De week van Marieke 26-2020 – coronatest, kinderfeestje en ONE Olympus

Het weekend is jammer genoeg weer voorbij, maar het had van mij best nog wel even mogen duren. Het was afgelopen week namelijk een rare en chaotische week. Mijn bink onderging de coronatest, mijn tuttebel vierde alvast haar kinderfeestje en we zagen de ONE Olympus binnenkomen. Je leest er alles over in de nieuwe De week van Marieke.

Maandag

Mijn bink is goed verkouden en snotterig, omdat hij hier niet mee naar school mag en al van baby af aan chronisch verkouden is, besluiten we dat we hem de coronatest laten ondergaan. Iets waar ik stiekem best een beetje bang voor ben, want dat gewroet met een stokje in mijn neus lijkt me nou niet echt heel fijn. Gelukkig ondergaat hij het prima en doet het in zijn neus inderdaad wel zeer, maar als hij van de verpleegkundige een snoepje en een bellenblaas krijgt, is hij de pijn alweer snel vergeten.

Omdat hij nu, tot we de uitslag krijgen, niet naar buiten mag, lunchen we samen op het balkon.

Dinsdag

Begin ik de ochtend lekker met een rondje hardlopen. Het is nu nog niet zo warm en dat vind ik eigenlijk wel echt heel erg lekker. Ik ging in korte broek en waar ik me normaal onzeker voel, had ik nu zo iets van jullie kijken allemaal maar.

Omdat het veel te warm is, maak ik voor mezelf een lekkere maaltijdsalade met pittige kip en voor de rest van het gezin pastasalade.

Woensdag

Helaas hebben we nog steeds geen uitslag en waar mijn bink zich de afgelopen maanden thuis prima kon vermaken, vind hij het zonder zijn zusje toch wel erg saai en verveeld hij zich echt enorm. Als hij dan ook nog foto’s ziet die we van de bso krijgen, waarbij zijn zusje met water speelt, zijn de rapen helemaal gaar en is hij er helemaal klaar mee.

Dus besluit ik om weer lekker samen met hem buiten te lunchen, zo heb ik tussen het werken door echt even aandacht alleen voor hem. En is dit toch zijn lichtpuntje van de dag voor hem.

Uiteindelijk krijgen we, na bellen en mailen, de uitslag van de test, negatief. Mijn bink is blij, want nu mag hij morgen gewoon weer naar school.

’s Avonds zit ik weer @myhappyplace, het balkon en kijk een aflevering van Gaby en haar mannen.

Donderdag

Ook nu starten we de dag met een heerlijk rondje hardlopen. Als ik terugkom breng ik de kinderen in hardloopkleding naar de bso, voor alles moet een eerste keer zijn toch?

Hoewel de man thuis is, lunch ik in mijn eentje op het balkon, even genieten van de stilte.

Vrijdag

Na het wegbrengen van de kinderen mag ik mijn nagels laten doen. Ik kies voor een lekkere opvallende kleur roze, maar wel met glitters.

Mijn tuttebel heeft een speeldate en er wordt superlief gespeeld en heerlijk gesnoept van een ijsje, wat met deze hitte echt wel even een lekkere verfrissing is.

Bij Ter Stal bestelde ik een jurk, way out of my comfortzone, maar ik vond hem zo gaaf, dat ik hem wel moest kopen. Ik vind hem echt heel tof en kan niet wachten tot ik hem aan kan.

Zaterdag

Vandaag viert mijn tuttebel alvast haar kinderfeestje, omdat ze aan het begin van de zomervakantie jarig is. Het is heel erg leuk en de girlsquad vermaakt zich prima in Monkeytown.

Aan cadeautjes in ieder geval geen gebrek, ze is weer goed verwend.

’s Avonds pas ik op mijn kleine vriendinnen, zodat hun ouders eindelijk uiteten kunnen nog voor hun 12,5 jarig huwelijk in maart. Ik vermaak me prima.

Zondag

Vandaag komt de ONE Olympus, een containerschip van mijn werk, binnen en aangezien het op een schappelijke tijd is, wil ik dat wel heel graag zien. Ook de kinderen zijn erg enthousiast. Voor we het weten zitten we al in de auto en zijn we onderweg naar de Maasvlakte toe. We zijn precies op tijd, want als we bij Slag Maasmond komen, zien we het schip in de verte al aankomen.

Zodra de ONE Olympus voorbij gevaren is, lopen we terug naar de auto en rijden we naar de ECT Delta, waar ze aan zal meren. De kinderen willen dit ook heel graag zien en ze kijken beide hun ogen uit als ze zien hoe de roeiers en de slepers te werk gaan.

Ondanks dat het heerlijk was op de Maasvlakte ben ik moe en overprikkeld. De man gaat met de kinderen bij vrienden barbecuen en ik blijf thuis, want ik wil gewoon even niks. Wat uiteindelijk resulteert in een was doen, stofzuiger door het huis trekken en een wandeling maken, naar mijn vriendin en haar gezin. Op de terugweg loop ik nog lekker een rondje hard.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen