Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke – week vier van de intelligente lockdown 15-2020

Na week vier van deze intelligente lockdown, lijkt het erop dat we een plan van aanpak hebben gevonden. Het thuiswerken en lesgeven in goede harmonie gecombineerd kan worden en we er gewoon maar het beste van maken. Tenslotte hebben we ook erg weinig keus. Hoewel we weinig meemaken, heb ik toch weer een weekoverzicht met foto’s samen kunnen stellen, kijk en lees je snel mee?

Maandag

Vandaag mogen we weer naar school om werkboeken en andere werkjes op te halen voor mijn olijke duo. Ze spelen wel nog even op het schoolplein samen, want dat missen ze wel, net als al hun vriendjes.

Ik heb even een flinke dip, geen idee hoe ik het allemaal aan moet gaan pakken, omdat ze best veel huiswerk hebben meegekregen, barst ik in huilen uit en klaag even lekker bij mijn vriendinnetje. Maar de kinderen pakken het goed op en gaan gewoon aan de slag en doen wat ze moeten doen.

Mijn tuttebel heeft als opdracht meegekregen om de tafel te dekken. Gelukkig vindt ze dat leuk om te doen en krijgt ze hulp van haar broer.

Dinsdag

Mijn bink werkt aan zijn schoolopdrachten en mijn tuttebel versiert een paaseitekening die ze van school heeft gekregen. Als ze beide klaar zijn wisselen ze om, zodat ze allebei de kans krijgen om te verven.

Ik stuur een heleboel kaartjes naar vrienden en kennissen, om te laten weten dat we aan ze denken.

Tussen de middag gaan we weer lekker fietsen en wandelen. Het is heerlijk weer en de kinderen hebben dan ook lekker zomerkleding aan.

Woensdag

Waar de man altijd klaagt over alle knutselmeuk die ik in huis heb. Ben ik nu wel heel erg blij dat ik van alles in huis heb, want voor school moet er een ketting worden geregen van kralen.

‘s Middags bladeren ze in de fotoalbums van hun geboorte. En maken ze de meest geweldig opmerkingen, zo zou er in mijn buik geknipt zijn, om dat de man de navelstreng door knipte. Heerlijk als ze alle informatie maar op willen slurpen.

Van Asmodee komt er een flinke doos vol met spellen binnen. En wauw hier gaan we ons echt wel mee vermaken de komende tijd.

De man gaat nog even lekker een rondje doen met de kinderen, zodat ik de boel kan glad trekken. Ik krijg deze heerlijke selfie van ze.

Donderdag

Ondanks dat het echt ontzettend druk is met werken, gaan we toch heel even snel een rondje lopen met zijn drietjes. En het is echt heerlijk.

Mijn tuttebel heeft last van een wratje onder haar voet en wil graag met haar voet in een badje. Dus zit ze heel decadent met een badje in de badkamer. Boekje er bij en niks meer aan doen.

Als ik eindelijk klaar ben met werken krijg ik van mijn binkie een lief briefje in mijn handen geduwd. Waar ik even een traantje van moet wegpinken.

Vrijdag

Zijn we gezellig met zijn viertjes thuis. Schrijf ik lekker een blog, want ik heb eindelijk weer inspiratie en maak een selfie vanaf mijn thuiswerkplek dit keer.

‘s Middags gaan we, voor het eerst, met zijn viertjes een eindje fietsen. Mijn bink mag op zijn eigen fiets en mijn tuttebel zit bij mij achterop. Het is echt heerlijk en we zijn een klein uurtje onderweg en fietsen ongeveer tien kilometer.

Zaterdag

De man gaat met de kinderen weer even rondstruinen in de Elzen, terwijl ik op het balkon geniet van het zonnetje en mijn boek.

Maar als het me te warm word, ga ik snel naar binnen toe en ga ik verder in mijn jaarboek, waarin ik weer een paar pagina’s maak.

‘s Avonds kijken we tijdens het eten van hapjes naar de film Dumbo op Disney+, maar als die wel heel zielig blijkt te zijn, weet mijn tuttebel niet hoe snel ze bij me op schoot moet kruipen.

Zondag

Spelen we kappertje bij mijn bink. Zijn haar is echt aan de te lange kant en we gaan het kortwieken met de tondeuse. We zijn het er na afloop allemaal over eens, het moet maar heel snel weer aangroeien, want wat langer staat hem toch beter.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 18 april 2020 / 1:18 am

  Leuk om te zien hoe andere gezinnetjes nu hun tijd doorbrengen. Hier begint toch wel de verveling toe te slaan en we willen graag uit huis, maar mag niet hier op Curacao.

  • Marieke
   Auteur
   18 april 2020 / 5:38 am

   Oh mogen jullie helemaal niet meer naar buiten? Dat is heftig zeg.
   Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe heftig het bij jullie is. Maar ik hoop voor jullie dat er ook snel wat soepelere regels komen.

 2. Wendy
  13 april 2020 / 7:13 am

  Als je tuttebell echt veel last heeft van de wrat op haar voet zou je ook bij de drogist endwrats kunnen kopen. Hoef je er maar 1 keer per week op te doen en is pijnloos. Wij hebben er goede ervaring mee.

  • Marieke
   Auteur
   13 april 2020 / 7:42 am

   Dank je wel voor de tip. We gebruikten formule W maar dat heeft helaas niet gewerkt. Ik ga hier eens naar kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.