#1 Verlangen naar…. ski’s, sneeuw en apres skiën

Al kijkend naar Snowmagazine, dwaal ik af naar zo’n 14 jaar geleden… De laatste keer dat ik op wintersport ging en de laatste keer dat ik ging skiën.

Skiën

We waren in Val Thorens en op wat onenigheden na met mijn ouders (ik was nog steeds een opstandige puber, ondanks dat ik al 21 was en op mezelf woonde, juist daarom waarschijnlijk), heb ik een supervakantie gehad. Skiën was echt mijn ding, ik blonk er in uit en was volgens skileraren een natuurtalent. Ik heb zelfs een aantal weken in Oostenrijk gebivakkeerd als skilerares.

Vrij zijn

En ook daar was ik een voorbeeld voor velen. Het Nederlandse meisje, wat vooral erg goed was in wedelen (oftewel hele snelle korte bochtjes maken, iets wat tegenwoordig niet meer kan geloof ik met de huidige carveski’s, correct me when I’m wrong). Op ski’s staan voelde als vrij zijn. Ik vond het heerlijk!

Snowmagazine

En ieder jaar als ik naar Snowmagazine kijk, mis ik het weer. In principe makkelijk op te lossen natuurlijk, maar ja met een man die nog nooit geskied heeft en zon boven sneeuw verkiest, zit het er, vrees ik, echt niet meer in. Hij heeft niet de behoefte om het nog te leren, helaas. Daarnaast is het ook niet een hele goedkope vakantie, dus ik begrijp hem wel. Al doet dat soms wel pijn, want wat zou ik graag, al is het maar voor één keer, nog eens op de ski’s willen staan in Oostenrijk! Weer even de vrijheid voelen, die ik toen voelde toen ik 21 was. En wat zou ik het leuk vinden als ik het mijn kinderen zou kunnen meegeven. Wie weet ooit, ik hoop het.

Ben jij weleens op wintersport geweest? Ga je dan met of zonder kinderen skiën? En wat is je favoriete wintersportplaats? Laat het met weten in de comments hieronder of op Facebook of Instagram.

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 1 december 2016 / 8:02 pm

  Wat leuk zeg dat je er zo bedreven in was.
  Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar zou dat wel een keer graag willen.

  • Marieke
   2 december 2016 / 12:41 pm

   Een van de weinige sporten die ik wel lang vol kon houden Jessica 😉
   Als je de kans krijgt om ooit te gaan, echt doen!

 2. Patricia
  27 november 2016 / 3:13 pm

  Wij gaan er tussen in zitten. Lars wil ook elk jaar even skiën en die jongens ook drie keer op een schooltje gezeten. Dus we gaan dan ook dit jaar weer naar Winterbergen!!! Ik vermaak mij met een boek en andere dingen die ik mee neem. En s’middags eten we samen en gaan we dan met ons allen wat doen. Zo heeft ieder wat wils. Xxx

  • Marieke
   27 november 2016 / 6:58 pm

   Ja dat is wel een heel goed idee inderdaad. Moet er wel sneeuw liggen, anders is het nog lastig 😉

 3. 27 november 2016 / 2:40 pm

  Nou, wij zijn tot nu toe nooit eerder op skivakantie geweest, maar het lijkt mij wel heel erg leuk!

  • Marieke
   27 november 2016 / 6:57 pm

   Als je ooit de kans krijgt om te gaan, dan zeker gaan 😉

 4. elsterhaar
  27 november 2016 / 12:04 pm

  Het is heel jammer dat je niet meer gaat skiën, zowel jij als Dion vonden het altijd heel erg leuk! En je vader was ook niet zo piep jong meer toen hij het ging leren. Onbekend maak onbemind!!

  • Marieke
   27 november 2016 / 1:24 pm

   Ja ik vind het ook heel erg jammer! Wie weet ooit nog! Had leuk geweest als we nog eens met zijn allen zouden kunnen gaan!

 5. Harriët
  27 november 2016 / 10:54 am

  Wat leuk! Wist ik nog niet van je! Als kind ook altijd met mijn ouders wezen skiën 2x per jaar. Naar Zwitserland en Oostenrijk. Oostenrijk was gezelliger maar in Zwitseland de afdalingen mooier en langer.
  Was ook de enige sport waar ik goed in was. Dit heb ik gedaan tot ik zwanger was van Jasper. Daarna nooot meer. Ondanks dat Marco ook goed kan skiën. Gewoon te duur idd. Jasper kan inmiddels wel skiën trouwens. Die kou vond ik niks. Geef nu echt de voorkeur aan warmte.

  • Marieke
   27 november 2016 / 1:25 pm

   Niet? Oh haha! Heb het er ook niet zo vaak over eigenlijk. En ik wist het van jou ook niet.
   Hahaha Erik heeft ook niks met kou. Maar juist de winterzon, ik vond het heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen