Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 44-2020 – schoolfoto’s, fotograferen en Día de los Muertos

En toen was het alweer november. De laatste week van oktober stond in het teken van schoolfoto’s, fotograferen en Día de los Muertos. Daarnaast had ik wat slechtere zin, maar wellicht was dat nog een nasleep van de terugval van vorige week. Je leest het allemaal weer in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Aangezien het droog is, gaan mijn vriendin en ik lekker een stukje skaten. Ondanks de wind is het echt heel erg lekker om te doen en we gaan nog best hard.

Voor het middageten maak ik voor mezelf weer een heerlijk soepje met wat crackers.

Ik pik mijn tuttebel op van de bso en als ze lekker gedoucht heeft, maakt ze de traktatie van een klasgenootje. Zij trakteerde namelijk appelmannetjes die je zelf in elkaar moet zetten. Superleuk idee als je verplicht gezond moet trakteren op school.

Dinsdag

Mijn bink maakte vorige week tie dye shirts op de bso. Zo lief als hij is, maakte hij er ook eentje voor zijn zusje. Het resultaat wilde ze graag aan de bso-leidsters laten zien.

’s Middags kruip ik heerlijk op de bank met een boek van Wendy Brokers. Nog niet eerder had ik een boek van haar gelezen, maar deze auteur is absoluut een aanrader.

De bestelde foto’s van de bso fotograaf zijn binnen en het wordt tijd om de oude foto’s op het wandbord te verwisselen. We kunnen weer een jaar genieten van de nieuwe foto’s.

’s Avonds maak ik een foto die eigenlijk veel te blurry is om te delen op Instagram en mijn blog. Maar sommige foto’s zijn ondanks hun imperfectie gewoon te leuk om niet te delen en dit is er zo eentje.

Woensdag

Ik zwaai de man en de kinderen uit en zie dan deze ontzettend mooie zonsopkomst. De lucht was zo mooi van kleur, dat er niet eens een filter aan toegevoegd hoefde te worden.

De therapiesessie van vandaag lijkt vrij makkelijk, aangezien ik een filmpje mag kijken over kwetsbaarheid. Maar de werkelijkheid is anders en het komt eigenlijk keihard binnen.

Het is ook weer wasdag vandaag en ook nu vallen mijn krullen echt super. Voor het eerst heb ik een nieuwe gel uitgeprobeerd, Creme of Nature Snot. Het klikt ranzig, maar het is zo fijn voor mijn krullen. Daarnaast ruikt het ook nog eens superlekker.

Met mijn vriendin ga ik lekker even een rondje Intratuin doen, omdat ik nog heel graag een klein hangplantje wil voor op het wandbord. En vind uiteindelijk een string of pearls of beter bekend als het erwtenplantje.

Donderdag

Vandaag breng ik de kinderen voor de verandering eens een keertje naar school toe. Je merkt aan alles dat ze daar echt enorm van genieten. Toch blijft het jammer dat je ook niet even met ze mee mag lopen naar het lokaal. Ook dan merk ik dat, zoals ik al in mijn maandoverzicht vertelde, ik echt coronamoe ben. Van mij mag alles wel weer gewoon normaal worden.

Het is zo’n dag dat ik gewoon echt niet weet wat ik met mezelf aan moet en baal dan ook van mezelf. Uiteindelijk trek ik me maar weer terug op de bank met een boek en een beker thee.

Van de buurvrouw leende ik de slowcooker en zo maakte ik voor het eerst Limburgs zuurvlees. Het was niet helemaal hoe het moest zijn, maar de smaak was er. Binnenkort dus nog maar een keer maken, heel rot ook.

Vrijdag

Marjolein van Leijns Creative Greenhouse haakte voor mij een Monstera. Deze heb ik vandaag opgehaald en hij is echt zo ontzettend tof geworden. Hij staat nu te pronken op mijn wandbord.

Als de kinderen na het zwemmen lekker op bed liggen, kijken wij de laatste aflevering van de Beste Zangers terug. Wat was dit toch een ontzettend fijn seizoen.

Zaterdag

Gisteren kregen de kinderen de schoolfoto’s mee naar huis. Uitgerekend op deze foto’s zie ik altijd hoe hard ze nou eigenlijk gegroeid zijn in een jaar.

Mijn tuttebel heeft een feestje van één van haar vriendinnetjes en gaat heerlijk koeien knuffelen en verzorgen op een echte boerderij.

Mijn bink vermaakt zich ondertussen prima bij mijn vriendin en haar gezin, want hij regelde voor zichzelf een speeldate met haar oudste dochter.

Ook wij hadden een date met vrienden die we al sinds juni niet meer hadden gezien. Na een heerlijk broodje carpaccio gaan we fotograferen in de stad.

Zondag

Waar er gisteren nog door heel veel landen Halloween gevierd werd, is het vandaag in heel veel landen een nationale feestdag in verband met Allerheiligen. In Mexico vieren ze met hun Día de los Muertos niet alleen allerheiligen, maar ook allerzielen. Aangezien de kinderen speciaal voor dit feest ook verkleedkleding hebben liggen, maakte ik foto’s van ze.

Na het maken van de foto’s en een flinke ronde door de achtertuin, is het tijd voor een monkeyplatter en Formule 1. Helaas haalt onze grote vriend Max de finish niet.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.