HomeWorkTime familie-agenda 2021 – review

In een tijd als deze, waar een lockdown en thuisonderwijs geen uitzondering meer zijn, zou je niet zo snel stil staan bij het hebben van een familie-agenda. Tenslotte is het meeste dicht, werken we voor het grootste gedeelte thuis, is sporten alleen nog maar weggelegd voor kinderen die een buitensport beoefenen en hoeven we ook niet meer een uurtje bij de schoonheidsspecialiste te plannen. In deze blog ga ik je alles vertellen over de HomeWorkTime familie-agenda.

Druk druk druk druk

Een planner zonder planner is eigenlijk best een giller. Waar ik in mijn werk normaal gesproken dagelijks bezig ben met het plannen in een systeem, probeerde ik tot voor kort mijn huishouden volledig draaiende te houden met een planning in mijn, toch al overvolle, hoofd. Iets wat altijd prima te doen was, dacht ik. Tot corona voor de eerste lockdown zorgde, het onderwijs op het bordje bij de ouders geschoven werd en er ook nog thuisgewerkt moest worden. En dat allemaal gewoon overdag, want als transportplanner kun je je werk helaas niet even verschuiven naar een ander tijdstip. Gevolg het was drukker dan ooit in mijn hoofd en dat resulteerde uiteindelijk tot de diagnose burn-out.

HomeWorkTime

Van homeworktime kreeg ik de kans om de familie-agenda uit te proberen. Met de eerste lockdown in mijn achterhoofd, was er geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om nee te zeggen tegen dit aanbod. Daarnaast is mijn hoofd door de burn-out ook nog eens een grote zeef. Alles wat in de agenda komt te staan ben ik dus kwijt uit mijn hoofd, wat weer zorgt voor wat meer lucht en dat ik dingen niet vergeet.

Familie-agenda

Het eerste wat me opvalt als ik de familie-agenda binnen krijg, de vormgeving. De kaft heeft een heerlijk speels kleurtje en de illustratie geeft me het gevoel van vrijheid in ons drukke en hectische leven, precies datgene waar ik op hoop bij het in gebruik nemen van de agenda. Terwijl ik door de familie-agenda blader zie ik meer dingen die me opvallen en deze agenda voor mij aantrekkelijk maakt. Zo zitten er kleine stickers in, waardoor je afspraken kan personaliseren of bijvoorbeeld een studiedag aan kunt geven. Je kunt er schoolroosters in kwijt, handig met kinderen op het voortgezet onderwijs, er is ruimte om er een memory book van te maken door middel van het plakken van foto’s. Maar ook de jaarkalenders van 2021 en 2022, schoolvakanties en een waslijst aan organizing tips zijn aanwezig. Toch heeft deze agenda nog veel meer te bieden.

Overzicht per week

De agenda is zeer overzichtelijk ingedeeld. Zo staan de weekdagen verdeeld over twee pagina’s. Per dag zijn er genoeg regels om afspraken te noteren. Daarnaast is er nog ruimte om stickers te plakken en extra notities te vermelden. Ook is er aan het einde van iedere week nog de maandag alert. Deze alert dient als reminder, zodat je weet wat er komende maandag gaat komen.

Zakgeldschema

Er zit een zakgeldschema in. Superhandig, want zo kun je precies bijhouden, als je zakgeld contant geeft, wanneer je het hebt gegeven. Het schema is per week en op de laatste weekdag, maar als je het eens per maand geeft kun je dit ook aankruisen op bijvoorbeeld de eerste of laatste zondag van de maand.

Paklijsten

Nu natuurlijk nog helemaal niet aan de orde. Maar net als half Nederland hoop ik van de zomer ook echt wel weer op zomervakantie te kunnen. Dan is een paklijst natuurlijk hartstikke handig. Ben je meer van de wintersport, ook dan heb je een handige paklijst tot je beschikking. Kun je die lijst in je hoofd mooi laten voor wat het is en schiet je nog iets te binnen wat niet op de lijst staat, dan kun je dat altijd nog zelf even toevoegen.

Weekmenu

Ben je net als ik ook van de weekmenu’s? In deze agenda kun je wekelijks je weekmenu vermelden in het weekoverzicht, zodat jij en je gezinsleden met één blik in de agenda kunnen zien wat er die dag wordt gegeten. Scheelt een hoop vragen en dus irritaties van het ongeveer honderd keer vertellen op een dag. Vrees dat het hier nog wel even gaat duren voor ze door hebben dat ze het in de agenda kunnen vinden. Ook staat er wekelijks een suggestie in, wat makkelijk is als je even geen inspiratie hebt.

Quotes

Aan het begin van iedere maand word je getrakteerd op een heerlijke quote. Sommige zullen heel herkenbaar zijn, andere zetten je juist aan het denken.

Bucket en f*ck-it lists

Die bucketlist heeft geen uitleg nodig, iedereen heeft wel iets wat hij of zij echt graag een keer zou willen doen. De f*ck-it list daarentegen is wel heel erg vernieuwend. Hierop kun je alles zetten wat je achter je wilt laten. Dit is wel iets waar ik eens goed over na ga denken en wie weet kun je mijn f*ck-it list binnenkort lezen op mijn blog.

Wat vind ik van de familie-agenda?

Je hebt het vast al tussen de regels door gelezen, maar ik ben echt enorm enthousiast. De HomeWorkTime familie-agenda bevat alles waarvan ik vind dat een agenda het moet hebben en nog veel meer. Het is een absolute must-have in een gezin waar drukte en hectiek eerder regel dan uitzondering zijn.

Nieuwsgierig geworden naar de familie-agenda? Je kunt de agenda via onderstaande link kopen. Shop je de agenda via de link, dan krijg je er, zolang de voorraad strekt, een uitgumbare pen van pilot pen als cadeautje bij.

Shop de agenda hier

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen