Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 08-2021 – logeren, uitslag en afscheid nemen

Het was voorjaarsvakantie, hoewel de kinderen daar volop van konden genieten doordat ze gingen logeren bij vrienden. Was het voor ons behoorlijk spannend, want wij mochten wachten op de uitslag van de scan en er vonden nog wat andere onderzoekjes plaats in het ziekenhuis. Mijn bink mocht later deze week ook nog afscheid nemen. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

Na een drukke dag met de kinderen, ga ik rond vijf uur nog even heerlijk driekwartier alleen wandelen. Ik loop door het streetart tunneltje en wordt getrakteerd op dit mooie exemplaar.

Dinsdag

Na het werken gaan we de kinderen naar vrienden brengen. Ze mogen daar een paar nachtjes slapen, zodat wij even tijd voor ons zelf hebben en ons volledig kunnen focussen op onze volgende afspraak in het ziekenhuis. Ze hebben er allebei in ieder geval enorm veel zin in en hebben zelfs hun eigen koffers ingepakt.

Als we weer thuis zijn, kan ik nog even mooi de zonsondergang vastleggen, die wel echt heel erg mooi is.

Woensdag

Vandaag is het weer woensdag en dus heb ik mijn haar weer even een heerlijke wasbeurt gegeven. De producten van Pretty Curly Girl beginnen toch wel echt mijn favoriet te worden. Maar ja eerst de rest maar eens opmaken voor dat ik de complete lijn hiervan ga aanschaffen.

Voor de lunch gaan de man en ik nog even samen lopen. We hebben straks dé afspraak in het ziekenhuis, waarbij we de uitslag te horen krijgen, dus is het wel lekker om nog even onze hoofden leeg te maken. Gelukkig is het heerlijk weer en zelfs de krokussen hebben er al zin in.

En dan is het het uur van de waarheid. Na een uur wachten in de wachtkamer, staan we na een minuut of zeventien alweer op de gang met dé uitslag. Geen verdere uitzaaiingen, behandeling is heel goed mogelijk en kans op genezing is erg groot. Nu maar wachten tot we worden opgeroepen voor de operatie.

Om het te vieren dat we het beste van het slechtste nieuws te horen hebben gekregen, heb ik lekker sushi voor ons besteld.

Donderdag

Vandaag begin ik om acht uur al met werken, want we moeten om elf uur in het ziekenhuis zijn voor een controle afspraak bij de kaakchirurg.

Na de afspraak in het ziekenhuis, wil ik eigenlijk buiten even lekker lezen, maar ik raak in gesprek met de buurvrouw en voor ik het weet staan de kinderen alweer voor de deur.

De kinderen hebben het heerlijk gehad bij onze vrienden, maar het is ook wel weer heerlijk om ze lekker thuis te hebben. We vertellen ze ook het nieuws uit het ziekenhuis, zodat zij ook weten wat er aan de hand is. Ze schrikken beide, maar zo flexibel als dat ze zijn, praten ze ook snel weer ergens anders over.

Vrijdag

Mijn tuttebel mag vandaag spelen bij haar vriendinnetje, wat uiteraard heel erg gezellig is. Zeker als er ook nog eens een vriendje komt spelen. Foto is gemaakt door de moeder van het vriendinnetje.

Ook mijn bink heeft een speeldate. Zijn vriendinnetje komt voorlopig voor het laatst spelen, want ze gaat verhuizen en begint maandag al op haar nieuwe school. Ze willen bij de film die ze kijken graag wat lekkers en dus maak ik een heerlijke monkeyplatter voor ze.

Onze nieuwe kasten, van Kwast, restyled vintage & more, voor in de woonkamer en slaapkamer worden vandaag bezorgd. Ik heb geen puf meer om ze in te ruimen, maar wel richt ik nog even de bovenkant in van de kast in de woonkamer. Ik wil er niet meer zoveel troep op hebben en zoals het nu is word ik er helemaal happy van.

Omdat ik enorm onrustig ben vraag ik aan mijn vriendin of ze zin heeft om met me te gaan skaten. Zo kunnen we lekker bijkletsen, hoofden leegmaken en actief bezig zijn tegelijk. Het is echt heerlijk. We zijn ruim een halfuur onderweg en tikken een ruime zeven kilometer aan. Kom maar door met die mooie lange avonden (zonder avondklok).

Mijn bink en zijn vriendinnetje kunnen niet zo goed afscheid nemen van elkaar en dus maken we van de speeldate gezellig een slaapfeestje, zodat ze dat afscheid nog heel even uit kunnen stellen.

Zaterdag

Vandaag ga ik de kasten, die gisteren binnen kwamen, inrichten. Maar daarvoor moet wel enorm veel puingeruimd en plek gemaakt worden in andere kasten. Zowel de kast op de slaapkamer als in de woonkamer zijn wel echt heel gaaf. Helaas is de spiegel die ik kocht voor de slaapkamer beschadigd. De foto van het eindresultaat daarvan deel ik snel, maar de kast in de woonkamer is te gaaf om niet te delen.

Zondag

Na het ontbijt fiets ik met mijn olijke duo richting de speeltuin, waar ze even heerlijk uit kunnen razen.

Het is zo heerlijk om hier te zijn, want ondanks dat er heel wat is veranderd in deze speeltuin, staan de koeien, die ze hier rond 1992 hebben neergezet, er nog steeds. Zo leuk om te zien dat mijn kinderen nu daar spelen, waar ik vroeger zelf ook heb gespeeld.

Na de lunch doe ik nog even een fotoshoot met mijn tuttebel voor een blog die binnenkort online komt. Ze heeft er heel veel zin in en straalt dat ook echt uit.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Wendy
  1 maart 2021 / 6:50 am

  Pffffff…….wat een opluchting dat de uitslag eigenlijk best goed is. Het zal evengoed nog spannend zijn maar dus best veel kans dat het helemaal goed komt. Ben blij voor jullie.

  • Marieke
   Auteur
   1 maart 2021 / 11:10 am

   Lief dank je wel voor je berichtje. Ja de kans is heel groot dat het goed gaat komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.