de stekkiebox

  • Marieke
   Auteur
   28 september 2020 / 3:03 pm

   Hahaha dat is herkenbaar hoor. Heb inmiddels twee planten gestekt, maar die waren makkelijk te stekken. De rest durf ik toch niet zo goed aan.

 2. 27 september 2020 / 6:31 am

  Lijkt me superleuk om te winnen. Ik kocht gisteren drie van die kleintjes. Had er al 2 dus daar kunnen er nog veel meer bij!
  Ik keek ook naar de stiekkiebox maar vind dat net iets te prijzig, zo vast per maand.

 3. RIanne Engel
  26 september 2020 / 5:57 pm

  Ik loot graag mee

 4. Mw
  26 september 2020 / 5:05 pm

  Leuk idee een stekjesbox! Mijn huis is nooit groen genoeg en ik ruil regelmatig met andere plantenfans om weer nieuwe plantjes in huis te verwelkomen.
  Ik volg je op instagram en ben benieuwd naar je updates over de boxen en je urban jungle

 5. Cobi
  24 september 2020 / 4:13 pm

  Super gaaf! Ik doe graag mer

 6. Jentl
  24 september 2020 / 3:44 pm

  Oh, wat tof. Ik doe heel graag mee! Meer groen in huis! ❤️

 7. Marian B
  24 september 2020 / 1:23 pm

  Dat lijkt me erg leuk om eens te proberen, eens kijken of mijn vingers groen genoeg zijn. Ik word altijd vrolijk van planten, ik ben erg benieuwd welke stekjes er in zitten.

 8. nh_plantjes
  24 september 2020 / 12:06 pm

  Wat een gaaf idee, zo’n box met stekjes! Ik zag het al op insta voorbij komen en doe graag mee met de winactie 😉

  Veel succes met de verzorging van je plantjes, gaaf!

 9. Georgine Aerts
  23 september 2020 / 8:08 pm

  Hoi, wij (@leidseplantjes) doen graag mee!
  Wij zijn gek op stekjes

  • Hobby_liefde
   23 september 2020 / 8:55 pm

   Hoi ik doe ook graag mee. Ben dol op pkanten

 10. 23 september 2020 / 6:46 pm

  Wat ontzettend leuk! Ik heb een mega-pannekoekplant die steeds maar nieuwe stekjes blijft geven, en ook mijn monstera heb ik gestekt. Maar ik ben nu wel toe aan wat nieuwe planten 🙂

 11. Sophia
  23 september 2020 / 5:10 pm

  Wat tof!
  Ik kende dit nog niet, maar ruil zelf wel eens stekjes met een vriendin die ook gek is op planten in huis!
  Ik ben pas met plantjes begonnen toen ik zwanger was (2jr geleden) omdat ik toen dacht ‘hoe kan ik voor een kind zorgen als ik niet eens een plant in leven kan houden?’ en inmiddels staat hier dus ook het huis steeds meer vol met groen! 2 grote planten, 4 gekregen stekjes en 4 zelf gestekte plantjes.

  Overigens is een stekje ook altijd een heel dankbaar cadeau vinden vriendinnen! En extra leuk als je dan je eigen stekje ziet groeien bij vrienden thuis!

  Doe dan ook graag mee!

 12. Anna wienen
  23 september 2020 / 3:48 pm

  Ik doe heel graag mee

 13. Maria
  23 september 2020 / 11:39 am

  Wauw ik hou heel erg van planten en zo’n stekjesbox lijkt me dan ook echt fantastisch om te krijgen en vooral om uit te pakken. Ik doe graag mee!

 14. Carolien Schutte
  23 september 2020 / 10:57 am

  Ik doe graag mee wij zijn thuis dol op plantjes en hebben genoeg potjes leeg voor een paar nieuwe plantjes ‍‍

 15. Michelle
  23 september 2020 / 10:52 am

  Super gaaf!
  Ik heb nu ook de monstera in huis staan! En ik vind die geweldig, nu is een plantje natuurlijk niet genoeg. Maar omdat ik voor dit plantje gelukkig heel lief ben en hij al een jaar lang mega hard groeit word het tijd voor een paar broertjes en zusjes. Ik zou het super leuk vinden om voor de babystekjes te zorgen en ze uit te laten groeien tot grote volwasse planten

 16. 23 september 2020 / 10:32 am

  Nadat ik je natuurlijk al vertelde dat ik stiekem een beetje jaloers ben op jouw urban jungle, doe ik heel graag mee met deze winactie. Ik ben dol op stekken. Ik vind het magisch om te zien hoe een miniplantje uit kan groeien tot een joekel die je daarna zelfs kan voorzien in nieuwe stekjes. Wist je dat ik ooit eens een mini-picea kocht, in zo’n 4 cm potje, en dat ik daar inmiddels al zeker 30 stekjes afgehaald heb? Stekjes die ik cadeau deed aan vrienden bij de doop van hun dochter of als housewarming gift, en ook als afscheidscadeautje aan de kinderen uit mijn klas. Iemand iets geven om uit te laten groeien tot iets prachtigs is gewoon heel leuk!

  Dus als ik de stekjes zou winnen, zou ik ze met liefde laten opgroeien en uiteindelijk delen met alle lieve mensen om me heen!

 17. 23 september 2020 / 9:19 am

  Ik doe graag mee voor mijn zusje die echt groene vingers heeft en dit vast een hele leuke verrassing zal vinden.

  • 23 september 2020 / 9:51 am

   Jaaa ik doe graag mee marieke, hele leuke winactie dit!

 18. Marja Legius
  23 september 2020 / 8:59 am

  Wat een leuk idee plantjes stekken. Ik voel een nieuwe hobby opkomen.

 19. 23 september 2020 / 8:46 am

  Ik doe graag mee! Ik heb dit jaar voor het eerst een plant gekocht die ook blijft leven en nu kriebelt het.

 20. marjolein van den Broek
  23 september 2020 / 8:09 am

  Jaaaah ik wil zeker wel winnen. Nog meer leuke hobbys delen blond sio en dan onze jungle

  Tevens hier druk met verbouwen dus straks alle plek voor leuke stekkies in ons verbouwde stekkie

 21. Eugenie von Römer
  23 september 2020 / 7:49 am

  Wat schrijf je toch lekker!

  Ik ga straks richting intratuin voor kattenvoer en er snuffelen. En om de nieuwe poster te scoren met een planten blad erop..

  Nu nog de echte planten… goede start nu de kids weer op school zijn en ik weer tijd heb om de kleine stekkies te verzorgen

  • Marieke
   Auteur
   23 september 2020 / 7:51 am

   Aaaah wat een lief compliment dank je wel! En veel plezier bij Intratuin 😉

 22. 23 september 2020 / 7:31 am

  Wooooohoooo! Ik zou supergraag met plantmom liefde aan deze stekjes geven! Het process van het zien groeien en verpotten geeft met net zoveel rust als een kwartiertje yoga kwam ik dus dit jaar achter. Echt te gek om lekker zen mee te worden die plantjes ihi. Met mijn kleine budget lukt het niet echt om zelf nieuwe planten te kopen en onze planten ruilkast is er ook helaas mee gestopt..hier vond ik maak mooie stekkies! Kortom! Count me in! Super tof dit!

 23. Ling
  23 september 2020 / 7:30 am

  Ja, leuke actie! Planten staan gezellig in huis. Sindskort heb ik interesse in stekjes. Ik volg je op Facebook en hoop op een portie geluk voor mezelf.

 24. Marjolein
  23 september 2020 / 7:20 am

  Heel graag! Nu de kindjes groter worden kan ik eindelijk weer plantjes in huis zetten zonder dat de grijpgrage vingertjes eraan zitten.

 25. Yoon
  23 september 2020 / 7:00 am

  Wat super leuk! Gister zelf stekkies besteld bij Plant Rebelz ben zo benieuwd! Kan niet wachten tot ze er zijn! Deze box zou daar perfect bijpassen!

 26. Jannelies
  23 september 2020 / 6:57 am

  Ik doe graag mee! Ik heb eigenlijk ook geen groene vingers, tijd om die te kweken 😉

  • Dyantha
   23 september 2020 / 7:07 am

   Leuk Marieke! Ik doe mee ☺️ Ik heb nu genoeg ruimte voor planten in mijn nieuwe huis!

 27. Irma Schot
  23 september 2020 / 6:54 am

  JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA
  IK DOE MEEEEHEEEEE!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen