Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Yes to Carrots – van seborroïsch eczeem naar mooiere krullen

Op 24 juni 2011 kreeg ik van twee verschillende artsen, twee verschillende uitslagen. Van de reumatoloog kreeg ik te horen dat ik fibromyalgie heb en van de dermatoloog kreeg ik te horen dat ik seborroïsch eczeem heb. Ik hoor je denken, wat voor eczeem? En wat kun je er tegen doen? Yes to carrots gaat me daar hopelijk bij helpen.

Seborroïsch eczeem

Een eczeem, waardoor extreme schilfervorming (roos) ontstaat. Van tijd tot tijd speelt dit op en heb ik extreme jeuk op mijn hoofd, waarbij ik het soms tot bloedens toe open krab. Om hier wat aan te doen, gebruik ik regelmatig Ketoconazol. Een shampoo die de gist dood, waardoor de jeuk en de schilfervorming minder worden.

Krullen

Aangezien ik krullen heb van mezelf en die goed wil verzorgen, gebruikte ik altijd dezelfde krullenshampoo, mousse en crème van één en hetzelfde merk. Soms kon ik dit weken achter elkaar gebruiken, zonder maar één keer last te hebben van eczeem. En andere keren werd ik na een dag al gek van de jeuk.

Yes to carrots

Toen ik vorig jaar een post op Facebook voorbij zag komen van een van mijn Facebookvrienden over Yes to Carrots, dacht ik meteen die wil ik uitproberen. Maar iedere keer als ik ook maar enigszins in de buurt van bijvoorbeeld Holland and Barrett was, vergat ik het mee te nemen. Tot enkele weken geleden. We liepen op een winkelcentrum en ineens bedacht ik me dat ik die shampoo wilde hebben. Gewoon om eens uit te proberen of mijn hoofdhuid er rustiger van wordt.

Geen sulfaten en siliconen

In Yes to Carrots zitten minder toegevoegde middelen zoals sulfaten en siliconen, die de shampoo die ik normaal gesproken gebruik wel bevat. Dat was voor mij de hoofdreden, want ik was wel erg benieuwd of die bestanddelen medeveroorzaker zijn van het seborroïsch eczeem. Naast het feit dat het weinig troep bevat, (34 tegenover 11 chemische middeltjes, zie ook de foto met de werkzame stoffen) had ik ook begrepen dat het voor mensen met krullen echt een wondermiddel is. Je schijnt er nog meer krullen van te krijgen en het wordt er een stuk gezonder van.

Mijn bevindingen

Nu ik het al een poosje gebruik, kan ik jullie mijn bevindingen vertellen. De shampoo ruikt best lekker, wat ik niet verwacht had, want tenslotte is de basis van de shampoo wortels, maar het is licht geparfumeerd. Iets wat ik pas las, nadat ik de eerste keer mijn haren had gewassen 😉 Dat van de krullen en de glans is absoluut waar. Doordat ik geen mousse en creme meer gebruik, is mijn haar ook niet meer vet. En dat, ondanks gebruik van wax, want dat heb ik wel echt nodig om niet door het leven te gaan als ragebol 😉 Voor mijn gevoel ziet mijn haar er gezonder uit. En het valt zelfs mijn man op dat het veel meer krult dan voorheen. En dat wil wel wat zeggen, toch?

Werkt het?

Zijn eczeem en jeuk ook minder geworden? Ik kan volmondig ja zeggen. Maar helemaal weg is het niet en ik zal naast Yes to Carrots toch Ketoconazol moeten blijven gebruiken. Dat is wel echt jammer, maar dat heeft dan toch meer met mijn hoofdhuid te maken dan met de shampoo.

Shampoo prikt

Wat ik wel een nadeeltje vind aan de shampoo, het prikt echt heel erg in je ogen. En ja, ik weet het, moet je het niet in je ogen laten komen, maar ja het gebeurde gewoon. Nu kan ik het mooi als extraatje vermelden. Weten jullie in ieder geval dat je het niet in je ogen moet krijgen.

Prijs

In eerste instantie schrok ik van de prijs, want een fles Yes to Carrots shampoo kost bij Holland & Barrett euro 9,99. Maar goed als je dan de krullenshampoo, mousse en crème bij elkaar optelt, dan kom ik ongeveer op hetzelfde uit. En valt het uiteindelijk best mee. Overigens hebben ze naast Yes to Carrots nog wat varianten en ook een gezichts- en handverzorgingslijn. Daar ben ik nog niet mee bekend, maar wie weet binnenkort wel! 😉

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.