Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De laatste halte – Wendy Brokers

Het is alweer even geleden dat ik een recensie deelde over een boek wat ik zelf heb gelezen. Niet dat ik niet gelezen heb de afgelopen tijd, integendeel, ik heb nog nooit zoveel gelezen als dit jaar. Soms zijn er boeken die gewoon net dat beetje extra aandacht verdienen. Dat geldt ook voor het boek De laatste halte van Wendy Brokers.

Wendy Brokers

Waar ik voorheen maar weinig boeken van Nederlandse auteurs las, ben ik na het lezen van de boeken van Tamara Postma en Lisette Jonkman wel echt helemaal om. Wendy Brokers is ook zo’n schrijfster die verrassend goed om de hoek komt met haar boeken. Nadat ik al Geluk bij een Ongeluk, Liefde op het Menu en Baguette met jam voor twee had gelezen was het nu de beurt aan De laatste halte.

Twijfel

Het verhaal begint al heel anders dan de eerdergenoemde boeken die ik las en even twijfelde ik of Wendy dit boek zelf had geschreven of dat het een vertaling was. Bij navraag is het toch een echte Wendy Brokers en heb ik haar door die vraag te stellen misschien wel te kort gedaan.

De laatste halte

In dit young adult boek draait het om vier hoofdpersonen Jonas, Loïs, Naima en Ralph. Om de beurt wordt het verhaal vanuit hun perspectief en belevenis verteld. Zo leer je de personages dusdanig goed kennen, dat je je steeds beter in kunt leven en je echt laat meenemen in het boek.

Het verhaal

Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met hun havo 4-klassen op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, móéten ze elkaar wel beter leren kennen. Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

Wat vond ik van het boek?

Ik ben helemaal niet van de thrillers, maar toen ik door de eerste paar hoofdstukken heen was, liet ik me meeslepen in het verhaal. Zelden las ik een young adult boek wat zo’n beetje alles bevat. Het is een adembenemende en spannende thriller over vriendschap, school, romantiek en verdriet. De terroristische aanslag is zo gedetailleerd beschreven alsof je er zelf bij bent geweest. Een absolute aanrader dus, ondanks dat het een young adult boek is.

Lieve Wendy, van alle boeken die ik dit jaar heb gelezen, dat zijn er inmiddels 56, was dit toch echt het meest adembenemende boek wat ik heb gelezen. Terecht dat je echt enorm trots bent op dit boek.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.