Plannen maken voor het verbouwen van de badkamer*

Dit jaar wonen we alweer tien jaar in ons appartement. Stiekem is het eigenlijk wel tijd om plannen te gaan maken om te gaan verbouwen. Het liefste zou ik dan de badkamer aan willen pakken. Hoe we dat zouden doen en wat we dan zouden willen, dat kun je lezen in deze blog. 

bron: Pixabay

Huurflat

Toen we tien jaar geleden het appartement, waar we nu in wonen, gingen bezichtigen, waren we op slag verliefd. Niet zo gek als je je bedenkt dat alles net door de verkoper was gestript en verbouwd. Mijn huurflat daarentegen was echt zwaar toe aan een verbouwing. Zo was de keuken blauw geverfd, niet door mij trouwens, de wc en de badkamer waren enorm gedateerd en de plavuizenvloer die er op de eerste etage lag, was ook echt wel aan vervanging toe. Zoveel anders was het toen we hier voor het eerst door de voordeur stapten. Alleen de keuken was al helemaal geweldig. Deze was helemaal nieuw en voorzien van alle inbouwapparatuur die je nodig hebt. Ook de badkamer was in een modern jasje gestoken met een inloopdouche, weliswaar zonder een mooie douchewand, maar dat vond ik toen allemaal wel prima. De vloer in alle vier de kamers was al voorzien van laminaat. Het was dus echt liefde op het eerste gezicht bij ons allebei. Het was een kant en klaar appartement waar we na een goede schoonmaakbeurt zo in zouden kunnen.

Kleiner wonen 

Hoewel we qua ruimte wel echt in zouden leveren, we gingen van vijf naar vier kamers en van twee naar één verdieping, voelde het nieuwe appartement als een verademing. Toch kwamen we er al wel snel achter dat de badkamer bij nader inzien best onpraktisch was. De wasbak was, hoe onhandig ook in de douche geplaatst, omdat er simpelweg niet veel meer ruimte is. Als één van ons onder de douche staat moet de ander wachten om tanden te kunnen poetsen.

Nieuwe badkamer

Hoe ik de badkamer dan zou indelen? De wc is nu nog apart, ergens is dat wel heel fijn hoor, want zo houd je de spullen in de badkamer privé, maar we zijn daardoor wel beperkt qua ruimte. Ik zou de muur tussen de wc en de badkamer eruit slopen en de wastafel zou ook uit het douchegedeelte weggehaald worden. Er zou dan een wastafelmeubel voor in de plaats komen, die ik zou laten bevestigen op de andere muur bij de deur. We hebben nu een staande wc-pot, daar zou ik het liefst een hangende wc-pot willen hebben, omdat ik dat wel heel erg mooi vind. De inloopdouche die we nu al hebben vind ik wel echt heel erg fijn, maar zou ik toch iets anders maken. Nu hebben we namelijk een inloopdouche met een douchegordijn, maar ondanks de print die er op staat, vind ik een douchewand toch een veel mooiere uitstraling hebben. Als we dan toch bezig zijn met verbouwen, zou ik ook meteen de wasdroogtoren in de keuken verplaatsen naar de badkamer. Op die manier creëer ik in de keuken ook weer meer ruimte.

Als je iets zou mogen verbouwen in huis, wat zou je dan aanpakken? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen