Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 x Waarom ik de zomer nu al mis? 

Hoe heerlijk en knus ik de herfst ook vind, toch mis ik de zomer nu al. Ik deel tien redenen waarom ik de zomer mis.


Licht

Ik mis het van en naar mijn werk rijden in het licht. Naast het feit dat ik het niks vind dat ik in het donker weg ga en weer terug kom, vind ik rijden in het donker ook gewoon niet zo fijn. Zeker niet als het dan ook nog regent.

Kleding

Het dragen van luchtige jurkjes en rokjes, ook al ben ik gek op mijn winterjurkjes. Op dagen in de herfst kunnen ze soms net nog even te warm zijn. Maar dat weet ik ‘s ochtends natuurlijk niet, want dan is het nog veel te koud in huis.

Warmte

De warmte in huis, gewoon overal in iedere kamer. Oké het is niet altijd even lekker in de zomer, maar als ik op sta en niet meteen weer onder de dekens wil kruipen, is dat toch best lekker.

Zonnestralen

De zonnestralen op mijn huid, zodat ik mijn spieren voel ontspannen, waardoor ik gewoon minder last van mijn fibromyalgie heb (hoewel ik sowieso niet echt mag klagen wat pijn betreft). De kou en het vocht werken gewoon niet echt mee.

Terras

Op een terrasje zitten in het zonnetje met man en/of kinderen. Heerlijk genieten van een virgin mojito en mensen kijken.

Zomervakantie

De zomervakantie, niks moeten en drie weken alles mogen. En uiteraard hoort kamperen daar ook bij.

Zwembad

Heerlijk afkoelen met de kinderen in het zwembad in het park, waar ze lekker hun gang kunnen gaan, terwijl wij alles aanschouwen.

Minder schuldgevoel

Minder schuldgevoel naar de kinderen toe hebben, omdat we dan gewoon meer buiten zijn. Ook al vind ik het heerlijk om lekker binnen te blijven.

Avonden

De lange, lichte en zwoele zomeravonden.

De Was

En misschien wel de allerbelangrijkste. Ik wil gewoon mijn was buiten kunnen ophangen. Heerlijk laten drogen door de zon en de wind. Dat kan nu ook wel, maar dan moet ik te pas en te onpas de was binnenhalen, omdat het regent.

Wat missen jullie nu het meeste aan de zomer? Ik lees jullie reacties graag in de comments onder deze blog of op Facebook of op Instagram.

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 10 november 2017 / 12:24 am

  Oh, ik mis de zomer helemaal niet. Ik ben echt dankbaar voor 4 seizoenen. Ik vind het heerlijk om in een land te wonen waar dus 4 seizoenen bestaan en waar ik dus de verschillende kenmerken kan ervaren. Het heeft nu al een tijd niet geregend, waardoor oktober al een heel fijne herfstmaand is. Ik geniet dus gewoon nu van de herfst, zo de winter en straks weer de lente tot het zomer is 🙂 Elk seizoen heeft wat moois.

  • Marieke
   10 november 2017 / 9:35 pm

   Oh maar dat is ook zo hoor. En daar ben ik ook dankbaar voor. Maar al die wasrekken in huis. Ik hang het liever buiten op 😉

 2. 8 november 2017 / 6:54 pm

  Ik mis die zomervakantie ook zo enorm! Terwijl ik ook wel blij ben met deze tijd van lekker warm binnen zitten, de gezelligheid in huis, de feestdagen, etc.

  • Marieke
   8 november 2017 / 9:04 pm

   Ik ook hoor. Ik houd van binnen zitten in deze tijd hoor ❤️

  • Marieke
   6 november 2017 / 7:40 pm

   Hahaha gelukkig ben ik daarin niet de enige!
   Was het fijn in Duitsland?

 3. 5 november 2017 / 4:33 pm

  Eerlijk gezegd mis ik de zomer niet, en ben ik aan het eind vd zomer, toe aan gezelligheid binnenshuis. Kaarsjes, sfeer, warmte, dekentje. Herfst heeft ook wel iets..

  • Marieke
   6 november 2017 / 7:39 pm

   Ook heerlijk toch. En ik vind de herfst ook heerlijk hoor. Maar ja al die kledingrekken met was binnen…. zucht 😉

 4. 5 november 2017 / 1:45 am

  Same here..!! Ik mis het ook al een beetje. Máár ik kan ook wel van die mooie herfstdagen genieten <3

  • Marieke
   6 november 2017 / 7:37 pm

   Ik ook hoor. Want tenslotte vind ik de herfst ook gewoon heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.