Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dilemma; keuken verbouwen of een nieuwe kopen*

Al een hele tijd zijn we aan het dubben wat we nu met de keuken willen doen. Niet omdat deze al aan vervanging toe is, maar meer omdat de keuken niet handig geplaatst is. En we daarom al een jaar of acht een wasdroger in de slaapkamer hebben staan. Met een man die snel last heeft van zijn longen is dit echt allesbehalve handig. Maar gaan we nou voor een hele nieuwe keuken of gaan we toch verbouwen?

Strippen en opbouwen

De vorige eigenaar heeft dit appartement slechts opgekocht om weer door te verkopen. En er zo zelf flink aan te verdienen. Hij heeft het huis helemaal laten strippen en vandaar uit weer helemaal op laten bouwen.
Dus toen wij het appartement kwamen bezichtigen was alles spik en span, voor zover we met het blote oog konden zien! En geloof me als je van een huurappartement afkomt waarin allesbehalve nieuw en de keuken zelfs babyblauw was, dan ben je blij dat er een gloednieuwe keuken in staat.

Sleutels

Toen we de sleutels van het appartement kregen, waren we laaiend enthousiast. Tot we achter een aantal dingen kwamen, in die nieuwe keuken. Eén van de wanden bleek een wand te zijn met van die grote glazen blokken die was gestuct. Vraag me nog steeds af waarom, maar goed. De eerste beste boorpoging in die muur leverde een groot gat op. Niet echt handig dus. De keuken was nog helemaal niet gekit. Wat we ook zelf nog konden doen.

Wasmachine

Toen de wasmachine ook nog eens stuk ging in het oude huis, kwamen we er achter, dat de plek die hiervoor gecreëerd was, eigenlijk een centimeter of twee te smal was. Balen, want nu konden we geen normale wasmachine kopen, maar moest het een bovenlader worden. Nu diezelfde wasmachine slechter wordt, lees de laadklep van de bovenlader is helemaal aan het roesten, is het wel belangrijk om die te gaan vervangen. Voordat ik roest in mijn kleding heb zitten en voor een kapitaal aan kleren weg kan gooien. Nu dit gebeurd is, wil ik eigenlijk gewoon een normale wasmachine, zodat ik de wasdroger daar op kan zetten en die niet in de slaapkamer hoeft te staan, zoals nu.

Nieuwe keuken of verbouwen?

Wederom zijn we aan het denken, wat we nu willen gaan doen, want een hele nieuwe keuken is best prijzig, maar ja om nu meteen maar de boel half af te breken om er een wasmachine in te kunnen zetten is ook wel een dingetje.

Houten keuken

Stiekem ben ik wel al even gaan zoeken naar keukens, want naast het feit dat ik erg benieuwd ben naar vooral de houten keukens die er zijn, is het ook gewoon heel erg leuk om ook eens te zien wat we nou samen mooi vinden. We hebben namelijk nog nooit samen een keuken uitgezocht. De houten keukens zouden wel veel beter in ons appartement passen, zeker de steigerhouten keukens. Met twee steigerhouten tafels en een wandbord, heeft dat wel echt de voorkeur.

Keuken verbouwen

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is natuurlijk niet één, twee, drie gedaan, dus daarom zullen we voorlopig echt nog even door moeten sparen. Tot die tijd zullen we toch de keuken zelf een beetje moeten verbouwen zodat we het krijgen zoals we het graag willen hebben. De koelkast verplaatsen naar de plek van de servieskast. De servieskast op de plek van de wasdroger in onze slaapkamer. En de wasdroger uit de slaapkamer en op de wasmachine in de keuken.

Ik ben eigenlijk ook wel heel erg nieuwsgierig naar jullie keuken. Hebben jullie ook voor een houten keuken gekozen of toch juist die hoogglans, omdat het zo mooi bij het huis past? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

bron foto: pixabay

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 20 oktober 2019 / 10:42 pm

  Wij hebben een woningbouw keuken met een compleet onlogische indeling. Ik wil dolgraag een andere keuken, maar ben niet van plan dat zelf te gaan betalen in een huurwoning. Mijn droomkeuken heeft een kookeiland, lades ipv kasten met deurtjes en geen bovenkastjes maar wel 1 hoge apothekerskast. Daarnaast ook een ingebouwd fornuis met oven, een ingebouwde vaatwasser en een mooie grote Amerikaanse koel-/vries combi. Nu hebben we een los fornuis en een vrijstaande vaatwasser die beide niet tegen het keukenblok kunnen staan en een losse koel-/vries combi. Mega irritant en de zijkanten van de keukenkastjes zijn niet schoon te maken zonder verbouwing… Helaas zullen we het voorlopig nog met deze keuken moeten doen…

  • Marieke
   Auteur
   20 oktober 2019 / 10:51 pm

   Oh maar dat is wel echt heel erg balen. En zo’n woningbouwvereniging maakt ook niet echt haast om zo’n keuken te vervangen.
   Wij hebben de boel inmiddels verbouwd en dat is wel echt heel fijn. En was minder ingrijpend dan we dachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.