Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ravensburger Escape puzzle kids en Mix & Match puzzels

Het weer wordt slechter en de dagen korter. Meer qualitytime samen, want we zitten weer meer binnen. Hoe lekker is het dan om met het hele gezin lekker te gaan puzzelen. Gelukkig heeft Ravensburger nieuwe puzzels uitgebracht, waaronder een serie Escape puzzles en de Mix & Match puzzels. In deze blog kun je er alles over lezen.

Kneuterig

Hoewel ik echt wel een grote zomerliefhebber ben, vind ik de herfst toch ook altijd wel iets kneuterigs hebben. Gezellig met elkaar binnen zitten, warme chocolademelk, wat lekkers erbij en een spelletje doen of een puzzel maken.

Escape puzzles kids

Met de nieuwe Escape Puzzle Kids (9+) moet je, net als in een echte Escape Room, aan de hand van puzzels en raadsels een uitweg naar buiten zien te vinden. Begin je aan jouw Escape Puzzle, dan lees je eerst een kort verhaal zodat je weet wat de opdracht is. Daarna ga je aan de slag met de puzzel, die uit precies 368 stukjes bestaat. Ben je klaar? Ga dan op zoek naar de zes raadsels, die naar zes getallen verwijzen. Tip! Je ziet dat sommige afbeeldingen op de doos anders zijn dan op de puzzel. En… juist hier zitten je aanwijzingen verborgen. In totaal zijn er zes Escape Puzzle Kids. Wij kregen de piraten variant, maar je hebt ook nog puzzels met de thema’s jungle, museum, amusement park, magisch woud en kidsspace. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen!

Hulp nodig?

Lukt het je niet om uit de escape te komen? Geen probleem hoor, want via de website www.escape-puzzle-support.com kun je kijken of je op de goede weg zit. Daarnaast kun je er ook tips vinden. Op de gebruiksaanwijzing staat een QR-code die je kunt scannen, waardoor je meteen op de website komt. Denk je dat je de oplossing hebt gevonden, dan kun je de envelop open maken waar het enige juiste antwoord in zit.

Mix & Match puzzel

De Mix & Match puzzel is voor kinderen vanaf 4 jaar en is een heel ander soort puzzel dan de Escape. In de doos vind je drie puzzels van 24 stukjes. Deze puzzels kun je alle drie maken en zodra je klaar bent kun je door te mixen compleet nieuwe dieren maken. Het ziet er echt heel grappig uit, want heb je wel eens een panda of pinguin met een slurf gezien? De puzzel is er in drie varianten, leukste beroepen, grappige monsters en rockende dieren.

Wat vinden wij van de puzzels?

De Mix & Match puzzel was hier in no time gelegd en dus te makkelijk voor mijn kinderen, maar ja die zijn dan ook al zeven en acht, dat merk je dan wel qua moeilijkheidsgraad. Overigens hadden ze wel enorm veel lol met het mixen van de puzzels. Rare figuren maken blijft natuurlijk altijd leuk. De Escape puzzel is dan toch echt een ander verhaal. Die vonden ze toch wel wat moeilijker om te maken en daar hadden ze dus wel weer onze hulp bij nodig. Helaas is het er nog niet van gekomen om hem verder af te maken, maar binnenkort gaan we dat dus zeker wel doen en zal ik het resultaat delen via Instastories.

De puzzels zijn zowel online als in speelgoedwinkels te verkrijgen en natuurlijk superleuk om te geven met Sinterklaas of kerst.

Zijn jullie ook van het puzzelen? Met of zonder kinderen? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van affiliate links, meer hierover kun je lezen in de disclaimer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.