Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat zou je doen met een miljoen?*

Dagdromen iedereen doet het, de man en ik doen het bij tijd en wijle, meestal rondom grote trekkingen van bepaalde loterijen. Stel je toch voor dat je die grote prijs ineens wint, wat zou je dan allemaal doen met een miljoen? Ik weet het wel hoor, lees je mee?

Nieuwe Gadgets

Ik ben gek op gadgets en als shopaholic wil ik daar natuurlijk ook wel geld aan uitgeven. De iWatch staat al een hele tijd op mijn lijstje. En de kinderen zouden dan allebei een recentere iPad krijgen. Kan natuurlijk de man niet overslaan. Omdat hij veel fotografeert met zijn telefoon, zou ik voor hem een nieuwe iPhone 11 Pro aanschaffen met een sim only abonnement. Want waarom zou je veel geld betalen voor een abonnement als je de telefoon los koopt en je dan de rest van het abonnementsgeld gewoon in je zak kunt steken. Ook als je een miljoen hebt, kun je natuurlijk gewoon op de kleintjes letten.

Reizen

Er staan wel wat reizen op onze bucketlist. Zo willen we nog heel graag terug naar New York samen met de kinderen. Vanuit daar heerlijk de rest van Noord- Amerika verkennen, maar ook de Pan-American roadtrip door Zuid-Amerika lijkt me geweldig. Met kinderen die Freek Vonk helemaal het einde vinden, gaan we natuurlijk ook op safari in Zuid-Afrika. Daarnaast staan er ook nog veel landen binnen Europa op ons lijstje. Gewoon heerlijk herinneringen maken met mijn gezin en familie. Als ik er alleen al aan denk krijg ik al zin om te gaan.

Verhuizen

Verhuizen is wel echt iets wat ik zou doen, ons appartement verkopen en een eengezinswoning kopen. Of misschien wel een boerderijtje, want dat zou ik echt heel graag willen. Waar dat huis mag staan? Voor de kinderen zou het praktischer zijn als dat in de buurt van hun huidige school zou zijn. Als ik diep in mijn hart kijk, dan zou het in Zuid-Limburg zijn. Stiekem kijk ik al weleens op Funda om te kijken of er iets voor ons bij zou zitten, maar ja daar maak ik mezelf alleen maar lekker mee. Overigens zou ik maar een gedeelte investeren. Belastingtechnisch is dat natuurlijk ook veel beter.

Studiefonds

Ik zou studiefondsen oprichten voor mijn kinderen, maar ook voor mijn nichtje. Zodat ze in ieder geval kunnen studeren in de toekomst. Misschien dat ik dan een gedeelte zou beleggen, want met de huidige rentestand, is het niet leuk meer om een groot bedrag weg te zetten op een spaarrekening, als je er toch niks voor terug krijgt of zelfs wel voor moet betalen.

Oude dag

Ook zou ik wat apart zetten voor onze oude dag, zodat we naast ons pensioen gewoon nog wat extra’s hebben om van te genieten. En ik zou onze ouders in het zonnetje zetten, zodat ze nog meer kunnen genieten van hun pensioen dan dat ze nu al doen. Lekker op vakantie gaan met ze of ze zo nu dan trakteren op een lekker etentje, gewoon gezellig met zijn allen.

Huisje Italië

Mocht er dan nog genoeg geld over zijn, dan zou ik een huisje kopen aan het Gardameer. Dan is dat meteen een goede uitvalsbasis voor een rondreis door Italië, maar dan wel met een oude Volkswagen camperbus.

En dan nu een hele diepe zucht, want die grote prijzen vallen natuurlijk nooit op ons lotnummer. En blijven we lekker verder dagdromen over dat miljoen en wat we er mee zouden doen. Wat zouden jullie doen met een miljoen? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

bron foto Pixabay

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Erik
  23 januari 2020 / 8:47 pm

  Die rondreis Italië zou ik liever doen met een oude Alfa Spider

  • Marieke
   Auteur
   23 januari 2020 / 8:50 pm

   Oeh nice zie mezelf al zitten 😉

 2. Leandra
  22 januari 2020 / 6:50 am

  Ik wou dat je dat allemaal kon doen van 1 miljoen
  Wij dromen ook wel eens… gewoon omdat het heerlijk is! En je hebt nog wat te dromen wij zouden ons huidige huis verbouwen. Vooral duurzamer maken. En een (vis) boot voor mijn man. En lekker reizen. Ik zou gewoon lekker shoppen, en genieten van het feit dat ik gewoon boodschappen kan doen zonder alles uit te rekenen.

  • Marieke
   Auteur
   22 januari 2020 / 4:32 pm

   Nou he, al is het inderdaad maar onbezorgd boodschappen doen en geen keuzestress meer hoeft te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.