Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 04-2021 – gedemotiveerd, pakjes liefde en stadswandeling

Het was een beetje een rare week. De motivatie bij de kinderen is ver te zoeken en de sfeer in huis wordt daar niet beter van. Gelukkig zijn er ook echt wel superfijne momenten. Zo maak ik pakjes liefde en doen we een stadswandeling in onze eigen stad.

Maandag

Zwaar gedemotiveerd gaat mijn olijke duo weer aan het thuisonderwijs beginnen. Vooral mijn tuttebel is er helemaal klaar mee. Ik stuur een mailtje naar de juf, die het heel snel oppakt en al meteen na de teamsmeeting met ons in gesprek gaat. Het is een heel erg fijn gesprek en voor nu hebben we kunnen regelen dat ze in de eerste groep van teams mag, om te kijken of het dan zo wel weer lukt. Met rekenen gaan we de instructiefilmpjes nog eens goed bekijken en er mogen stickers geplakt worden in het rekenschrift, zodat er een soort van beloning aan hangt. Wat natuurlijk echt een top idee is, dat ik daar zelf niet aan heb gedacht.

Ik maak ‘s middags wat pakjes met liefde, die ik naar vijf mensen opstuur. Hier kan ik dus echt oprecht van genieten en ik ga dit dan ook vaker doen.

Als ik heel even op de bank zit, zie ik dat de zon de hemel echt in vuur en vlam zet. Dit moet ik even vastleggen.

Dinsdag

Vandaag mag ik weer een paar uurtjes werken. Het is heerlijk om weer even te kunnen knallen, ook al vreet het behoorlijk wat energie.

Na de lunch lopen de kinderen en ik samen een rondje en doen we schaduwtikkertje. Ook maken we een grappige schaduwfoto.

Vandaag maak ik ook nog een klein pakketje met liefde voor iemand die dat goed kan gebruiken. In het pakketje zitten wat vrolijke stickers met hartjes en tekst, maar ook theezakjes en een lekker maskertje.

Eindelijk hakte ik gisteren, na anderhalf jaar twijfelen, de knoop door en bestelde de Canon Selphy printer. Jammer genoeg heb ik niet meer de fut om hem uit te proberen als die binnenkomt, maar dat komt van de week vast nog wel.

Woensdag

Ik heb weer een heerlijke krullendag vandaag. Uiteraard leg ik dit ook vast, het is tenslotte woensdag wasdag.

Om even in een andere omgeving te zijn, ga ik samen met mijn olijke duo gezellig bij mijn vriendin en haar meiden op visite. Daar speelt nog een vriendinnetje. Er wordt, druk, maar heerlijk gespeeld en daarna spelen ze samen met mijn vriendin nog een spelletje de betoverende toren.

Ik word ‘s avonds enorm geinfluenced door Joyce van Kitchenmom, die de nieuwe sweet solution repen Tony’s kocht bij de supermarkt. Uiteraard wil ik die ook proberen en ik stuur de man, die toch aan het wachten is op mijn bink, nog even om ze te halen. Deze repen zijn trouwens speciaal bedacht om campagne te voeren voor eerlijke cacao, zonder slavernij en kinderarbeid. Als je goed naar de verpakkingen kijkt, zie je dat ze wel op heel bekende chocolademerken lijken. Overigens is de smaak van alle drie toch echt wel anders.

Donderdag

We starten de dag weer met een kwartiertje lezen en ik uiteraard met mijn ontbijt.

‘s Avonds heb ik nog een hele gave webinar, waarbij je meer inzicht krijgt in de tekeningen van kinderen. Super interessant en zeker een aanrader om te volgen als het nog eens wordt georganiseerd. Meer informatie lees je op de site van Eveline Ruitenberg.

Vrijdag

Thank God it’s Friday!! Na vijf minuten thuisonderwijs zijn de kinderen er al weer helemaal klaar mee. Dit gaat dus een hele lange ochtend worden.

Na het huiswerk en het doen van wat boodschappen, is het tijd voor lunch. Ik maak een omelet met cheddar, snoeptomaatjes en kapperappeltjes. Dit is echt superlekker.

Van de week leverde ik mijn gewonnen cadeaubon in bij Haarpro.nl en ik bestelde er allemaal accessoires, zoals de Denman brush, hoofdhuid massageborstel, waterspuit en bonnet. Deze producten mogen echt niet ontbreken in de stash van een curly girl.

Zaterdag

Het is weer tijd om de slowcooker aan te slingeren. Vandaag maak ik weer eens lekker zuurvlees.

Voor de middag regelde ik een heerlijke wandeling door de stad via Stadswandeling. We lopen de route iets anders dan is aangegeven, maar willen nog wat murals op de foto zetten.

Verder genieten we heerlijk van met zijn viertjes op stap zijn en maakt een voorbijganger deze foto van ons.

En uiteraard genieten we ook van al het lekkers wat we onderweg tegen komen, waaronder de warme chocomel van Coffeelicious.

Zondag

We doen rustig aan vanmorgen en rommelen lekker aan in huis. Ook zet ik de kinderen nog even op de foto in hun carnavalskleding, eerder deelde ik al een winactie hiervoor.

Vandaag maak ik pindakip met boontjes en rijst. De kinderen vinden de pindakip niet lekker en heel eerlijk moeten de man en ik ook toegeven dat we het niet geweldig vinden.

De kinderen willen graag een selfie met zijn vieren en hoewel die een beetje blurry is, is het wel een perfecte foto voor ons.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.