Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn dagelijkse make-up routine – lekker simpel*

Op Instagram zie ik regelmatig make-up routines voorbijkomen. Superleuk om te zien, maar ik begin al te duizelen bij consealers en highlighters. Wellicht komt dat doordat ik zelf heftig reageer op die producten en dat dus niet gebruik. Mijn dagelijkse make-up routine is echt een stuk simpeler. Benieuwd wat ik gebruik? In deze blog lees je er alles over.

Make-up

Make-up zat er al best wel vroeg in als klein meisje. Niet dat ik veel make-up mocht gebruiken, maar met een moeder die bij een drogisterij werkte, werd er toch regelmatig wel een mascararoller of lippenstift van een duur merk aan mijn make-up tasje toegevoegd. Voordat jullie denken dat ik verwend werd met dure make-up, dit waren vaak samples of testers die mijn moeder dan kreeg van vertegenwoordigers.

Weinig make-up

Hoewel ik make-up dus echt al van kleins af aan enorm interessant vind, gebruik ik zelf vrij weinig producten, omdat ik er simpelweg niet tegen kan. Soms zou ik willen dat mijn huid er minder heftig op zou reageren maar helaas zorgt een simpele poeder al voor pukkels in mijn gezicht. Als ik dan zie wat bijvoorbeeld een Nikkie Tutorials allemaal gebruikt in haar video’s! Een consealer hier en een highlighter daar, meid je bent me al kwijt bij het zetten van je lijntje met je eyeliner, laat staan met de rest! Maar knap vind ik het wel, want wat zij met make-up doet is niet normaal goed!

Wat gebruik ik dan wel?

Laten we zeggen dat mijn dagelijkse make-up routine echt heel simpel is.
Ik begin met het reinigen van mijn gezicht. Dit doe ik met een wasbaar wattenschijfje en micellair water. Daarna gebruik ik een dagcrème voor 40+, au, best confronterend om dat zo neer te zetten hier. Tussendoor doe ik mijn krullen vaak even fatsoeneren als ik geen wasdag heb. Zo heeft de dagcrème lekker de tijd om in te trekken. Op het randje van mijn onderste ooglid doe ik altijd een lijntje, hier gebruik ik een zwart oogpotlood voor. Last but not least mascara die ik op mijn wimpers boven in twee à drie laagjes aanbreng en onder slechts één. Overigens las ik van de week ergens dat een lijntje op je onderste ooglid er voor zorgt dat je ogen kleiner worden.

Op stap

Als ik een avondje weg ga, gebruik ik vaak ook nog oogschaduw, meestal natuurtinten. Hieronder doe ik trouwens nog wel een primer, zodat de oogschaduw netjes blijft zitten en trek ik ook nog een lijntje eyeliner, in penvorm, op mijn bovenste ooglid. Tot slot gebruik ik dan nog wat lippenstift of lipgloss. Die laatste twee gebruik ik ook nog weleens gewoon op doordeweekse dagen als ik in mijn lippenstift fase zit. Al heb ik die fase al een poosje niet gehad, want dat doe ik meestal als ik op kantoor werk en kan me bijna niet meer herinneren wanneer dat voor het laatst was.

Verwijderen make-up

Doordat mijn huid best heftig reageert op make-up ben ik min of meer wel verplicht om iedere avond mijn make-up te verwijderen. Mijn ogen maak ik altijd schoon met een milde oogmake-up remover lotion en de rest van mijn gezicht met een micellair water. Hiervoor maak ik trouwens ook weer gebruik van de wasbare wattenschijfjes. Tot slot gebruik ik ook nog een 40+ nachtcrème, al ligt het wel aan het tijdstip van verwijderen. Ooit is me namelijk verteld dat het na 20.00 uur ’s avonds niet zoveel zin meer heeft, omdat het dan niet meer wordt opgenomen. Overigens heb ik dat voor waar aangenomen, want ik heb nooit gecheckt of dat wel echt waar is. Dus als jij weet of dit wel of niet zo is, let me know!

Uiteraard ben ik nu natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie make-up routine. Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.