De Grote Dag – Bruiloft van Erik en Marieke – 09/12/11

Na een redelijke nacht is het dan zover. De bruiloft is vandaag!

De voorbereidingen

Iets voor achten ga ik met mijn eigen auto richting mijn ouders, want om half negen moet ik bij de kapper zijn. Bij mijn ouders aangekomen krijg ik een knuffel van mijn moeder en de eerste zenuwtraantjes moet ik weg pinken. Nadat we wat spulletjes bij elkaar zoeken gaan we richting de kapper. Daar aangekomen word mijn haar gewassen en in de krullers gezet. Terwijl mijn haar droogt, wordt er bij mijn moeder ook een feestelijk kapsel aangemeten. Als mijn haar droog is wordt mijn haar in model gebracht. Rond tien uur zijn we klaar en gaan we weer richting mijn ouderlijk huis. Daar aangekomen staan er pilaren met ballonnen voor de deur en ligt er een rode loper voor de deur. Binnen zijn mijn broers en schoonzusje bezig met de versiering. Snel eet ik even een cracker, omdat het moet en daarna naar boven toe, eindelijk mag ik mijn jurk aantrekken.

De fotograaf

Beneden horen we wat geroezemoes en Denise, onze fotograaf is inmiddels gearriveerd.
Mijn moeder hijst mij samen met Denise in mijn jurk. Eenmaal mijn jurk aan beginnen de zenuwen toch aardig toe te nemen. Erik kan nu ieder moment op de stoep staan. Mijn moeder en Denise zijn beneden als de bel gaat. Ik zit te wachten op de trap tot Erik aan het begin van het halletje staat.

Eindelijk mag Erik me zien

Langzaam loop ik de trap af en zie hoe Erik meer en meer begint te glunderen als hij me ziet. Eenmaal beneden krijg ik een kus van Erik en zegt hij dat hij me adembenemend mooi vindt. Vervolgens is het tijd om foto’s te gaan maken. Mijn vader is in zijn auto onze chauffeur.

De binnenstad

We gaan foto’s maken op de Lange ijzerenbrug en de Damiatebrug in de binnenstad van Dordrecht. Na een heleboel foto’s krijgen we het toch wel koud en besluiten we richting Hotel Bellevue te gaan. Als we bij Groothoofdspoort zijn vallen er vier druppels, maar daar blijft het ook bij. Denise krijgt het briljante idee om naar het torentje te gaan van hotel Bellevue. Daar maakt ze ook een aantal foto’s en daarna besluiten we terug te gaan naar de auto’s. Mijn vader heeft al die tijd in de auto zitten wachten op ons. Eenmaal bij de auto wil ik toch wel heel graag naar huis om op te warmen voor we naar het stadhuis gaan.

Daggasten

Bij mijn ouders zitten al onze daggasten te wachten op ons. Zodra we binnen zijn, moet mijn jurk nog een keer uit om me helemaal opnieuw in te rijgen. Uiteraard maak ik hiervan gebruik en ga nog even naar de wc.
Maar dan is het toch echt tijd om naar het stadhuis te gaan. Erik helpt me weer in de auto en daar gaan we. Spanning en zenuwen dat is het enige wat er gevoeld wordt op dit moment in de auto.

Het stadhuis

Eindelijk zijn we bij het stadhuis en mag iedereen ons zien. Wauw wat een gaaf moment is dat zeg. De ambtenaar staat ons al in de hal op te wachten samen met zijn assistent. Iedereen die de ceremonie bijwoont wordt verzocht naar binnen te gaan. Als iedereen zit, gaat Erik met de ambtenaar naar binnen. Zodra zij binnen zijn krijgen mijn vader en ik een seintje om ook naar binnen te komen.

I belong to you, you belong to me

De muziek bezorgt me kippenvel. Als we net de zaal in lopen verlies ik mijn kousenband. Ik heb op dat moment twee keuzes, ik kan doorlopen en hem laten liggen of gewoon zeggen dat ik iets verlies. Ik besluit dat laatste te doen en uiteraard is de toon gezet. Mijn vader geeft me weg aan Erik. En we mogen zitten. De ambtenaar verwelkomt iedereen en gaat beginnen met de toespraak, die echt geweldig is. Rake opmerkingen worden afgewisseld met humor. En ik voel me net Jantje huil Jantje lach. Maar dat mag de pret niet drukken het is ons moment.

Het JA-woord

Dan is het eindelijk zover en mogen we het JAwoord zeggen. En ben ik niet meer de vriendin van maar de vrouw van Erik. Na de ceremonie worden wij door iedereen gefeliciteerd. Worden er nog groepsfoto’s gemaakt en is het tijd om naar het Develpaviljoen te gaan. Daar aangekomen zien we dat de zaal supermooi versierd is door familie en vrienden.

Taart eten

We snijden samen onze taart aan en geven elkaar een hapje. Daarna is het tijd om cadeautjes uit te pakken. Het bedachte thema is tijd/snelheid. En we krijgen dan ook van iedereen cadeautjes die te maken hebben met tijd. Van klokjes tot een kalender van mijn werk. Na de cadeautjes en de taart wordt er nog even geborreld, gepoederd en gerookt. En dan is het tijd voor het diner. Een uitgebreid driegangendiner waar iedereen heerlijk van smult, behalve ik, omdat ik na vier happen vol zit. Geen beter afslankmiddel dan een trouwjurk en torselet met baleinen. Ik zou het bijna dagelijks aantrekken.

Het feest

Na het diner is er tijd voor iedereen om even iets voor zichzelf te doen. De dj is inmiddels gearriveerd en is de boel aan het opbouwen.
Om tien over half acht worden mijn schoonouders opgehaald en kort daarna komen de eerste gasten al binnen. Het feest kan beginnen en een feest wordt het. Mijn man en ik hebben een openingsdans gedaan en daarna is hij gaan socializen en ben ik gaan dansen. En dan is het half een en moeten wij afscheid nemen van de gasten en gaan wij naar huis.
Al met al hebben wij een TOPdag gehad en dat was ook precies de bedoeling.

Alle afbeeldingen en teksten die op mariekeblogt.nl geplaatst worden, zijn eigendom van mariekeblogt.nl en mogen niet zonder toestemming, op welke manier dan ook, worden gebruikt door derden. Fotocredits voor Denise de Smit en mijn vriendinnetje die de foto's in het Develpaviljoen maakte.
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 10 december 2017 / 4:52 pm

  Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag alsnog. Wat een mooie plaatjes!!

  • Marieke
   10 december 2017 / 10:04 pm

   Dank je wel 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen