Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Gravitrax – de knikkerbaan voor jong én oud – review

Kregen wij toch zomaar van Ravensburger, je weet wel die producent, bekend van onder andere puzzels en Tip Toi, een hele gave knikkerbaan van Gravitrax opgestuurd. Hoe tof is dat dan? Wat we er van vinden, kun je lezen in deze blog.

Knikkerbanen

Het blijft fascinerend om naar knikkerbanen te kijken. Of ze nu van hout, bouwstenen of Gravitrax zijn, ik kijk er graag naar. En niet alleen ik, mijn kinderen kijken en spelen er ook graag mee.

Gravitrax

De Gravitrax knikkerbaan starterset bestaat uit meer dan 100 elementen, waarmee je makkelijke en zeer moeilijke banen kunt bouwen. Deze banen bouw je op vloerplaten waar gaten in zitten, zodat je de onderdelen goed vast kunt zetten en jij jouw ultieme parcours kunt bouwen.

Bouwschema’s

In de doos zitten naast de elementen, knikkers, de vloerplaten en de handleidingen (in diverse talen) ook nog bouwschema’s. Aan de hand van deze schema’s maak je de mooiste knikkerbanen zonder dat je hier zelf echt over na hoeft te denken. In totaal staan er negen bouwschema’s in, variërend van makkelijk tot moeilijk.

Opdrachten

Daarnaast zit er ook nog een opdrachtenboekje in. Hiermee kun je ook knikkerbanen maken, maar moet je zelf nadenken over bijvoorbeeld de hoogtes en de rails. Super als je kinderen meer uitdaging nodig hebben in het bouwen.

App

Omdat de Gravitrax knikkerbaan interactief is, kun je alles bijhouden met de speciaal daarvoor ontwikkelde app, die zowel in de App store als in Google Play te vinden is. Overigens heb je de app niet nodig om met Gravitrax te kunnen spelen. Het is echt een extraatje.

Uitbreidingssets

Naast de starterset zijn er ook uitbreidingssets zoals een katapult, extra elementen en een looping te koop. Superleuk als je wat extra dimensie aan de knikkerbanen wilt geven. De uitbreidingssets zijn onder andere te koop bij Bol.com en Intertoys.

Wat vonden wij ervan?

Zowel voor jong en oud is de knikkerbaan wel echt heel erg leuk. De kinderen worden in elk geval enorm blij van de knikkerbaan en zodra ze ook maar even de kans krijgen, willen ze er mee spelen. Het bouwen is wel nog wat lastig voor ze, maar het is dan ook vanaf 8 jaar. Dus dat komt vanzelf wel. En wij vinden het niet zo heel erg om de baan zelf te moeten bouwen, want hoe moeilijker de baan is, des te leuker het wordt voor ons allemaal.

Hebben jullie ook knikkerbanen in huis? Ik lees het graag hieronder.

Deze blog kwam tot stand middels een samenwerking.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.