Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Rozie, de eenhoorn die kan toveren

Met een dochter die gek is op alles wat roze is en met eenhoorns te maken heeft, mag het boek van Rozie, de eenhoorn die kan toveren niet ontbreken. In deze blog lees je de recensie over dit boek vol magie.

Rozie, de eenhoorn die kan toveren, Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044757743

Rozie, de eenhoorn die kan toveren

Rozie is een magische eenhoorn. Vandaag wil ze appels toveren voor vrienden Pippa en Dotje, maar waarom gaat het toch altijd fout?! Om Rozie op te beuren, nemen Pippa en Dotje hun vriendin mee naar een grote boom vol sappige appels. Maar plots staan ze oog in oog met drie stinkende trollen! Wat moeten ze nu doen? Zal het Rozie lukken om weer te toveren en haar vrienden te beschermen?

Zelf lezen

Hier in huis wordt graag gelezen en nu tijdens de lockdown, met een dichte bibliotheek, lijkt het wel of de boeken helemaal niet aan te slepen zijn. Gelukkig kregen we van Uitgeverij Deltas Rozie, de eenhoorn die kan toveren. Het boek is voor kinderen van 7-9 jaar, maar mijn tuttebel heeft er de afgelopen weken tijdens het leesmoment zelf in gelezen. Het is dus ook wel afhankelijk van hoe goed je kind kan lezen.

Wat vonden we van het boek?

Eenhoorns, roze en magie, een perfecte combinatie voor mijn tuttebel, die zich graag in een fantasiewereld begeeft. Ik heb haar met enige regelmaat hardop horen lachen, omdat er weer iets grappigs gebeurde in het boek. Stiekem vond ze het met de trollen toch nog best een beetje spannend. Gelukkig las ze het boek wel gewoon overdag, zodat ze er niet over gedroomd heeft. De tekeningen in het boek zijn ook erg leuk, zo zijn ze eigenlijk allemaal grijs, maar er komt steeds iets in terug wat roze is. Ook in de tekst zijn sommige woorden roze gemaakt. Ik heb nog niet ontdekt waar dat voor was, maar het zou kunnen dat het kernwoorden zijn, die goed passen bij de leeftijd van het kind.

Helaas is het boek inmiddels uit, maar ik zag dat er ook nog een andere deel van Rozie is. Dus wie weet kan ze die binnenkort ook wel aan haar boekenkast toevoegen.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.