Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lig je samen sneller dubbel en mijn papa is het grootst – Boekenkast van mijn kinderen #3

Eerder deelde ik in de boekenkast van mijn binkie en tuttebel al drie van hun favoriete voorleesboeken. In dit deel neem ik je mee in de wereld van diverse vragen in Lig je samen sneller dubbel en kom je in Mijn papa is het grootst erachter welk dier nu het grootste is. 

De favoriete voorleesboeken van nu

In deze blog kun je de recensies lezen van Lig je samen sneller dubbel en Mijn Papa is het grootst. Twee totaal verschillende voorleesboeken, maar beide leuk en uitdagend op hun eigen manier. En de kinderen worden graag voorgelezen uit deze boeken, ondanks dat ze informatiever en interactiever zijn dan de andere boeken in hun boekenkast.

Lig je samen sneller dubbel?

Het boek staat vol vragen, die je wel hardop kunt voorlezen, maar de antwoorden, ja die staan er niet bij. Het is dus de bedoeling dat de kinderen de vragen beantwoorden. Geloof me daar komen echt de meest verrassende antwoorden op. Op de vraag hoe vaak knuffels in bad moeten, kreeg ik als antwoord, nul keer. Toen ik vroeg waarom, zei mijn bink, ze kunnen niet in bad, maar wel in de wasmachine. En op de vraag, wanneer knippert een pop met zijn ogen, zei mijn tuttebel doodleuk, als je met de pop schudt. Kan mama beter knuffelen dan papa? Daar kreeg ik een volmondig ja op uit twee monden. Op de vraag waarom? Omdat we uit jouw buik zijn geboren mama. En daar kon papa het dan mee doen.

Mijn papa is het grootst

Zoals het omschreven wordt door de uitgeverij:

Een indrukwekkend non-fictieprentenboek om samen wijzer te worden

En indrukwekkend is het, want wist je bijvoorbeeld dat een walrus 1900 kilo weegt? Of dat de grootste vleermuis met gespreide vleugels wel anderhalve meter is. De weetjes worden allemaal vergezeld met prachtige en ontroerend lieve zeefdrukken. Alle uithoeken van het dierenrijk komen aan bod. Overigens is het grootste dier in het boek dan toch wel weer een vrouwtje.

Wat vinden wij van de boeken?

Lig je samen sneller dubbel?

Toen ik voor het eerst door het boek heen bladerde, had ik totaal geen idee wat ik er nu eigenlijk mee aan moest. Al gauw kwam ik er achter dat het boek vooral is bedacht om kinderen actiever bezig te laten zijn met het boek zelf. De vragen zijn soms best makkelijk te beantwoorden voor ze, maar andere vragen zijn het leukste als ze zelf eerst uitproberen. Zoals proberen of ze met zijn tweeën op de wc passen.

Mijn papa is het grootst

De kinderen hebben werkelijk hun ogen uitgekeken bij het zien van de mooie zeefdrukken. En voor mijn binkie, die je niet blijer kan maken door hem te voeden met informatie, was dit echt een geweldig boek. De weetjes en de feiten hij vindt het allemaal prachtig en blijft daar dan ook echt mee bezig. Als moeder kan ik niet anders dan daar enorm van genieten. Stiekem vind ik zelf al die weetjes ook leuk, dus hij heeft het wat dat betreft niet van een vreemde.

Hebben jullie deze boeken ook al in de boekenkast staan? Ik lees het graag in de reacties.

Deze blog bevat affilitiate links, meer hierover lees je in de disclaimer.

     
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.