Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke week 53-2020 – Kijkduin, oud en nieuw en Sex and the City

Week 1 van het nieuwe jaar is alweer begonnen, een week waarin we mogen starten met thuisonderwijs. Maar eerst kijk ik nog even terug met jullie naar de allerlaatste week van 2020. Wat was dat een fijne week zeg. We gingen naar Kijkduin, vierden oud en nieuw toch met vrienden en ik ontdekte dat op HBO de complete serie van Sex and The City staat. Je leest er weer alles over in de week van Marieke.

Maandag

Hoewel ik ontzettend moe ben van de feestdagen, besluit ik toch om met de kinderen heerlijk richting mijn vriendin en haar gezin te gaan. Zij zijn op vakantie in Kijkduin en zitten daar in een huisje vlakbij het strand. Een goede beslissing, want ik laad er enorm van op. Ik hunker gewoon echt naar geborgen- en genegenheid van mijn vrienden. De kinderen vinden het er heerlijk en vermaken zich prima met hun vriendinnetjes.

Dinsdag

Vandaag begin ik de dag met therapie. Ik heb inmiddels nog wat modules erbij gekregen, zodat ik nog meer tools heb om beter te kunnen gaan functioneren. Iets wat wel echt nodig is in deze harde lockdown, waarin we ook weer mogen geloven aan thuisonderwijs.

De kinderen vermaken zich deze ochtend, na een heerlijke wandeling, prima met het rijgen van een pelpindaketting en puzzelboekjes.

Terwijl zij lekker bezig zijn, ruim ik alle kersttroep op. Ik ben er ineens helemaal klaar mee. Zo niets voor mij, want normaal staat het er tot zeker na oud en nieuw. Het is wel weer heerlijk om mijn planten gewoon weer de ruimte te geven en ruimte te creëren voor nieuwe planten, maar sssst de man weet dit nog niet hoor.

‘s Middags is het tijd om te kroelen met mijn tuttebel. We zijn allebei best wel moe en ik heb het ook nog eens koud, dus dit is echt heerlijk.

Woensdag

We beginnen de ochtend met het maken van een puzzel op het grote bed en bladeren door het geboortealbum van mijn tuttebel.

De kinderen hebben zin om wat huiswerk te maken, van mij mogen ze, dus starten we de laptops op en gaan ze aan de slag in hun onlineprogramma’s. Zo vermaken ze zich een uur.

Precies lang genoeg, want nu kan ik mijn haren tenminste gaan wassen en föhnen.

Mijn tuttebel kocht van haar eigen geld twee L.O.L. surprise poppen, die vandaag binnen zijn gekomen. Ze is helemaal happy, want van haar tante kreeg ze er ook al eentje afgelopen weekend.

Donderdag

De man werkt vandaag maar een halve dag, wat fijn is, want zo kan ik ‘s middags nog even naar Coffeelicious in de stad rijden voor wat lekkers voor op nieuwjaarsdag.

We vieren oud en nieuw bij mijn vriendin en haar gezin. De kinderen zijn blij dat ze elkaar nu ook weer zien.

En wij kunnen onze traditiefoto ook weer maken. Daarnaast gaan we nog even langs onze andere vriendinnen die het ook samen vieren. Zo kunnen we toch nog gezellig even bij elkaar zijn, ook al is het niet lang.

Vrijdag

Vandaag staat in het teken van lui zijn. We hangen lekker op de bank, spelen spelletjes en lezen lekker in een boek en dat alles in onze pyjama’s. Precies zoals nieuwjaarsdag er in deze tijd uit hoort te zien.

‘s Avonds geniet ik lekker van een stukje shortbread bij mijn bakkie thee.

Zaterdag

De kinderen mogen vandaag lekker een toernooi voetballen. Zo fijn dat dit georganiseerd wordt. Wat extra beweging na al deze dagen kan absoluut geen kwaad. Ik wil mijn tuttebel nog op de foto zetten, maar ze heeft eigenlijk geen zin. Stiekem is de foto zo nog leuker geworden, dan wanneer ze me had aangekeken.

‘s Avonds willen de kinderen samen met de man een selfie maken en dat moment moet ik natuurlijk even vastleggen.

De man gaat daarna lekker een paar uurtjes fotograferen, zo kan ik beginnen aan seizoen 1 van Sex and The City.

Zondag

Man en kinderen zijn vandaag samen de deur uit. Ik doe het huishouden en ruim nog het een en ander op. Ik bereid alvast wat voor voor het thuisonderwijs voor morgen, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Daarna plof ik lekker in mijn hoekje van de bank en ga verder met het kijken van Sex and The City.

Als de kinderen na een hele dag weg weer thuis komen, gaan ze lekker chillen op de bank tot het avondeten.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.