Knutselen – Mamachallenge 2017 

Voor een gastblog kreeg ik de vraag, wanneer mijn kinderen me het allerleukste vinden. Ik gaf als antwoord, dat ze me het leukste vinden als ik met of voor ze ga knutselen. Daarom vandaag de volgende challenge, knutselen.

 Verjaardag

Aangezien mijn meisje vorige week jarig was, wilde ik iets echt meisjesachtigs hebben als versiering. Gelukkig kwam Karin van Mama’s Meisje met een superleuk idee op haar blog n.a.v. de eerste verjaardag van haar dochter. Helaas had ik geen tijd meer om het via Ome Ali te bestellen, dus zocht ik online naar een webshop, waar ik de versieringen kon bestellen.

Tassels

Al eerder had ik tasselslingers gezien. Superleuk als versiering voor een verjaardag, maar ook voor op een slaapkamer. En dus besloot ik er eentje te maken aan de hand van een diy-pakket.

Slinger

Ik kwam diverse slingers tegen, maar het was allemaal niet wat ik zocht. Tot ik op de site van Slingershop kwam. En eigenlijk meteen vond, wat ik zocht. Dus bestelde ik de slinger.

Zelf doen

Donderdag begon ik met het maken van de tassels. Het is wel even een werkje, maar toch echt erg leuk om te doen. Lekker ontspannen op de bank met een bakkie erbij.

Draaien

Neem een ongevouwen tassel, doe het midden bij elkaar. Ik deed het door beetje bij beetje te pakken. En als je alles hebt, ga je draaien vanuit het midden naar beide kanten.

Lusje maken

Als je het hebt gedraaid tot aan de strookjes papier, kruis je de gedraaide eindjes, zodat je een lusje krijgt. Om het bij elkaar te houden, knoopte ik er een stukje garen om heen. Maar je zou ook een strookje papier er om heen kunnen knopen. Voor het zicht is dat wel netter, maar het was bij mij niet nodig, omdat de touwtjes toch niet zichtbaar zouden zijn.

Aantal tassels

Het aantal tassels bepaal je natuurlijk helemaal zelf. In het pakket wat ik had, zaten in totaal dertig tassels. Acht lievelingsroze van Giulia, acht zalmkleurige, zeven wat lichter roze en zeven witte. Een erg leuke meisjesachtige combinatie, die helemaal bij mijn moppie past.

Ophangen

Eigenlijk wilde ik de tasselslinger ophangen aan het wandbord, maar dat lukte niet. Dus werd de nieuwe eettafel meteen ingewijd, want daar paste de slinger goed om heen.

Na het feestje

Bewaar ik de slinger als accessoire voor op Giulia’s kamer, waarvan de foto’s nog eens volgen als de kamer echt klaar is 😉

Welke bloggers deden deze challenge ook al?

-Lodi van lodiblogt.nl maakte hele leuke happertjes, ken jij ze nog?

-Krystle van batboy.nl knutselde leuke lieveheersbeestjes voor in de tuin of het balkon en  combineerde daarmee twee challenges 😉

-Priscilla van glim.org verfde samen met haar dochter een pastaketting.

De andere challenges van de mama challenge 2017 vind je hier.

Ga jij deze vakantie ook nog knutselen met je kind(eren)?

Volg me ook op Facebook, Instagram of Pinterest.

 

 

Volg:
Delen:

14 Reacties

  • Marieke
   10 augustus 2017 / 8:10 pm

   Dank je wel! En leuk dat ik je kon inspireren 🙂

 1. 28 juli 2017 / 10:01 am

  Ik hou van simpele, mooie knutsels.
  Super leuk gedaan… en dat kleurtje vinden ze hier ook top… de twee jongsten toch.

  • Marieke
   29 juli 2017 / 8:29 pm

   Dank je wel! Moeilijke knutsels zijn aan mij ook niet besteeds hoor 😉

  • Marieke
   27 juli 2017 / 8:43 pm

   Dank je wel 🙂

  • Marieke
   27 juli 2017 / 8:41 pm

   Dank je wel, was er ook echt wel blij mee.

 2. 26 juli 2017 / 6:59 pm

  Wat leuk en creatief. Ik zou de tijd graag vinden maar denk toch dat ik maar kant en klaar slingers koop

  • Marieke
   26 juli 2017 / 8:42 pm

   Dank je wel! Snap ik! Het is dat ik ’s avonds vaak iets wil doen met mijn handen, omdat ik anders onrustig ben. En kant en klare slingers zijn altijd goed toch 😉

  • Marieke
   26 juli 2017 / 8:41 pm

   Dank je wel! Ja vond ik ook al. Eigenlijk te simpel om niet te delen.

 3. 26 juli 2017 / 6:30 am

  Leuk gedaan zeg! Hij zal inderdaad ook heel leuk hangen op haar kamertje . Ik heb vandaag toevallig ook de knutselchallenge online staan haha

  • Marieke
   26 juli 2017 / 8:41 pm

   Dank je wel! Ja ben erg benieuwd of wat ik in mijn hoofd ook daadwerkelijk lukt.
   Ik zag hem voorbij komen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen