Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke 19-2020 – vakantie, fietsen en weight watchers

Helaas is mijn weekje vakantie alweer voorbij en ben ik jammer genoeg nog steeds moe, maar ondanks dat de geplande vakantie niet doorging, was het een heerlijke week. Hoewel ze in eerste instantie minder mooi weer opgaven, heb ik volop genoten van de zon met de man, kinderen en vrienden. Ook startte ik met Weight Watchers, maar je kunt het allemaal lezen in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Vandaag begin ik, met dank aan mijn zusje, met Weight Watchers. Aangezien ik zelf gewoon niet precies weet wat wel en niet kan lijkt het me een goed idee om dan toch eens een tool in te zetten. En aangezien mijn zusje er al 18 kilo mee is afgevallen, is dat voor mij wel een extra stimulans. Ga ik toch ook nog die challenge aan dit jaar. De dag begin ik in ieder geval goed met een bak magere yoghurt, geroosterde muesli, druiven en aardbeien.

Na het ontbijt stap ik op de fiets samen met mijn olijke duo. Mijn tuttebel bij mij achterop en mijn bink op zijn eigen fiets. Het is ongeveer acht kilometer fietsen naar Opa en Oma Vrachtwagen een goede uitdaging voor mijn bink, die dit al heel lang eens wil doen.

‘s Middags freubel ik lekker wat en maak ik boekenleggers van washitape.

Dinsdag

Het is een heerlijke dag om eens even de ramen te zemen. De buitenboel werd vorige week al gedaan door de glazenwasser en dan is het altijd overduidelijk dat de binnenkant ook echt gedaan moet worden.

Tussen de middag eet ik dikke maiswafels met zeezout met daarop kipfilet sweet chili en komkommer. En als extra’s nog wat worteltjes.

‘s Middags doen we een rondje achtertuin en genieten we enorm van het weer.

Woensdag

De man mag na twee dagen vrij weer aan het werk. De kinderen mogen even lekker op de iPad, terwijl ik eindelijk het tweede boek van De Zeven Zussen uit lees.

‘s Middags fietsen we naar mijn vriendin en haar gezin, waar de kinderen heerlijk met water spelen en wij lekker bij kunnen kletsen.

Aangezien mijn vriendin ook meer wil bewegen, heeft ze haar skeelers tevoorschijn getoverd en ga ik gezellig op de fiets met haar mee. Mijn skates zijn namelijk jaren geleden al door de man weggegooid.

Donderdag

Maak ik weer eens een weekmenu op papier. Nu ik bezig ben met WW is het wel even lastiger, omdat ik ook rekening moet houden met wat ik wel en niet mag eten. Het blokje is trouwens van ByBird, maar zij heeft geen webshop meer. Stationery & Gift verkoopt ook mealplanners.

Als avondeten maak ik een omelet met tomaat en ham. Lekker voedzaam, al neem ik er de volgende keer ook nog wat komkommer of misschien wel fruit bij, omdat dat dan net wat meer vult.

Vrijdag

Ik moet wat pakketjes wegbrengen naar het winkelcentrum. De kinderen mogen voor het eerst sinds de coronacrisis met me mee, maar wel met strenge regels, die ik ze geef. Zo mogen ze niet mee de winkels in en moeten ze afstand houden van andere mensen. Dit doen ze best goed. Kinderen begrijpen het wat dat betreft soms beter dan volwassenen. Op de terugweg fietsen we een heel eind om en daardoor fietsen we in totaal bijna acht kilometer.

Er komt weer een tof pakketje van Studio Ins & Outs binnen met de nieuwe themaset van Juni.

‘s Middags fietsen we naar mijn vriendin toe, zodat de kinderen kunnen spelen met hun vriendinnetjes en kunnen zwemmen. Zo kunnen wij weer heerlijk kletsen en zonnen.

Omdat ik gek ben op frietjes en zo’n vette hap niet echt in het WW plan past, heb ik daar wat op bedacht. Waar we normaal gesproken friet halen bij de snackbar, bak ik het nu in de airfryer en in plaats van een vette snack eten de man en ik er entrecôte bij en de kinderen een zigeunerschnitzel. Zo is het qua punten toch een verantwoorde maaltijd.

Zaterdag

Zaterdag is echt een heerlijke dag. Mijn bink mag weer lekker een uurtje trainen op de voetbal. Ik vermaak me prima in de keuken, waar ik pastasalade en kipsaté maak voor de barbecue van vanavond.

Bij mijn vriendin thuis zie ik dat de curly girl methode echt zijn vruchten af begint te werpen. Ik ben dan ook hartstikke blij met de krullen van vandaag en ik hoef nog maar één keer in de vier dagen mijn haar te wassen.

We genieten dit keer met zijn vieren in de tuin bij mijn vriendin. Het is hartstikke gezellig. En ook de eerste anderhalve meter barbecue is een feit.

Zondag

Moederdag is aan en man wat word ik verwend door zowel kinderen als de man. Van de kinderen krijg ik zelfgemaakte knutsels en van allebei een Blond mok. En van de man een Pandora ketting met hanger waar ook nog een bedel aan hoort, maar die is nog onderweg. Bizar cadeau voor moederdag, maar ik ben er wel echt superblij mee, want wilde dit eigenlijk al heel lang hebben.

Halverwege de middag willen de kinderen graag chillen op het balkon en dus regelen we dat.

Terwijl zij lekker chillen, ga ik lekker plakken, daar is het de hele vakantie nog niet van gekomen helaas. Maar vanmiddag maakt weer een klein beetje goed.

Man en kinderen eten lekker pastasalade, maar omdat dat teveel punten zijn, maak ik voor mezelf een heerlijke maaltijdsalade met wokgarnalen.

Na deze vakantie, die echt even nodig was, mogen de kinderen eindelijk weer naar school toe. En hoop ik in alle rust te kunnen werken. Ik wens jullie een fijne nieuwe week.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.