Week van Marieke 39-2020 – eerste gesprek, schoolreis en herfstdag

Afgelopen week was weer een pittige week. Zo had ik een eerste gesprek met de therapeut die me gaat behandelen voor mijn burn-out, gingen de kinderen op schoolreis en hebben we op de eerste zondagse herfstdag al herinneringen gemaakt. Je leest alles weer in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Hoe blij kun je worden van een nieuw dekbed? In mijn geval heel blij. Het bezorgt me een klein geluksmomentje. Dekbed is van de Wibra trouwens.

Vandaag heb ik de eerste sessie met de therapeut, het is een goed gesprek. Het klikt en ze weet op de juiste knoppen te drukken.

Dinsdag

Mijn olijke duo heeft vandaag schoolreisje. Ze gaan naar Blijdorp en hebben er allebei enorm veel zin in. Van mijn tuttebel krijg ik helaas geen foto’s, omdat ze bij de juf is ingedeeld, maar van mijn bink krijg ik van één van de moeders deze foto gestuurd.

’s Avonds gaan mijn vriendin en ik samen nog een rondje skaten. Helaas zal dit een van de laatste keren zijn dat we gaan skaten. Zeker met het oog op het slechte weer. Gelukkig worden we nog wel getrakteerd op een mooie zonsondergang.

Woensdag

Mijn tuttebel mag weer trainen vandaag en voor het eerst heeft ze haar voetbaltenue aan. Ze is zo trots.

Van de man krijg ik het boek Ongetemd Leven, ik ben erg benieuwd of het mij zal helpen tijdens deze burn-out.

Donderdag

Vandaag heb ik een selfcare momentje bij de schoonheidsspecialiste, voor zover wenkbrouwen en bovenlip harsen echt een selfcare momentje is.

Ook breng ik een bezoekje aan Intratuin. Ik kan me uiteraard niet inhouden en koop nog drie Fittonia’s en een Haworthia Fasciata.

Vrijdag

Mijn tuttebel mag vandaag naar de oogarts. Haar rechteroog is vooruitgegaan en dat is goed nieuws.

’s Middags neemt mijn bink zijn vriendinnetje mee naar huis. Ze vermaken zich prima met zijn drietjes. Dit is zo’n speeldate waarbij je niet eens doorhebt dat je een extra kind in huis hebt.

Zaterdag

De man gaat met mijn bink mee naar de voetbal, omdat hij een uitwedstrijd heeft en ik ga met mijn tuttebel mee. Lekker op tijd, want ze mag om kwart over acht zichzelf melden bij de trainer.

Na het voetballen rijden we even naar het tuincentrum, waar ik nog drie grote plantenpotten scoor. Je mag me voor gek verklaren, maar ik ben zo ontzettend blij, want mijn plantenpottenfamilie is nu compleet. Nu nog planten voor erin.

Mijn tuttebel heeft een kinderfeestje van één van haar beste vriendinnetjes. Ze gaan pizza maken en eten bij Happy Italy. Wel grappig, waar mijn tuttebel normaal geen pizza eet, doet ze dat nu natuurlijk wel. De foto van de vier tuttebellen krijg ik doorgestuurd van de moeder van haar vriendin.

Terwijl mijn tuttebel feest viert, gaan mijn bink en ik nog even wat boodschapjes doen en komen ineens Captain Jack Sparrow tegen.

Ook helpt hij me nog mee met het verpotten van wat nieuwe en oude planten. Heerlijk dat hij zo opgaat in mijn hobby.

Zondag

Vandaag is echt een herfstdag en doen we dus ook herfstachtige dingen. Voor mijn blog maak ik foto’s van de kinderen en ze zijn echt zo goed gelukt.

Aangezien we toch buiten zijn maken we meteen het rondje door de achtertuin af. Per toeval lopen we langs een kastanjeboom en gaan de kinderen kastanjes zoeken.

Na de lunch gaan we nog cakejes bakken en versieren. Zo fijn om ze te zien genieten, ondanks dat het bij mij wel echt energie vreet, maar hier doe ik het dan toch wel voor.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 28 september 2020 / 7:21 am

  Fijn marieke dat je een goede therapeut hebt gevonden! Heerlijk ook dat je zo op kan gaan in je planten hobby. Lekker doen wat jou energie geeft. Sterkte meis!

  • Marieke
   Auteur
   28 september 2020 / 3:03 pm

   Dank je wel lieve Inge. Ja scheelt echt de helft dat de therapeut zo fijn is. Had ook nooit verwacht dat ik zo in planten op kon gaan, maar het is echt heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen