Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Gossip Girl – deel 1 tot en met 6

Als ik één van mijn favoriete series met je zou moeten delen, dan zou dat zonder twijfel Gossip Girl zijn. Helaas is deze serie sinds eind december niet meer te zien op Netflix, maar gelukkig hebben we de boeken nog. In deze blog kun je de recensie lezen van deel 1 tot en met 6. Daarnaast mag ik ook nog eens de eerste zes delen weggeven.

Gossip Girl, Uitgeverij Gottmer

Young Adult

Hoewel ik verzot ben op chicklits, vind ik het soms ook heerlijk om Young Adult boeken te lezen, zoals De Laatste Halte van Wendy Brokers. Van uitgeverij Gottmer kreeg ik de eerste zes delen van de hitserie Gossip Girl, die ook jarenlang te zien was op Netflix. Ik zeg was, want Netflix heeft de serie helaas voor 2021 niet meer verlengd en daarom is de serie sinds 30 december helemaal bij de streamingsdienst verdwenen. Iets wat ik oprecht jammer vind, want ik had tijdens het lezen van deze zes delen, de serie echt nog wel een keer willen kijken.

Gossip Girl

Gossip Girl is anoniem, maar zij kent iedereen en houdt alles in de gaten. Ze publiceert haar roddels via internet en e-mail en duidt haar ‘slachtoffers’ slechts aan met initialen. Iedereen leest over zichzelf… en blijft vragen om meer! Gossip Girl haalt haar roddels van een elitaire privé-school in New York City, bevolkt door tieners die alles hebben wat hun hartje begeert: rijkdom, status en het uiterlijk van hun dromen. Ze zijn sophisticated, werelds en kosmopolitisch. En ze hebben dezelfde sores als andere tieners: problemen met vrienden, ouders, seks, drugs, school en eten. In deel 1 maak je kennis met Blair, Serena, Dan, Jenny, Nate, Chuck en Vanessa.

We mailen

De rijke, verwende tieners uit New York willen toegelaten worden op de beste, meest prestigieuze universiteiten van het land. Ze gooien al hun geld en charmes in de strijd om dat te bereiken. Op het liefdesvlak staat de wereld ook niet stil, en Gossip Girl houdt ook in deel 2 alles in de gaten.

Ik wil alleen maar alles

De lekkerste roddels uit sexy New York. Deel 3 in deze verslavende serie! ‘Welkom in de Upper East Side, New York, waar Gossip Girl en haar vriendinnen in gigantische, te gekke appartementen wonen, naar exclusieve privé-scholen gaan en al het heerlijks dat deze stad te bieden heeft uitbuiten.’ Stap in de wereld van Gossip Girl – kijk toe hoe ze zich bezondigen aan jaloezie en verraad, natuurlijk altijd tijdens de hotste party’s in de gaafste clubs. … S. en B. hebben besloten om hun ruzie af te zoenen en het goed te maken, en dat werd tijd. Hoe lang kun je kwaad blijven op iemand met wie je als kleuter in de zandbak hebt gespeeld? De vraag is, nu ze weer samen zijn, welke idiote plannen die twee hebben?

Omdat ik het waard ben

Deel 4 alweer, het is februari en de meeste steden zijn koud en grijs. Maar niet New York. Tenminste, niet in het New York van Gossip Girl. Alle tentamens zijn achter de rug en het is tijd om wat stoom af te blazen. En de timing kan niet beter, want Fashion Week komt eraan, de tijd om je flink op te doffen en volledig los te gaan. En denk maar zo: hoe later het wordt, hoe sneller de dagen voorbijgaan.

Ik hou van lekker

Het is lente!! En de liefde in deel 5 hangt in de lucht….Of is het de mix van Chanel No 9 en Gucci Rush? Blair trekt in bij Serena en ze zijn weer beste vriendinnen. Wil het dit keer wel lukken of zullen ze uiteindelijk elkaars nieuw geverfde haren eruit rukken? Nate is op het rechte (drugsvrije) pad met zijn gekke vriendin Georgie. En Vanessa? Is zij gespot in Barneys met een gozer in een Lacoste shirt? Het is voorjaarsvakantie en tijd voor S en B om naar Sun Valley te vliegen, voor heerlijk àpres-skiën en dikke pret in de hot-tub. Jammer voor de paar arme zielen die in New York moeten blijven en stage lopen bij de aller-, aller-, allerhipste lui van de stad. In de sneeuw is N intussen helemaal de weg kwijt, en wie slaapt eigenlijk waar in dat enorme huis van G? Dus trek je met kasjmier gevoerde skilaarzen aan en kom lekker bij de haard zitten!

Ik wil jou voor altijd

Iedereen is teruggekeerd van een weekje lol in Sun Valley. De post van de Ivy League beginnen door heel Fifth Avenue binnen te druppelen. Met de gedachte of ze wel aangenomen worden bij de school die ze willen, vergeet iedereen één belangrijke vraag: zal iedereen zijn diploma wel halen? Ze krijgen te horen of en waar ze volgend jaar kunnen gaan studeren. Degenen die overal zijn toegelaten, doen bescheiden alsof ze dat nooit hadden verwacht; de mislukkelingen beweren dat het allemaal niet zo belangrijk is, ook al weten ze diep van binnen dat hun leven verpest is. Maar na vandaag moeten ze zich maar weer eens met iets echt belangrijks bezighouden: hun liefdesleven. Was deze dag maar alvast voorbij, dan werd het tenminste weer leuk!

Wat vind ik van de boeken van Gossip Girl?

Ik moest in eerste instantie heel erg wennen aan de schrijfstijl en aan het verhaal. Waar series of films nog weleens iets anders zijn, komt het uiterlijk van een aantal personages in de serie helemaal niet overeen met de personages in de boeken. Dit zorgde bij mij wel enigszins voor verwarring, maar als je eenmaal aan het lezen bent vergeet je dat al snel en wil je gewoon alles weten over deze tieners. Na deze zes delen ben ik dan ook doorgaan met de vervolg delen, want in totaal zijn er dertien en ik wil natuurlijk heel graag weten hoe het in de boeken allemaal afloopt met Blair, Nate, Serena, Dan, Jenny, Vanessa en Chuck.

Winactie

Ben je net als ik ook een groot fan van Gossip Girl? Dan moet je snel verder lezen, want ik mag namelijk de eerste zes delen van Gossip Girl aan één van jullie weggeven. Lees hieronder goed de voorwaarden om teleurstellingen te voorkomen.

 • Laat hieronder in een reactie achter dat je mee doet en laat me weten wie jouw favoriete personage uit Gossip Girl is?
 • Volg me op FacebookPinterest en Instagram. Dit is niet verplicht, maar zou ik wel superleuk vinden.
 • Het bericht delen op Facebook of Instagram zou ik ook enorm waarderen, vergeet me dan vooral niet te taggen.
 • Laat een geldig emailadres achter als je reageert in de comments, anders kan ik je geen mail sturen. Voor de privacygegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring.
 • Beantwoord de mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Voor meer informatie, lees de disclaimer.
 • De winactie loopt tot en met vrijdag 12 maart.
 • Zaterdag 13 maart zal ik de winnaar een mailtje sturen, i.v.m. de privacywet zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd..

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

68 Reacties

 1. janneke
  11 maart 2021 / 2:45 pm

  ik doe graag mee. Mijn favoriete is Serena

 2. Will
  11 maart 2021 / 1:08 pm

  Aangezien ik de boeken en de serie niet ken, kan ik ook nog niet zeggen wie mijn favoriet is.
  Ik heb me een beetje ingelezen en Dan Humphrey zou mijn favoriet kunnen worden..
  Ik volg bloglovin en doe heel graag mee omdat ik een enorme boekenwurm ben.
  Mijn dochter ook, dus gaan ze ook door naar haar.
  Samen heerlijk lezend de pandemie doorstaan.

 3. Jolijn
  10 maart 2021 / 9:24 pm

  Serena fan hier! Helemaal leuk! Ik maak graag kans (:

 4. Jannelies
  10 maart 2021 / 1:09 pm

  Love gossip girl!! Gebingewatcht als een malle om op tijd alles te zien voor het verwijderd werd van Netflix. Mijn favoriet is Serena, al hebben alle personages wel iets waardoor je wil blijven kijken/lezen hoe het ze vergaat

 5. Jor
  9 maart 2021 / 10:33 pm

  Ik doe graag mee! Favo personage? Sowieso Blair: angstaanjagend en hilarisch tegelijkertijd.

 6. marij brand
  9 maart 2021 / 1:59 pm

  Blair… gewoon om hoe ze is.. heerlijk!
  Geweldige serie, dus ben erg benieuwd naar de boeken (vind boeken meestal leuker hihi)

 7. Debby Koeman
  8 maart 2021 / 5:05 pm

  Dit lijkt me een heerlijke serie boeken om tijdens de avondklok in weg te duiken op de bank! Moeilijk om één favoriete personage uit Gossip Girl te noemen, maar ik ga dan voor Chuck.

 8. maaike
  8 maart 2021 / 1:13 pm

  Oeh, ik weet zeker dat mijn dochters deze boeken gaan verslinden! Ik waag daarom graag een kansje :). Serena vinden ze een erg leuk personage hoor ik, haha!

 9. anja
  7 maart 2021 / 9:55 pm

  Ik doe erg graag mee
  Serena is mijn favoriet

 10. Naomi Dekker
  7 maart 2021 / 3:36 pm

  OOOH wat een liefde heb ik voor Chuck! Sowieso mijn favoriet!
  Wat een prachtige actie, ik heb de boeken nog niet gelezen maar de serie meerdere keren gezien. Zo jammer dat het van Netflix af is!

 11. Anneliese de Waal
  7 maart 2021 / 2:28 pm

  Ik doe erg graag mee, geweldige boeken, mijn favoriet = Serena.
  Groetjes van Anneliese de Waal

 12. Kyara de Graaf
  7 maart 2021 / 12:47 am

  Ik doe graag mee! Mijn favoriete personage is zeker Dan Humphrey

 13. Anita te Gussinklo
  6 maart 2021 / 9:46 pm

  Oh, heerlijk deze boeken serie.
  Favoriet is Dan Humphrey

 14. lottie
  6 maart 2021 / 7:40 pm

  Blair: soms onwijs irritant, maar wat is ze toch leuk!!!

 15. jhon
  6 maart 2021 / 5:02 pm

  mijn favoriete karakter is Dan Humphrey

 16. Inge Bergsma-Kiezebrink
  6 maart 2021 / 4:52 pm

  Ik zou ook graag meeloten. Ik heb de serie nog niet gezien. Hij stond nog op mijn netflix bucket list maarja…
  Ik heb dus ook nog geen favoriet personage, maar zou graag de boeken lezen on daarachter te komen.

 17. Centine Blaakman
  6 maart 2021 / 4:23 pm

  Ik doe mee voor mijn dochter! Dol op Young Adult boeken. Dus heel benieuwd wie er straks haar favoriet gaat worden 🙂

 18. co
  6 maart 2021 / 2:13 pm

  ik doe graag mee. mijn favo is Dan Humphrey (herkenning?)

 19. Nina Mol
  6 maart 2021 / 6:12 am

  Mijn favoriete personage is Serena (Blake). Ik doe graag mee!!

 20. Suus
  6 maart 2021 / 4:52 am

  Ik waag ook graag een kansje voor dit mooie Gossip girl boekenpakket! Ik volg je via Instagram (Truusje26) en Facebook (Mooie rooie, op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld).

 21. Angelique
  5 maart 2021 / 10:30 pm

  Leuke actie ik loot graag mee ik vind Blair leuk

 22. Jordan
  5 maart 2021 / 9:48 pm

  Ik doe graag mee, Serena is de favoriet

 23. iris
  5 maart 2021 / 9:35 pm

  Blair. Ik waag mijn kans

 24. Jan
  5 maart 2021 / 6:37 pm

  Ik laat me heel graag verrassen.
  Serena is mijn favoriet .

 25. Wendy Jansen
  5 maart 2021 / 5:54 pm

  Wauw, wat een gave actie. Ik.doe graag mee
  Serena is mijn favoriet

  Xoxo

 26. Shiv Chin
  5 maart 2021 / 4:31 pm

  Ik loot ontzettend graag mee en mijn favoriete personage is Serena (Blake).

 27. Amelie
  5 maart 2021 / 3:59 pm

  Blair is met stip mijn favoriet. Het lijkt me fantastisch om deze reeks in mijn boekenkast te laten shinen. (En m’n vriendinnen jaloers te maken ;)) We keken altijd samen naar de serie, maar dat is helaas verleden tijd. Dit is gelukkig weer een mooi alternatief!

 28. karin de graaf
  5 maart 2021 / 2:09 pm

  blair is een heerlijke persoonlijkheid

 29. Kim
  5 maart 2021 / 11:35 am

  doe graag mee! mijn favoriet is Damien!

 30. Marian B
  5 maart 2021 / 11:01 am

  Nog niets van gelezen en gezien (ja, echt waar!), maar dat wil ik wel. Dit is een mooie kans om er mee te beginnen. Wie mijn favoriete personage is weet ik dus nog niet. Ik laat me graag verrassen, want ik ben er toch wel nieuwsgierig naar.

 31. sanne
  5 maart 2021 / 10:37 am

  Nog nooit een aflevering Gossip Girl gezien maar na het zien van Riverdale zal ik
  dit ook wel erg gaaf vinden. Doe graag mee met de actie!

 32. 5 maart 2021 / 10:33 am

  Ik doe graag mee voor mijn nichtje, deze boeken zijn helemaal haar favoriete genre, ik heb al eens horen praten over Serena of zoiets, ik denk dat deze persoon haar favoriet is.

 33. Marja Legius
  5 maart 2021 / 10:12 am

  Ik ken deze serie helemaal nog niet dus kan niet zeggen wie mijn favoriete personage is. Ik lees ook graag af en toe young adult boeken om heerlijk even bij weg te dromen. Deze boeken zullen niet alleen door mezelf maar zeker ook nog door mijn dochters en schoondochter gelezen worden En dan kunnen we later discussieren wie de favoriete hoofdpersonage is

 34. Nelly
  5 maart 2021 / 9:13 am

  Deze wil ik wel winnen, Dan Humphrey is mijn favoriet.

 35. Sonja Schaap
  5 maart 2021 / 9:02 am

  Wauw, ik maak graag kans. Mocht ik winnen een mooi cadeau voor mezelf. Mijn favoriet is: Jenny Humphrey. Super prijs.

 36. 5 maart 2021 / 8:57 am

  Ik ben heel benieuwd naar deze boeken omdat ik de jeugd niet echt goed begrijp en door dze boeken hoop ik ze echt te kunnen begrijpen waarom ze zo denken als ze denken en doen?

 37. Berendina Jaasma
  5 maart 2021 / 8:29 am

  Blair i smijn favoriet. Fijne verrassing zo’n boekenpakket!

 38. Pascale
  5 maart 2021 / 8:22 am

  Helemaal geweldig voor mijn dochter!!! Wat een fijne boeken voor haar 🙂

 39. John Bottenheft
  5 maart 2021 / 7:56 am

  Ik wil graag meedoen voor mijn vrouw die heel graag boeken leest en van deze serie heeft ze heel veel gezien en haar favoriet is Blair.

 40. Danique
  5 maart 2021 / 7:45 am

  Heel graag doe ik mee. Lijkt me geweldig om deze boeken te lezen. Heb als Corona weer voorbij is een heel druk leven maar nu even de rust om te lezen dus ik doe heel graag mee

 41. Britt
  5 maart 2021 / 7:29 am

  Dat is een heeele makkelijke! Damien Dalgaard. Mijn vriendje lijkt als twee druppels water op deze knapperd!
  Ik heb de serie inmiddels al drie keer helemaal uitgekeken. Wat een wereld.

 42. A.
  5 maart 2021 / 7:21 am

  Eerljjk gezegd heb ik deze gemist… dus ben ik heerlijk benieuwd naar de boeken.

 43. Rik
  5 maart 2021 / 5:29 am

  Daar worden mijn meiden heel blij van.

  • Anna
   5 maart 2021 / 4:31 pm

   Ik doe heel graag mee ik vind Blair het leukste

 44. Shirley
  5 maart 2021 / 4:10 am

  Ik loot mee.
  Blair

 45. Marian zw
  3 maart 2021 / 11:40 pm

  Ik doe heel graag mee! Wat een heerlijke prijs zeg. Serena en Blair zijn wel een van mijn favorieten.

 46. Veronique Balcaen
  3 maart 2021 / 9:45 pm

  Ik heb de serie op dvd want het is echt een van mn favoriete series. Ik ben dol op Blair en Chuck. You Love them or hate them!

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 9:49 pm

   Oh nu ben ik officieel jaloers 😉

 47. Deborah
  3 maart 2021 / 8:58 pm

  Wat lijkt het me heerlijk om me weer eens in een serie boeken te duiken. Ik heb geen netflux, maar het lijkt me heerlijk om mezelf in te leven in een van de personages. Even wat anders dan anders.

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 9:49 pm

   Kan ik me heel goed voorstellen 🙂

 48. Eugenie Von Romer
  3 maart 2021 / 7:51 pm

  Jaaa gevonden!

  Moest gewoon nog verder scrollen naar beneden….

  Waag graag een gokje, reactie op insta uitgebreid gedaan.

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 9:50 pm

   Jeeeeuj 🙂

 49. Nazia
  3 maart 2021 / 5:16 pm

  Jaaaaa, ik doe uiteraard mee met deze winactie! Ik kwam 1,5 week voor 31 december pas achter dat de serie van Netflix zou verdwijnen…dus ik heb in rap tempo de serie gekeken
  Miin favoriete personages zijn Serena, Chuck en Blair, gotta love her…#winwinwin

 50. Lianne
  3 maart 2021 / 2:51 pm

  Ik heb jammer genoeg geen Netflix,maar deze serie lijkt me zo geweldig leuk! Ik zou heel graag deze boeken willen lezen samen met mijn dochters die ook geen Netflix hebben. Ik kan nu dus ook niet zeggen van wie ik dan ben

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 3:00 pm

   Leuk dat je mee doet! Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

 51. Renee van Oudshoorn
  3 maart 2021 / 2:40 pm

  Hoi superleuk ik doe mee. Mega fan van de serie❤️

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 3:00 pm

   Leuk dat je mee doet 🙂

 52. 3 maart 2021 / 2:21 pm

  Echt iets voor mijn tiener dochter. Al de series Riverdale en Twighlight gekeken. Ik denk dat ze gossip girl ook leuk zal vinden. Mss helpt het haar ook wat meer te lezen

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 2:59 pm

   Oh ja als ze Riverdale leuk vindt, dan vindt ze dit vast ook heel erg leuk!

 53. Jessica
  3 maart 2021 / 1:51 pm

  Niet ik, maar mijn tiener dochtertje van 12 heeft alle afleveringen van alle seizoenen gekeken. En dat was best moeilijk, want ze moest nog een heel seizoen vlak voordat Netflix de serie verwijderde! Zij vindt Serena het leukst (als ik het goed onthouden heb..) Dus voor haar wil ik die boeken wel winnen!

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 2:59 pm

   Vind het nog steeds stom dat het niet meer te zien is, maar ja niks aan te doen.
   Leuk dat je voor je dochter mee doet 🙂

 54. Naomi Laan
  3 maart 2021 / 12:39 pm

  Wat ontzettend leuk zeg!!
  Serena fan hierzoo dus ik doe graag mee

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 12:41 pm

   Ik ben ook Serena fan 🙂

 55. 3 maart 2021 / 12:37 pm

  Ok, zal ik gewoon heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit in mijn leven een aflevering van Gossip Girl heb gezien? Ik zou je dus ook echt niet kunnen vertellen wie mijn favoriet is. Geen idee waarom ik het nooit heb gezien. Maar ik ben dol op lezen, en nog meer van series, dus ik zou er graag aan beginnen, zeker omdat jij er ook zo enthousiast over bent. Dan moet het toch leuk zijn zou je zeggen? haha.

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 12:40 pm

   Hahahah knap dat je de verleiding hebt kunnen weerstaan 😉
   Scheelt wel dat je er dan volledig blanco in gaat 🙂

 56. Arian van de Wijdeven
  3 maart 2021 / 12:05 pm

  Leuk!

  • Marieke
   Auteur
   3 maart 2021 / 12:15 pm

   Vergeet niet aan alle voorwaarden te voldoen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.