Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zo werkt het menselijk lichaam

In februari gaf Uitgeverij Deltas weer een ontzettend interessant boek uit voor kinderen, Zo werkt het menselijk lichaam. Een boek voor kinderen die precies willen weten hoe het lichaam in elkaar zit. In deze blog kun je de recensie lezen van dit boek en mogen we ook nog een exemplaar aan één van jullie weggeven.

zo-werkt-het-menselijk-lichaam.jpg
Zo werkt het menselijk lichaam, ISBN 9789044759709, Uitgeverij Deltas

Zo werkt het menselijk lichaam

Vraag jij je soms ook af waarvoor al je organen eigenlijk dienen? Of wil je weten hoeveel beentjes er in een hand zitten of hoe een tand er aan de binnenkant uitziet? Wat gebeurt er als je moet huilen, de hik hebt of een boertje laat? En weet je al precies waar de baby’tjes vandaan komen?

Op al deze vragen krijg je in het boek Zo werkt het menselijk lichaam een antwoord. Niks blijft onbesproken, het hele menselijk lichaam komt aan bod en alles wordt in eenvoudige kindertaal verteld. Het boek bevat zes hoofdstukken, waarin diverse subcategorieën worden besproken.

 • De binnenkant van mijn lichaam; alles wat je moet weten over het skelet, de spieren, beenderen, organen en de hersenen.
 • Mijn lichaam is beschermd; door huid, haren, nagels en tanden.
 • Ik adem; de reis van zuurstof, de longen, het hart en bloed.
 • Ik eet en ik verteer; hoe werkt de grote spijsverteringsmachine, aan tafel en na het eten
 • De 5 zintuigen; zien, horen, proeven, ruiken en voelen.
 • Ik ben uniek; avontuur van de geboorte, ik groei, ik ben een meisje/jongen en verschillende fases van het leven.

Mijn olijke duo en het boek

Met Zo werkt het menselijk lichaam wordt de nieuwsgierigheid van mijn olijke duo enorm gevoed. Hoe meer weetjes ze kunnen opzuigen, hoe leuker ze het vinden. Het boek wordt er daarom ook regelmatig bij gepakt en aangezien ze zelf kunnen lezen komen ze ons vaak vertellen wat ze nu weer hebben ontdekt. Overigens ben ik wel blij dat mijn verhaal over het krijgen van baby’s goed aansluit bij hoe het hier in het boek verteld wordt. Dat scheelt toch een heleboel vragen, omdat ze het grootste gedeelte al wisten.

zo-werkt-het-menselijk-lichaam.jpg

Winactie

Heb jij ook kinderen die graag alles willen weten over het menselijk lichaam? Dan heb ik iets leuks voor je. Ik mag van Uitgeverij Deltas namelijk een exemplaar weggeven. Lees goed de voorwaarden om teleurstellingen te voorkomen.

 • Laat hieronder in een reactie achter dat je mee doet.
 • Volg me op FacebookPinterest en Instagram. Dit is niet verplicht, maar zou ik wel superleuk vinden.
 • Het bericht delen op Facebook of Instagram zou ik ook enorm waarderen, vergeet me dan vooral niet te taggen.
 • Laat een geldig emailadres achter als je reageert in de comments, anders kan ik je geen mail sturen. Voor de privacygegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring.
 • Beantwoord de mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Voor meer informatie, lees de disclaimer.
 • De winactie loopt tot en met vrijdag 16 april.
 • Zaterdag 17 april zal ik de winnaar een mailtje sturen, i.v.m. de privacywet zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

56 Reacties

 1. 16 april 2021 / 7:13 pm

  Ik weet dat het voor kinderen heel normaal is om vragen over voortplanting te hebben. Mijn zoontje ook hij stelt ze net zoals de vragen waarom schijnt de zon. Ik probeer er zo normaal mogelijk op te antwoorden. Hij weet over het zaadje en het eitje. Maar nu komen de lastigere vragen.ik probeer duidelijk te zijn en Ik weet dat ik het met zo eenvoudige mogelijke woorden moet uitleggen. Maar word tijd dat ik boekjes ga raadplegen.

 2. Renee van Oudshoorn-de Ruijter
  16 april 2021 / 1:53 pm

  Hi Marieke, super leuk ik doe graag mee voor mijn zoontje Floris van acht jaar. Hij is enorm geinteresseerd in het mesnelijk lichaam. Liefs en een fijn weekend Renee

 3. Kim
  16 april 2021 / 1:19 pm

  wauw ziet er fijn boek uit, doe enorm graag mee 😉

 4. 16 april 2021 / 9:23 am

  Hierbij één van de wekelijkse “waarom” vragenlijst van mijn zoontje:
  Waarom is mijn plas niet rood als ik ranja drinken?
  Is het toeval dat mijn vinger in mijn neusgat past, en waarom mag ik dat van jou niet doen?
  Waarom is het haar van opa grijs?
  Hoe weten mijn hersenen wat ik zie?
  Hoe weet mijn lichaam dat het kan stoppen met groeien?
  Waarom krijg ik jeuk?
  Waarom zijn mijn vingers gerimpeld als ik lang in het water ben geweest?
  Waar komt de bult op mijn hoofd vandaan als ik mijn hoofd Stoot?
  Met hoeveel kilometer per uur adem ik?
  Het boekje is dus van harte welkom..

 5. 15 april 2021 / 9:01 pm

  Toen mijn zoontje 5 weken oud was is hij geopereerd geworden aan pylorushypertrofie. Daar herinnerd hij zich natuurlijk helemaal niks van. Hij vind het geweldig om samen foto’s terug te kijken en er verhaaltjes van toen over te horen. Daar zitten dus ook foto’s bij van hem als baby in het ziekenhuis. Hij vind dat erg vreemd maar ook ook heel interessant maar toch ook verwarrend. Hij blijft maar naar het verhaal vragen. Misschien kan ik het verhaal beter uitleggen met het boekje erbij.

 6. Dorian Nicolai
  15 april 2021 / 6:23 pm

  Hartstikke leuk en leerzaam boek voor mijn kleinzoontje die zegt dat ie later dokter wil worden, net als opa! Zo leuk: z’n eerste studieboek! 😉

 7. Caroline
  15 april 2021 / 5:27 pm

  Wat lijkt mij dat een interessant boek voor mijn zoontje.

 8. sunny
  15 april 2021 / 3:24 pm

  Wat een geweldig boek. Milou van bijna 6 is ineens zeer geïnteresseerd in alles van het lichaam, sinds haar melktand er uit is. Ze kijkt met verwondering naar het puntje nieuwe tand dat nu te voorschijn komt. Een mooi moment om de groei ter sprake te brengen en met dit boek is alles duidelijk uit te leggen. Het zal een mooi cadeau zijn voor haar verjaardag op 13 mei a.s. !!

 9. Jolijn
  14 april 2021 / 7:34 pm

  Wat een leuke actie, ik maak graag kans voor in de klas! (:

 10. Mien
  14 april 2021 / 6:21 pm

  Voor mijn dappere buurjongetje van 5 jaar. Mijn man was pas in de tuin van de ladder gevallen en daarbij zijn been gebroken. Hij schreeuwde om hulp en gelukkig hoorde de kleine buurjongetje het en ging zijn mama halen. Hij kwam met zijn dokterskoffertje onder zijn arm en was heel zorgzaam voor mijn man tot de ambulance kwam. Hij gaf hem zelfs pilletje in de vorm van smarties om de pijn te verzachten.Hij Mocht er wel niet teveel van want dat was slecht voor zijn tanden. Hij is die dagen erna vermomd als doktertje nog vaak komen kijken naar zijn patiënt. Zou het leuk vinden om dit boek aan hem te geven een “echt “ doktersboekje.

 11. Erica
  14 april 2021 / 5:40 pm

  Wat een leuke winactie, een mooi en leerzaam boek, ik doe heel graag mee.

 12. Anita Kempenaers
  14 april 2021 / 12:44 pm

  ziet er een interessant boek uit voor mijn kleinzoon

 13. A den besten-dekker
  14 april 2021 / 7:12 am

  Heel graag voor mijn dochtertje van 5. Ze is een denker en vind het heel leuk om over haar lichaam na te denken. De darmen zijn bv de glijbanen. Dit boek zal zeker haar interesse hebben.

 14. SophiaG
  13 april 2021 / 9:09 pm

  Ik maak heel graag kans.

 15. Tamara
  13 april 2021 / 6:09 pm

  Wat een leuk boek! Zoë is dol op boeken met weetjes. Hopen het boek dan ook graag te winnen! Groetjes Tamara, Tammietam86 op IG

 16. 13 april 2021 / 3:37 pm

  Met mijn leeftijd van 82 jaar kan ik niet meer zo goed spelen met mijn neefje van 5 jaar.
  Maar vind het heerlijk om hem bij me te hebben. Op dinsdag komt hij altijd na school bij mij op bezoek en dan gaan we lekker knutselen en ook boekjes lezen die hij die dag van de schoolbieb heeft uitgekozen.
  Zou ook graag eens een boekje met hem willen lezen waaruit hij ook van alles uit kan leren.

 17. 13 april 2021 / 2:20 pm

  Lijkt mij een leuke en serieuze manier om aan de hand van dit boek mijn zoontje(6) de fascinerende wereld van het menselijk lichaam te laten ontdekken.

 18. anja
  13 april 2021 / 1:26 pm

  leuk voor de kinderen dus ik doe mee

 19. Lydia
  13 april 2021 / 12:57 pm

  Mijn meisje is zondag 8 geworden en dit zou een superleuk cadeautje zijn. Ze is altijd nieuwsgierig naar het leven en gek op lezen, dus dit is de perfecte combinatie.

 20. Vanessa
  13 april 2021 / 11:24 am

  Erg gaaf voor mijn zoon die zeer nieuwsgierig is!

 21. Tamara Jongkees
  13 april 2021 / 10:19 am

  Heel graag! Mijn zoon van vijf heeft een duidelijke voorkeur voor informatieve boeken (lang leven de bieb!) enzo dit boek ook heel interessant vinden.

 22. Elise
  13 april 2021 / 10:11 am

  Af en toe schaam ik me gewoon over hoe weinig ik weet over het menselijk lichaam. Gelukkig hebben we internet en kunnen we zo aan alle antwoorden komen als mijn meiden weer wat moeilijke vragen hebben. Dit boek zou ook een hele goede oplossing zijn. Zo kunnen ze al een heleboel zelf opzoeken.

 23. Debby
  13 april 2021 / 10:02 am

  Ja leuk! Echt iets voor ons nieuwsgierig meisje. Ik doe graag mee.

 24. Iris Bakker
  13 april 2021 / 9:47 am

  Dit zouden mijn kids echt super interessant vinden, dus ik doe graag mee

 25. Cindy Tsamir
  13 april 2021 / 9:17 am

  Wat een leuke win actie! Mijn kids zijn allebei gek op dit soort leuke boeken. Ze hebben ook met veel plezier de serie ‘Er was eens’ gekeken en vonden het prachtig :-). Ik doe dus heel graag voor ze mee.

 26. 13 april 2021 / 7:48 am

  Zou graag dat mijn zoon boeken gaat associëren met iets nieuws,spannends en verrassend en uitdagend. Denk dat hij daar wel aan toe is inplaats van alleen prentenboeken.

 27. 13 april 2021 / 7:28 am

  Mama wat gebeurt er met mijn eten in mijn mond? Waar gaat dat naartoe? Moet naar de wc, is dat dan mijn eten mama? Heb ik een computer in mijn hoofd? En ga maar zo door… de vragen van onze kleuter blijven maar komen. Is alleen allemaal een beetje lastig uit te leggen. Het boek zou enorm kunnen helpen.

 28. J
  12 april 2021 / 7:12 pm

  Dat zou leuk zijn voor onze kids.

 29. Jess Kniest
  12 april 2021 / 1:39 pm

  Ohh wow mijn dochter zou dit boek geweldig vinden. Alles mbt het lichaam vindt ze zo interessant, de serie Er was eens… heeft ze ook vaak gekeken dus dit boek zou daar een moooie aanvulling op zijn 🙂

 30. Linda Smeets
  12 april 2021 / 1:31 pm

  Onze dochter (8 jaar) zou later naast brandweervrouw graag een medisch wetenschapper willen worden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze ontzettend blij zou zijn met dit boek!

 31. Anna
  11 april 2021 / 8:54 am

  dat vind mijn zoon vast erg interessant

 32. Imina
  10 april 2021 / 10:14 pm

  Jaaa! Super leuk! Voor mijn nieuwsgierige zoontjes die maar vragen blijven stellen, doe ik graag mee! Ik krijg tegenwoordig zulke lastige vragen waarop ik zelf het antwoord niet meer weet, dat ik dit boek wel goed kan gebruiken!

 33. Betti Scheringa
  10 april 2021 / 6:34 pm

  Wat superleuk
  Doe graag mee voor mijn meiden die van alles willen weten over hoe dingen werken en hoe mensen in elkaar zitten
  Lijkt me erg interresant voor ze

 34. Michelle
  10 april 2021 / 6:31 pm

  Doe heel graag mee! Mijn meisje is gek op weet boeken!

 35. 10 april 2021 / 6:25 pm

  Leuk! Ik doe graag mee voor onze nieuwsgierige aagjes ❤️

 36. Cuypers Marita
  10 april 2021 / 5:45 pm

  Ik zou graag meedoen voor mijn kleinkinderen, zo kunnen ze zelf op zoek gaan naar antwoorden op hun vraagjes

 37. Miekske Dingens
  10 april 2021 / 5:43 pm

  Wat een leuk, informatief boek! Ik doe graag mee!

  • Staceykatuin
   15 april 2021 / 5:30 pm

   Super leuk boek, deze mama is werkzaam in de zorg. Ik geef graag deze kennis mee aan onze zoon.

 38. Marieke hetterscheid
  10 april 2021 / 2:41 pm

  Jaa leuk ik doe graag mee

 39. Marja Legius
  10 april 2021 / 1:21 pm

  Dit boek is superleuk voor mijn kleindochtertje omdat haar mama in de gezondheidszorg werkt.

 40. 10 april 2021 / 7:58 am

  Ik doe heel graag mee. Dit zal Daley vast heel interessant vinden. Superleuke winactie!

 41. 10 april 2021 / 7:55 am

  Lijkt me een super leerzaam boek. Ik doe mee voor mijn kinderen!

 42. Lotte
  10 april 2021 / 6:50 am

  Wat een reuze interessant boek! Het nodigt echt uit om er vaak te pakken. Leuk voor het hele gezin!

 43. G.T.
  9 april 2021 / 9:02 pm

  Leuk, ik had vroeger ook een boek over het lichaam, volgens mij ook van Deltas. Ik denk dat mijn zoontje zo’n boek erg interessant zou vinden. Ik maak dus graag kans.

 44. Marina
  9 april 2021 / 5:33 pm

  Leuk voor m’n kinderen van 8 en 9. Die vinden dit reuze interessant!

 45. Mark
  9 april 2021 / 2:06 pm

  Mijn kids beginnen steeds meer interesse te krijgen in het menselijk lichaam, daarom is dit boek erg welkom!

 46. Carmen
  9 april 2021 / 1:39 pm

  Wat lijkt me dit een leuk en interessant boek voor yulan (5). Hij heeft heel veel vragen over het menselijk lichaam dus dit boek zal zeker veel uit de boekenkast gepakt worden. Wij doen graag mee

 47. Loes van Bommel
  9 april 2021 / 12:50 pm

  Wat leuk! Interessant, leuk en leerzaam voor de kinderen! En stiekem is het ook meteen een opfriscursusje voor moeders denk ik

 48. Linda
  9 april 2021 / 11:49 am

  Dit boek zal de oudste (6,5) heel interessant vinden.
  Winnen zou super tof zijn.

 49. 9 april 2021 / 10:57 am

  Heel leuk
  Natuurlijk doe ik mee!

  Liefs Elke

 50. elisabeth timmermans
  9 april 2021 / 10:36 am

  ik doe graag mee voor kleindochter lise en kleinzoon quinn

 51. Kristel Gubbels
  9 april 2021 / 10:25 am

  Lijkt me een super leuk boek voor onze dochters
  Vooral onze dochter Noor is super nieuwsgierig naar alles en verteld ons alle weetjes die ze zelf leest
  Erg leuk want zo weten wij ook steeds meer 🙂

 52. Sabine Bout
  9 april 2021 / 10:15 am

  Dat ziet er uit als een leuk boek. Ik doe graag mee

 53. Irma Schot
  9 april 2021 / 10:15 am

  Leuk!! Met twee meisjes die graag doktertje spelen (in de goede zin van het woord gelukkig,haha) is dit boek hier vast welkom. Kan grote zus mooi voorlezen aan kleine zus!

 54. Deborah
  9 april 2021 / 10:10 am

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn nieuwsgierige, leergierige meiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.