Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ga voor een terrasoverkapping – 4 tips voor het plaatsen en inrichten*

In de zomer lijken de avonden vaak oneindig. Vooral wanneer je ‘s avonds met vrienden of familie in de tuin zit, maar ook alleen met een boek vliegen de uren voorbij. Hoe leuk is het dan als je ook op een wat koudere avond in de tuin kan blijven zitten. Een terrasoverkapping helpt hierbij: je zit beschut tegen de wind en met een kacheltje blijft het lekker warm. Lees hier waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen en inrichten van een overkapping.

Licht geeft warmte

Als de zon langzaam achter de horizon verdwijnt, zorgt kunstlicht voor een gezellige sfeer. Bedenk bij het kiezen van verlichting vooral wat voor doel het moet hebben. Wil je bepaalde delen verlichten, gebruik dan een staande lamp. Met een hanglamp zorg je voor een groter verlicht gedeelte. Kies voor de gezelligste en warmste sfeer door bijvoorbeeld een streng met gloeilampen op te hangen. 

   

Plaats de overkapping verstandig

De ideale tuin heeft veel zonlicht. Met het plaatsen van een terrasoverkapping wil je niet dat er schaduw over je tuin valt. Vooral door de hoogte van je buitenplaatje gebeurt het wel eens dat de rest van de tuin geen zonlicht meer krijgt. Houd er daarom rekening mee dat je de overkapping niet te hoog maakt. Voorkom dit door de overkapping tegen het huis of over de schuur te zetten.

 Ga je voor hout of aluminium?

Kies materiaal dat bij je huis past. Houten overkappingen geven de tuin een robuuste of juist klassieke uitstraling. Een aluminium overkapping heeft een moderne look, vooral wanneer er glazen panelen in verwerkt zijn. Er is wel een verschil in deze terrasoverkapping prijzen. Glazen panelen maken de overkapping een stuk duurder. 

 Laat de tuin aansluiten op de overkapping

Door de terrasoverkapping verandert mogelijk de indeling van de tuin. De staande palen of het glas komen misschien niet helemaal goed uit. Stap je bijvoorbeeld in de rozentuin als je uit de overkapping loopt, of ligt er een goede bestrating naast? Ook is het een idee om te kijken of de stijl goed aansluit. Kies bij een strak design bijvoorbeeld voor rechte lijnen. Plantenbakken passen hier goed bij. Vraag bij twijfel je hovenier. Je kan dan altijd nog beslissen of je de tuin wilt laten doen.

 

*dit is een gastartikel

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   20 augustus 2019 / 12:49 pm

   Dank je wel!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.